Napjainkban szokatlan kihívások előtt állnak a munkavállalók és a munkáltatók – a gyors gazdasági és technikai környezetváltás miatt.  Ebben segít a grafológia!

Napjainkban szokatlan kihívások előtt állnak a munkavállalók és a munkáltatók – a gyors gazdasági és technikai környezetváltás miatt.  Ebben segít a grafológia!

 

Az üzleti pozíciók megtartása miatt a bevételek növekedését, a nehéz helyzetek kezelését, a túlmunkát csak szilárd személyiségek képesek ellátni. Jelentős hangsúlyt kap az üzleti életben a grafológia tudományának ismerete, amely pénzeket hozhat vagy takaríthat meg a vállalatvezetők számára.

 

Új jelenségek alakulnak ki a munkaerőpiacon:

·        a nagymértékű munkanélküliség miatt a magasabban kvalifikált munkavállalók alacsonyabb képzettséget igénylő pozíciókat is elvállalnak;

·        ugyanakkor a munkáltatók figyelme a megfelelő ember kiválasztása során arra  irányul, hogy olyan munkatársakat vegyenek fel, akik nem csak egy-két hónapra – átmenetileg – választják az adott céget.

 

A munkáltatók költségei is jelentősen megnőnek akkor, amikor egy rövid időszakra felvesznek egy munkavállalót, aki pár hónap után – egy kedvezőbb ajánlatot elfogadva, távozik a cégtől, ezzel jelentős ráfizetést okozva volt munkáltatója számára. Különösen húsba vágó probléma lehet ez a saját HR részleggel nem rendelkező kis- és középvállalatok vezetői számára – mondja Péter-Rozovics Krisztina HR szakértő. – A grafológiát nem csak a munkatárs kiválasztás, hanem akár egy tárgyalás, egy ügyfél jegyzeteinek megfigyelése során is sikerrel alkalmazhatja bárki, aki az alapokat ismeri. Ez egy globális eszköz a vállalkozások vezetői, az értékesítők és a HR szakemberek kezében.

 

A facebook, az internet és a közösségi média korában a napi és üzleti kommunikáció során felmerül a kérdés: ki ül a technika újdonságai mögött. A mesterséges intelligenciakutatók egyre gyakrabban teszik fel a kérdést: a számítógépen író emberről hogyan tudhatjuk meg, mi jellemzi a személyiségét? Milyen módon használják, alkalmazzák az eszközöket? Milyen üzenetek, személyiség- és karakterjegyek határozzák meg a   világhálón arctalannak tűnő – felhasználókat? Mára ezeket az információkat már a fejlesztők is mind szeretnék megismerni, hogy a felhasználó barát készülékeknél az egyéni kommunikációs sajátosságokat biztosítani tudják. Joggal merül fel a kérdés: — vajon ez a grafológia jövője?

 

A technikai eszközök fejlődésével példaként említhető, hogy gyorsan, nagy teret hódít például a kézírás is, hiszen egyes felületekre vetett személyes kézjegy sok mindent elárul tulajdonosáról: személyiségét, hangulatát, racionalitását, az adott problémához történő hozzáállását. Sőt még azt is meg tudja mutatni a kézírás, hogy mit titkol el valaki, vagy néha nincs is tudatában annak az érzésnek, amely egy adott téma iránt kialakul benne. Ezek néha nagyon fontos információk lehetnek, mind a munkavállaló, mind a munkáltató, vagy egy speciális HR szakember számára.

 

A régi már ismert grafológiai ismeretek szerepe napjainkban új utakat nyit, hiszen a jelölt és a munkatársak kézírása befolyásolhatja a HR-esek és a főnökök munkáját is: rávilágít a munkához szükséges tudásra; a kiváló kommunikációs képességre, amely esetleg a személyes találkozás során nem derül ki; megismerhető, hogy az adott személy írásbelisége alapján jól illeszkedik a vállalati kultúrába (professzionális hatást kelt-e).

 

„Szükség van egy egyszerű eszközre, mely mindig kéznél van, mely segít észlelni az esetleges krízist, mely módot ad a változtatásra önállóan, vagy szükség szerint a szakemberrel közösen – mutat rá Gáspár Katalin grafológus. A HR- és vállalatvezetők számára 2011. június 23-án megrendezésre kerülő 1 napos workshop azt célozza, hogy a résztvevők megértsék a grafológia alapjait, megismerjék azokat a legfontosabb jellemzőket, amelyek segítségével hatékonyabbá tehetik a napi munkaszervezést!

 

Tematikája:

  • Mitől működik a grafológia?
  • Minek a kulcsa a kézírás egy kulcsember életében? (Grafológia egy vezető hétköznapjaiban)
  • Viselkedés a papíron = viselkedés a világban
  • Grafika- grafológia
  • Eladás és kézírás
  • Mit árul el egy aláírás?
  • Önéletrajz = jellemrajz? (Grafológia az önéletrajzok értékelésében, a vezető kiválasztásban. Fejvadász grafológia)

„A kiválasztás során fontos gyakorlati példákkal is segítjük a workshopon résztvevő szakembereket”- mondja Péter-Rozovics Krisztina, a JobCenter Személyzeti Tanácsadó Iroda vezetője. „A kézírás ismerete lerövidíti a kiválasztás folyamatát, hiszen a jelölt személyiségéről nagyon gyorsan képet alkothatunk, tapasztaljuk, hogy az adott pozícióra alkalmas-e, és az adott szervezet kultúrájába illeszkedik. Néha még olyan apróságokra is felhívja az írás a figyelmet, amelyet egy személyesen megbeszélés során fel sem fedezhetünk.”

 

A grafológia szerepét a mesterséges intelligencia kutatása mellett már az okos számítástechnikai eszközök gyártói is tanulmányozzák napjainkban. És az elkövetkező két év során – várhatóan – intelligens eszközeink jelentős részébe beépül ez a szaktudás. „Tablet PC, PDA,  és meglepő, de még a Nintendó is épített legújabb modelljébe kézírás felismerő programot a logikai és intelligenciafejlesztő játékokhoz. Innen csak egy ugrás, hogy egy szoftver mondja meg, milyen állapotban vagyok az írásképem alapján”- hívja fel a figyelmet Péter-Rozovics Krisztina. 

 

Tanfolyammal kapcsolatos információk: http://www.grafologus.hu/tanfolyam/

Információk–szervezés: Péter-Rozovics Krisztina cégvezető

JobCenter Személyzeti Tanácsadó Iroda

Tel: (1)-225-8875

Fax: (1)-225-8876

Mobil:(20)-379-0739

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük