Kihez fordulunk tanácsért egy megfázás esetén? Érkezik a tavasz és az influenzaszezon is a végéhez közeledik, így érdemes számot vetni a hűvös évszakok tapasztalataival.

Kihez fordulunk tanácsért egy megfázás esetén? Érkezik a tavasz és az influenzaszezon is a végéhez közeledik, így érdemes számot vetni a hűvös évszakok tapasztalataival.

 

Egy nemrég készült globális kutatás arra kereste a választ, hogy betegség esetén kinek a tanácsaira, milyen jól bevált módszerekre hagyatkoztunk leginkább, hogy mielőbb meggyógyuljunk. Kiderült, hogy az orvos szava szent.

 

A magyar válaszadók legnagyobb része – összesen 59 százalék – követi a háziorvosa utasításait, de az is kiderült, hogy a szakemberek tanácsai után leginkább saját tapasztalatainkra hagyatkozunk

Gyógyszerészeinkben is megbízunk: a megkérdezettek 35 százaléka jelölte meg, hogy a patikában kér segítséget betegség esetén, derült ki a Wick Pharma GmbH 2014-ben készített átfogó kutatásából. Negyedik helyen a nagymamák végeztek, a hazai válaszadók 33 százaléka ugyanis családi praktikákat veti be egy-egy megfázás esetén.

 

A felmérés arra is rávilágított, hogy bár a barátaink sokszor a legfőbb bizalmasainak, ha betegek vagyunk, csak ritkán fordulunk hozzájuk tanácsért. Az ismertetőkőkkel és termékleírásokkal is hasonló a helyzet, a válaszadók mindössze 3,1 százaléka keres ezek alapján megoldást.

 

Úgy tűnik, az orvosok nemzetközi viszonylatban mozdíthatatlanok a dobogó legfelső fokáról, mivel az európai és távol-keleti országokban is hasonló eredményeket értek el. Az Egyesült Államok azonban kilóg a sorból: az amerikai lakosság 38 százaléka a korábban már jól bevált termékekhez nyúl először, ezzel elragadva az aranyérmet a háziorvosoktól.

 

http://www.wick.hu.com

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük