2022.augusztus.08. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kiegészítés

2 perc olvasás

images_80.jpgÁtlapozva a Magyar Értelmező Kéziszótárt, néhány hiányosságot fedeztem fel, amelyet igyekszem ez úton pótolni.

Magyar ember. Különleges balsorsú fajta (rassz), amely mástól várja a jó kedvet, bőséget. Egészséges evolúcióját speciális kór, az úgynevezett „krónikus széthúzás” veszélyezteti.

Magyar nép. Magyar emberekből álló közösség, amelyet hagyományok és közös értékek fűznek össze és akiken a közösség irányítói rendszeresen kipróbálják a tűrőképességét.

Magyar Köztársaság. Modern államforma, az ebben élők a mindenkori viszonyokhoz ügyesen alkalmazkodnak és megfogadják, hogy soha nem mondják meg senkinek, mennyi a jövedelmük és honnan származik a vagyonuk.

Magyar választópolgár. Speciális joggal felruházott, a közügyektől nem eltiltott, szavazati joggal rendelkező, nagykorú élőlény, aki időnként döntési helyzetbe kerül. Ekkor 0,0001 mandátumát odaadhatja egy képviselőjelöltnek.

Magyar dolgozó. Saját munkájából élő, a nemzeti össztermék előállításában csekély díjazás ellenében részt vevő személy. Szabadon távozhat külföldi országokba, ahol munkaerejét a honi csekély díjazás helyett a befogadó ország csekély díjazásáért adja el.

Magyar vállalkozó. A megnevezés kétfajta embertípust jelöl. Az egyik a szakképezettségét és tőkéjét termelésbe, vagy szolgáltatásba fekteti be, így némi nyereségre tesz szert. A másik szakképzettségre nem tart igényt, mert kapcsolati tőkéje révén alvállalkozókkal végezteti el a termelést, vagy a szolgáltatást.

Magyar alvállalkozó. Olyan ember, aki átveszi a vállalkozóktól a megrendelést és elvégzi a vállalkozó által kiharcolt ár feléért. Néha még a jogos összeget sem kapja meg, ezért fűhöz-fához kapkod, a helyett, hogy egy, a mindenkori viszonyokhoz ügyesebben alkalmazkodó vállalkozót választana.

Magyar focista. Okos fiatalember, aki saját erejéből jött rá arra, hogy nem él a tudománynak, mert a tudósok mind szegények. Ezért inkább valamelyik menő sportakadémiánál jelentkezik. Megelégszik a szakmunkás minimálbérrel. Csak nem havonta, hanem naponta.

Magyar egészségügy. A betegségek megelőzésére és gyógyítására felesküdött embercsoport. Alapelvük világhírű hazánkfia, Bolyai János jelmondata: A semmiből egy új világot teremtünk.

 

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.