2022.05.17.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Két új róka érkezett a Budakeszi Vadasparkba

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/87831"><img class="image image-preview" src="/files/images/róka.preview.jpg" border="0" width="458" height="333" /></a></span>A Liza, a rókatündér című film alkotói rögtön örökbe fogadták őket. Hogy a két rókát a nevükön szólíthassuk, ezúton névadó pályázatot írnak ki! A legeredetibb, legötletesebb név-ötletek beküldőjét egy Örökbefogadó oklevéllel jutalmazzák! A javaslatokat a <a href="mailto:budakeszi.vadaspark@pprt.hu">budakeszi.vadaspark@pprt.hu</a> címre várják, a levél tárgya „Róka névadó" legyen! <strong>Eredményhirdetés: 2015. február 19.</strong></p> <p> 

A Liza, a rókatündér című film alkotói rögtön örökbe fogadták őket. Hogy a két rókát a nevükön szólíthassuk, ezúton névadó pályázatot írnak ki! A legeredetibb, legötletesebb név-ötletek beküldőjét egy Örökbefogadó oklevéllel jutalmazzák! A javaslatokat a budakeszi.vadaspark@pprt.hu címre várják, a levél tárgya „Róka névadó" legyen! Eredményhirdetés: 2015. február 19.

 

A Liza, a rókatündér című film alkotói rögtön örökbe fogadták őket. Hogy a két rókát a nevükön szólíthassuk, ezúton névadó pályázatot írnak ki! A legeredetibb, legötletesebb név-ötletek beküldőjét egy Örökbefogadó oklevéllel jutalmazzák! A javaslatokat a budakeszi.vadaspark@pprt.hu címre várják, a levél tárgya „Róka névadó" legyen! Eredményhirdetés: 2015. február 19.

 

Két gyönyörű, hatalmas, dús bundájú rókafi érkezett a Kecskeméti Vadasparkból a Budakeszi Vadasparkba, akik nagyon hamar, minden gond nélkül beilleszkedtek az új környezetbe.

Ellenállhatatlan szépségükre még a filmes szakma is egyből felfigyelt: a február 19-én a mozikba kerülő Liza, a rókatündér (lásd: http://euroastra.hu/node/87054) című film rendezője, Ujj Mészáros Károly, női főszereplője, Balsai Móni és producere, Major István már örökbe is fogadták őket.  A film egyik szereplője, Hajdu Steve „keresztapaként" vett részt az eseményen.

 

A két fiatal hím róka egy alomból származik, nagyon jól szocializáltak, nyugodt, kiegyensúlyozott idegrendszerrel bíró állatok. Amint a trénerek elkezdtek velük foglalkozni, örömmel tapasztalták, hogy nagyon jól tűrik az ember közelségét: az ételt kézből veszik el, és érdeklődve, kíváncsian fordulnak a gondozójuk felé. Az etetések során egymás iránti agressziónak nyoma sincs, békésen várnak a finom falatokra. Sokszor összebújva alszanak, és napközben is keresik egymás társaságát.

 

A látogatók érdeklődését is jól kezelik: a rajongók csodálatát ünnepelt sztárokat megszégyenítő nyugalommal, megadóan tűrik. A hírnév felé is megtették az első lépéseket, ugyanis egy egész film-készítő csapat szeretett beléjük! A Liza, a rókatündér című, különleges hangulatú és képi világú magyar vígjáték főszereplője, rendezője és producere döntött úgy, hogy örökbe fogadják a Budakeszi Vadaspark rókáit.

 

Amikor Balsai Mónika, a Liza, a rókatündér című vígjáték főszereplőnője meghallotta, hogy új rókák érkeztek a Budakeszi Vadasparkba, rögtön úgy döntött, hogy örökbe fogadja az egyiket. „Rendszeres látogatói vagyunk a Vadasparknak, évente többször is megnézzük a szarvasokat, a hatalmas hollót, baglyokat, a csodálatos hiúzokat, az üvöltöző aranysakált és természetesen a ravaszdi rókát, akiknek vadon élő testvéreivel is szoros kapcsolatot ápolunk. Minden héten látunk rókát, mivel vidéken élünk. Nem csak erdei kirándulásainkon, hanem az utcánkban, sőt egyszer a kertünkben is meglátogatott minket egy nagyobb példány. Éjjel kifejezetten óvatosan kell hazavezetnünk, hiszen rengeteg róka vadászgat az út mentén, és a falunk utcáin is. Egyáltalán nem félnek az embertől, kicsit számon kérően rád néznek, mintha azt kérdeznék "hát te mit keresel itt?" – aztán sértődötten elsomfordálnak. És ebben igazuk van, egyre kevesebb természetes élőhelyet hagyunk vadon élő állatainknak, így nem véletlen, hogy lakhelyünkön keresnek táplálékot." – mondta. Hajdu Steve pedig megjegyezte, hogy „Voltam már jegesmedve keresztapja korábban, de vele nem sikerült ennyire közeli kapcsolatba kerülnöm. A kezemből vették el a jutalomfalatot!"

 

Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátéka 2015. február 19-én kerül a hazai mozikba a Filmteam produkciójában, az A Company Hungary forgalmazásában. Az egyedi hangulatú alkotásban olyan nagyszerű színészeket láthatunk majd, mint Bede-Fazekas Szabolcs, David Sakurai, Schmied Zoltán, Molnár Piroska, Reviczky Gábor, Gubik Ági, Kovács Lehel, Szabó Győző, Bán János vagy Hajdu Steve.

 

http://www.vadaspark-budakeszi.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.