Budapest egyik leghangulatosabb szabadtéri szórakozóhelye, a Zichy-kastély udvarán működő romkert hangulatot idéző KOBUCI kert 2013. április 19.-én nyitja meg kapuit. A főváros legbulisabb kastélyudvarán kezdődik a nyár.

 

Budapest egyik leghangulatosabb szabadtéri szórakozóhelye, a Zichy-kastély udvarán működő romkert hangulatot idéző KOBUCI kert 2013. április 19.-én nyitja meg kapuit. A főváros legbulisabb kastélyudvarán kezdődik a nyár.

 

Az óbudai Zichy-kastély kertjében tehát folytatódik a KOBUCIzás.

Az idei szezon sem telhet el a KOBUCIban a legnépszerűbb hazai blues-, jazz-, rock- illetve nép- és világzenei koncertek nélkül, ugyanakkor a szervezők azt ígérik, 2013-ban még több neves külföldi előadó fellépése kerül a Kert eseménynaptárjába.

 

Ötödik szezonját indítja április 19-én, pénteken az egyre nagyobb tömegeket vonzó, fővárosi koncerthelyszínné érő KOBUCI kert. A délután négy órai kapunyitást követően este a Kobuci dalt is jegyző Budapest Nufolk Revolution koncertezik, majd a „herflikirály" Ferenczi György lép fel zenekarával, a Rackajammel, hogy aztán hajnalig tartó buli kerekedjen.

 

A 2013. évi KOBUCIzás – ahogyan azt a törzsvendégek már megszokhatták – igényes élőzenei koncertekkel lesz teljes: olyan együttesek lépnek majd színpadra (a teljesség igénye nélkül), mint a Budapest Bár, a Braindogs, a Kerekes Band, a Csík Zenekar, avagy a Heaven Street Seven. A tavalyi vonalat követve még hangsúlyosabbá igyekszik tenni a nép- és világzenei vonulatot a szervezőgárda, sőt idén több külföldi előadót láthatunk majd fellépők között.

 

A családi programokról sem feledkezik meg, sőt 2013-tól családbaráttá válik, mely nem csak a hétvégeken megrendezett családi napok színes programjaiban, koncertjeiben illetve kézműves foglalkozások megrendezésében nyilvánul meg, hanem egy játszósarok kialakításával szeretnének a családoknak kedveskedni. Így míg a legkisebbek játszanak, szüleik választhatnak a kibővített menüből mely a család összes tagjára gondolva finom bográcsételekkel és frissensültekkel bővült.

 

Aki tehát a fővárosban nem találta még meg azt a helyet, ahol napközben hangulatos környezetben, finom ételekkel és csapolt sörrel várják és este nyolc órától tombolhat egy jót kedvenc zenekara koncertjén, vagy aki már évek óta szereti a KOBUCIt – 19-étől a Zichy-udvaron a helye!

 

És ha valaki nem tudná, hogy mi az a kobuci, hát íme.

A kobuci nem más, mint kolbászos buci: pirított buci tészta, amelyen fokhagymás fűszeres tejföllel ágyazunk meg a pirított házi kolbásznak, majd mindezt paradicsomkarikákkal és uborkakockákkal megszórjuk.

A KOBUCI kert első ízben 2005 nyarán, a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál keretein belül nyitotta meg kapuit. A folyamatos pozitív visszajelzések hatására 2008 nyarán már negyedszer, mint a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztivál egyik hivatalos helyszíne működhetett. A KOBUCI kert 2009 nyara óta Óbudán, a Fő tér 1. szám alatt található Zichy-kastély belső udvarán működik. A Kapolcson megszokott fesztiválhangulatot a népzenei vonal megtartása mellett egyéb műfajok igényes zenei produkcióival garantáljuk.

 

A korábbi évek fotógalériái, valamint a 2013-as szezon folyamatosan frissülő programkínálata megtalálható a KOBUCI kert honlapján. Természetesen az aktualitások követhetőek még Facebook oldalon is.

 

KOBUCI kert
1033 Budapest, Fő tér 1.

 

www.kobuci.hu.

http://www.facebook.com/KOBUCI

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük