2008. október 15-16-ára datálta  a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. kétnapos bemutatóját, ahol az első napon már mintegy 400 szakmai érdeklődő jelent meg.  Kis- közepes és nagyvállalatok számára korszerű, hatékony technológiai megoldásokat mutattak be a cég szakemberei, mégpedig élő környezetben. 

 

2008. október 15-16-ára datálta  a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. kétnapos bemutatóját, ahol az első napon már mintegy 400 szakmai érdeklődő jelent meg.  Kis- közepes és nagyvállalatok számára korszerű, hatékony technológiai megoldásokat mutattak be a cég szakemberei, mégpedig élő környezetben. 

Az önmagát hazai informatikai tudásközpontnak pozícionáló KFKI Zrt. három vezető téma köré építette fel az élő környezetet szimuláló alkalmazásait, így kívánja segíteni ügyfeleit és partnereit a könnyebb tájékozódásban.

Az irodai környezetet, szállodai környezetet, felügyeleti központot szimuláló,  élő alkalmazások elősegítik az ügyfelek és partnerek könnyebb tájékozódását.  

Szakmai megfogalmazásuk a rendezvényen;

-konvergens kommunikáció:  Unified Communication, IP telefónia, HD videokonferencia,

-intelligens épületek:  biztonság, kényelem, hatékonyság,

-számítógépes rendszerek az adatközpontban és az irodában.,

-kollokációs és adatközpont szolgáltatások a Magyar Telekomtól,

-„zöld" adatközpont,

-Cisco UC 70  kommunikációs és kollaborációs megoldások,

-a Dell mobil, virtuális és környezetbarát megoldásai,

-információ életciklus menedzsment (mentési és archiválási megoldások),

-Polycom High Definition videokonferencia,

-Cisco  hálózati alapú multimédia szolgáltatások,

-elektronikus kereskedelmi megoldások és azok védelme.

Kászonyi Péter, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, a Magyar Telekom három leányvállalatának (BCN, ICON, KFKI-LNX) év eleji sikeres integrációját követően a KFKI megőrizte az elődcégekre jellemző magas színtű szakmai kompetenciát, valamint az innovatív megoldások iránti elkötelezettséget.

Hagyományos erősségei mellett, mint amilyen a kiemelkedő innováció és mérnöki kompetencia, a piaci igények kielégítése még inkább előtérbe kerül,  ezt hivatott demonstrálni a rendezvénnyel a cég.

Arra törekszenek, hogy megfeleljenek ügyfeleik igényeinek, s hatékony működéstámogató rendszereket valósítsanak meg.  A most zajló szakmai esemény célja; ügyfeleik a legújabb infokommunikációs megoldásokról ne csak elméletben szerezzenek ismereteket, hanem a készenlétben álló munkatársak segítségével már megvalósított, élő rendszereken tapasztalják meg azok előnyeit.  

Irodai minta-környezet

 

A helyszínen kiépített SUN megoldásokon mutatták be az asztali PC-t használó szervezetek számára, hogyan lehet a hagyományos asztali kliensek helyett biztonságosabb, könnyebben, olcsóbban üzemeltethető és rugalmasabb megoldást, a vékonykliens architektúrát bevezetni Virtula Desktop Infrastructure-el.  

Szervezeti megfontolások; szükség van a hozzáférések korlátozására pl. államigazgatási, banki környezetekben, s mindenütt,  ahol adatlopások megelőzésére van szükség.

A műszaki megfontolások lényege; a jellemzően irodai alkalmazásokat futtató PC-k kihasználtsága rendkívül alacsony, így a gépek sokszor tétlenek, miközben feleslegesen fogyasztják az energiát. Ergo, a számítási teljesítményt érdemes elvinni az adatközpontba, ahol jól méretezett biztonságos kiszolgálókon virtuális gépek futnak, ezek kihasználtsága  80-90%-os lehet, állandó felügyeletük pedig megoldott.  Klienseket érintő problémák esetén (áramszünet, meghibásodás) is elkerülhető az adatvesztés, hiszen a kliensekről csak a távolban futó virtuális gépek elérése történik.  Az azonosítás Smart kártyával megoldható,  segítségével gyorsan és egyszerűen lehet a működési környezetet hordozni egyik helyről a másikra.  A rendszer moduláris felépítésű, így könnyen bővíthető, pl. tárolóhely növelés, vagy jelentős alkalmazotti létszám bővülés esetén.

A helyszínen bemutatott technológia tartalma:    

2 x SunRay vékonykliens a SUN VDI megoldásának demózására (UNIX / Storage BO),

VMWare ESX szerver,

Solaris x86 operációs rendszer VMWare alatt,

SunRay Software,

Connection broker.

A bemutató témái:

-a kliens oldali virtualizáció üzleti és üzemeltetési előnyei,

-egységes, nyomtató-beléptető rendszer,

-egységes kommunikációs megoldások, IP telefónia,

-HD videokonferencia,

-csoportmunka távoli kollégákkal,

-egységes irodai authentikáció egyetlen vállalati azonosító kártyával,

-IP alapú beléptető és intelligens kamera,

-virtuális kliens megoldás,

-biztonságos WiFi rendszerek:  hálózat, telefónia, RFID nyomkövetés (!),

-végpont védelem, NAC.

Szállodai (v. otthoni) környezet

Egy bemutatott példában a szereplő személy egy bankfiók alkalmazottja, akinek nem fixen telepített kliense van, hanem notebookot használ,  segítségével akár otthon, akár utazások alatt is el tudja érni a távoli virtuális gépét. Azonosítás és bejelentkezés után abban az állapotában találja munkakörnyezetét, ahogyan otthagyta, így bárhonnan folytathatja a munkát, ahol elérhetőséget lehet teremteni a céges hálózattal.

Sokszor előfordul, hogy a felhasználó az irodájától távol van, utazik. Kicsi a sávszélesség, nem tud gépére távolról alkalmazást telepíteni mivel az az alkalmazás ehhez túl robosztus lenne.  A KFKI megoldásával ez a feladat is megoldható Windows 2008 terminál szerveren keresztül.

A bemutatott technológia tartalma:   1 db notebook a SUN Global Destop futtatásához (UNIX / Storage BO),

SUN Global Desktop szoftver.

A bemutató témái:

-teljes irodai szoftver-, és kommunikációs környezet, távol a munkahelytől,

-biztonságos távmunka;  intelligens épület távfelügyelete,

-mobil kommunikáció egységes hang- és video kommunikációs rendszerben,

-végpontvédelem, NAC,

-nagyfelbontású (HD) videokonferencia az információs pultnál.

Felügyeleti központ

VMWare virtuális szerverkörnyezet:

A rendezvény-installáció több éles rendszere fut  ESX-eken, a szerverek menedzselése  Virtual Centerrel történik.

Miért van erre szükség?

Egy átlagos adatközpontban a szerverek terheltsége 10-20 %-os, vagyis az idő 80%-ában  terheletlenek.

A virtualizációval elérhető, hogy a kihasználtság megközelítse a 90%-os értéket, növelhető legyen a rendelkezésre állás, a hardverek meghibásodása pedig nem okozza az üzletileg kritikus rendszerek leállását.

Megnövekedett erőforrás-igény esetén (ami felléphet váratlanul, de akár tervezhető is, pl.  havi zárásnál) újabb gépek bekapcsolásával a kritikus terhelési helyzetek könnyen kezelhetőek. Új felhasználói igényekre gyorsan és rugalmasan lehet erőforrásokat biztosítani, a teszt-és demo rendszerek szoftverhiba esetén hamar visszaállíthatóak.

EMC Backup Advisor

Ma már egyre nyilvánvalóbb, hogy az adatok épségét mentéssel kell biztosítani.  Az elterjedt informatikai rendszerek ezt valamilyen módon megvalósítják. Nagy különbség van azonban mentés és visszaállítás között.

Egy biztonsági mentés ellenőrzése az esetek többségében csak akkor történik meg, ha arra valamilyen havária miatt szükség van,  de akkor már nincs lehetőség az esetleg hibásra sikeredett mentés pótlására. Nagyon fontos tehát, hogy a mentések valóban használható módon menjenek végbe, így meghibásodás esetén sikerrel lehet az adatokat visszaállítani belőlük.

A bemutatott technológia:

VMWare ESX Enterprise szerverek,

VMWare Virtual Center management szerver,

DELL Blade rendszer,

EMC CX4-120 tároló,

EMC Networker Fastart alapú mentési rendszer,

EMC Backup Advisor szoftver.

A bemutató témái:

-Digital Signage felületek,

-IP alapú biztonsági kamera, beléptető szolgáltatásai, integrációja és menedzsmentje,

-CommScope IPatch intelligens kábelezés,

-dinamikus virtuális szerver rendszerek,

-dinamikus virtuális gépek menedzsmentje és mentése,

-PKI alapú egységes vállalat működtetése,

-intelligens log-elemzés,

-notebook-ok védelme, menedzselése nyomkövetéssel,

-UC mobil készülékek központi menedzsmentje,

-sávszélesség-szabályozás,

-IP alapú tűzfal és router virtualizációja,

-wireless rendszerek üzemeltetése,

-kabinba épített biztonsági rendszerek,

-nagyteljesítményű blade és standalone szerverek,

-flexibilis storage megoldás,

-komplett adatközpont infrastruktúra,

-flexibilis, nagy teljesítményű, virtualizálható hálózati eszközök.

Tudnivalók a KFKI Rendszerintegrációs Zrt.-ről

A Magyar Telekom Nyrt  T-Systems Üzletágához tartozó  KFKI Rendszerintegrációs Zrt.  a BCN Rendszerház,

az ICON Számítástechnikai Zrt, és a KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt. jogutódjaként 2008. január 1-jén kezdte meg működését.   Tevékenysége felöleli elődcégei valamennyi szolgáltatását, az IT infrastruktúrához kötődő tanácsadás, tervezés, implementáció és üzemeltetés teljes skáláján.

Az integrációval létrejött vállalat az IT infrastruktúra vezető piaci szereplőjének pozícionálja magát, működésében továbbra is az egyedi igényekre szabott ügyfélkiszolgálást tartja a legfontosabbnak.

A  Zrt. arra törekszik, hogy az elkövetkező években a konvergens technológiai megoldásokra építve tegye hozzáférhetővé az adatokat és az alkalmazásokat,  bármikor és bárhol,  ténylegesen valósuljon meg az u.n.

„Real-Time Enterprise".

A vállalat vezetése folyamatosan keresi azokat a technológiákat, szolgáltatásokat, vertikális megoldásokat, amelyek segítségével partnereik megtarthatják, vagy tovább növelhetik versenyelőnyüket.

A vállalat kinyilvánított stratégiája;

-fejlődésüket hálózat- és rendszerintegrációs kompetenciáikra építik,  ebben együttműködnek anyavállalatukkal, a Magyar Telekommal, és törekednek hazai piacvezető pozícióik megtartására,

-folyamatosan keresik azokat a technológiákat, szolgáltatásokat, vertikális megoldásokat, amelyek segítségével megrendelőik megtarthatják vagy tovább növelhetik versenyelőnyüket,

-beruházásokat eszközölnek üzemeltetési kompetenciáik és támogatási szolgáltatásaik folyamatos tökéletesítése  végett,  hogy megrendelőik a rendszerek kivitelezése mellett jóminőségű üzemeltetési és támogatási szolgáltatásokat kaphassanak,

-a KFKI Zrt.  komolyan veszi a társadalmi szerepvállalást, a művészet és kultúra támogatását,  főszponzora a 2001-ben alakult KFKI Kamarabalettnek.  A balett-társulat nagysikerű előadásain fellépnek az Operaház művészei, magántáncosai.  A KFKI Kamarabalett rendszeresen szerepel a Budapesti Tavaszi Fesztiválon és egyéb tánc-fórumokon, s ma már a magyar táncművészet elismert és ünnepelt képviselője.

http://www.kfkizrt.hu/

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük