A díjazottakA díjazottak 

Ünnepélyes díjátadóval és kiállításmegnyitóval zárult a T-Mobile egyetemi MobilNet II. és középiskolai MobilNet Junior pályázata, amelynek során a zsűri számos érdekes pályamű közül választotta ki a győztes elképzeléseket.

 

A díjazottakA díjazottak 

Ünnepélyes díjátadóval és kiállításmegnyitóval zárult a T-Mobile egyetemi MobilNet II. és középiskolai MobilNet Junior pályázata, amelynek során a zsűri számos érdekes pályamű közül választotta ki a győztes elképzeléseket.

 

A beérkezett pályázatok a mobilinternet-szolgáltatásra épülő alkalmazási lehetőségeket dolgoztak fel, néha konkrét megvalósítási lehetőségekkel egészítve ki azokat. Az egyetemi pályázat keretében az egyéni pályázók mellett csapatok is indulhattak a pályázat értékes nyereményeiért.

Az előző évi sikeres felsőoktatási pályázat után a T-Mobile idén három egyetemmel és három középiskolával közösen újra meghirdette MobilNet II., illetve idén első alkalommal a MobilNet Junior mobilinternetes pályázatokat. A felsőoktatási intézmények közül a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói, a középiskolák közül pedig a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, a Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola 7-13. évfolyamos diákjai vehettek részt a megmérettetésben.

Az idei pályázatok fő célja az volt, hogy a pályázók – egyénileg vagy csapatban – a mobil szélessáv és a mobiltelefon kreatív alkalmazását, annak révén a közösségépítést szem előtt tartó, a valós életben alkalmazható ötleteket vessenek papírra. A 2008/2009-es tanévben az előzőekhez képest újdonság, hogy a három egyetem hallgatói nem szakmaspecifikus témát dolgoztak ki, hanem mindannyian a kreatív közösségi megoldások kérdését járták körül a mobil szélessáv felhasználásával. A pályamunkákat a résztvevő oktatási intézmények oktatóiból és tanáraiból, rangos tudományos és művészeti intézmények, cégek képviselőiből, valamint a T-Mobile szakértőiből álló szakmai zsűri bírálta el.

A 2008/2009-es pályázatokra – több esetben a három egyetem hallgatóinak közös munkája révén – olyan fantáziadús, a hallgatók kreativitását tükröző pályamunkák érkeztek, amelyek pl. a mobil nyelviskola, a mobiltelefonon elérhető speciális közösségi diákoldal, innovatív játékok, helyalapú szolgáltatások ötletét vetik fel.

A MobilNet II. pályázat helyezettjei notebookokat, mobiltelefonokat és meghatározott idejű mobilinternet-előfizetéseket nyertek. A MobilNet Junior pályázat esetében szintén értékes készülékeket, MP4-lejátszókat vihettek haza.

A MobilNet II. és MobilNet Junior díjazott pályaműveit bemutató kiállítás 2009. március 3-ig tekinthető meg a Képzőművészeti Egyetem aulájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük