2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kilencedszer is! -Harley-Davidson Fesztivál Alsóörsön

5 perc olvasás
<span class="inline left"><span class="inline left"><a href="/node/13679"></a><a href="/node/13674"><img class="image thumbnail" src="/files/images/120.thumbnail.jpg" border="0" alt="1 – Dobai Attila otthon sem szívesen száll le a Harleyról" title="1 – Dobai Attila otthon sem szívesen száll le a Harleyról" width="100" height="86" /></a></span><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1 – Dobai Attila otthon sem szívesen száll le a Harleyról</strong></span></span>  <p>Június 12-én kilencedszer indul útjára ... a Harley-Davidson Fesztivál a Balaton északi partján, az alsóörsi Európa kemping teljes területén, hogy motorok és kedvelőik ismét egy hatalmasat bulizzanak a csütörtöktől-vasárnapig tartó Fesztiválon.</p><p>

1 – dobai attila otthon sem szívesen száll le a harleyról1 – Dobai Attila otthon sem szívesen száll le a Harleyról 

Június 12-én kilencedszer indul útjára … a Harley-Davidson Fesztivál a Balaton északi partján, az alsóörsi Európa kemping teljes területén, hogy motorok és kedvelőik ismét egy hatalmasat bulizzanak a csütörtöktől-vasárnapig tartó Fesztiválon.

1 – dobai attila otthon sem szívesen száll le a harleyról1 – Dobai Attila otthon sem szívesen száll le a Harleyról 

Június 12-én kilencedszer indul útjára … a Harley-Davidson Fesztivál a Balaton északi partján, az alsóörsi Európa kemping teljes területén, hogy motorok és kedvelőik ismét egy hatalmasat bulizzanak a csütörtöktől-vasárnapig tartó Fesztiválon.

A Fesztivál idei szlogenje:

„K É T  K E R É K, E G Y  É L E T,

Együtt a biztonságos közlekedésért!"

jelezve a szervezők törekvését az ÖSSZEFOGÁS-ra, Magyarország közúti biztonságának javítására, az egy nyomon közlekedők, illetve a gépkocsivezetők konfliktusainak csökkentésére, az agresszív magatartás kiszorítására a közutakról, valamint a motorosok vezetéstechnikai tudásának fejlesztése érdekében.

2 – két legenda – frenreisz karesz építi az óriási színpadot, török ádám „csak” muzsikál rajta.2 – Két legenda – Frenreisz Karesz építi az óriási színpadot, Török Ádám „csak” muzsikál rajta.A május 29-én tartott sajtótájékoztatón Dobai Attila, a Harley-Davidson Magyarország és a HOG Budapest Chapter vezetője meghívott vendégeivel együtt tájékoztatta az újságírókat a minden évben egyre több vendéget – köztük rengeteg külföldit is – vonzó rendezvényről, amely mára Alsóörs életének is meghatározó eseményévé vált.

Íme némi ízelítő a Fesztivál idei rendezvényeiből:

Baleset megelőzés

Az idei Fesztivál a tavaly – az ORFK-Országos Baleset Megelőzési Bizottsággal közösen – megkezdett kampány folytatásaként idén is a biztonságos motorozásra hívja fel a figyelmet, hiszen a balesetek száma évről-évre emelkedik. A felvilágosító munka keretében a Fesztiválon felállított „OBB-sátorban" lehetőség nyílik az ORFK-OBB baleset megelőzési anyagainak, valamint ezzel kapcsolatos kiállításának megtekintésére és lehetőség van motor-szimulátor kipróbálására is, amely baleseti helyzeteket szimulálva segítséget nyújt azok elkerülésének megtanulásához.

 

3 – klausmann viktor sajtófőnök buza sándorral3 – Klausmann Viktor sajtófőnök Buza Sándorral 4 – pataki attilát felesége képviselte a sajtótájékoztatón4 – Pataki Attilát felesége képviselte a sajtótájékoztatón
5 – a 8. harley-davidson fesztivál motoros hordógurító versenye5 – A 8. Harley-Davidson Fesztivál motoros hordógurító versenye 6 – mr. jack daniels a harley fesztiválok állandó vendége6 – Mr. Jack Daniels a Harley Fesztiválok állandó vendége
7 – a szombati felvonulás résztvevői évente új rekordot állítanak fel7 – A szombati felvonulás résztvevői évente új rekordot állítanak fel 8 – a mini együttes tradicionális kedvence a fesztivál látogatóinak8 – A Mini együttes tradicionális kedvence a Fesztivál látogatóinak

Programok

Csütörtökön a Hooligans alapozza meg a négynapos fesztivál hangulatát, amelyet péntek este az EDDA Művek folytat. Szombaton a világsztár, Gary Moore várja a szórakozni vágyókat, akit vasárnap Demjén Ferenc követ. Ugyancsak a Nagyszínpad vendége lesz Török Ádám és a Mini, akik már az előző fesztiválokon számos alkalommal felléptek, és hatalmas népszerűségnek örvendtek. Most ők Gary Moore előtt lesznek hallhatók.

A Sörsátor Kisszínpada is folyamatosan gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról: mintegy 20 fellépő zenekar színesíti a programot. Fellép többek között a Tequila, a Bluesberry, a Doors Emlékzenekar, a Nemcsak Berry, a Kalapács és sokan mások.

A zenei programok között többször lesz látható a Harley-Davidson divatbemutató – a kollekciók a 105. születésnapját ünneplő Harley-Davidson tiszteletére készültek. Nem maradhat el a programból a Fesztivált záró tűzijáték sem.

A megszokott, mégis mindig különleges kaszkadőr-bemutatók sem maradnak el: idén a Halálgömb (motoros bemutató egy fémből készült gömbben) fojtja a vendégekbe a lélegzetet.

Minden évben a fesztivál fénypontja a szombati motoros felvonulás, amelyen évek óta több ezer motoros halad át konvojban a Balaton északi partján található településeken. A felvonulás útvonala a www.hog.hu weboldalon megtalálható.

Az idei fesztivál számos eddig nem látott újdonsággal is várja a látogatókat

A fesztivál történetében először ír kocsmazene és táncház kíván hozzájárulni a Sörsátor hangulatához – közreműködik a Brán zenekar. Kihasználva a Balaton közelségét, a vízen egy 80m2-es sziget lesz felállítva, amely kiváló pihenő és szórakozási lehetőséget nyújt a kikapcsolódni vágyóknak. A sziget közvetlen közelségében vízi röplabdára, vízen lépegető játékra (illegő-billegő lapocskákon való végigfutás) és motorcsónak-szlalomra (szlalom-verseny elektromos motorcsónakokkal) kerül sor.

A Labdarúgó EB rajongóinak sem kell attól tartani, hogy valamiről lemaradnak! A Fesztivál területén lehetőség lesz arra, hogy a foci szerelmesei hatalmas kivetítőkön nyomon követhessék az Európa Bajnokság mérkőzéseit.

Karitatív tevékenység

A H.O.G. Budapest Chapter, mint a fesztivál házigazdája minden évben támogat karitatív kezdeményezéseket. A motorosok ültettek már fát, adományt gyűjtöttek egy mozgássérült kislány műtétjére, kerékpár-adománnyal segítették a battonyai SOS Gyermekfalut, ebben az évben pedig vendégül látják a 15. születésnapját ünneplő kőszegi SOS Gyermekfalu valamennyi lakóját. Ennek megfelelően a szervezők olyan programokkal színesítik a Fesztivált, amelyek a gyermekek kikapcsolódását szolgálják.

A rendezvény fő szponzora az ORFK-Országos Baleset Megelőzési Bizottság. Fő médiapartnere a Sláger Rádió. További támogatók a Merkantil Bank, a Zwack Unicum Nyrt, a Soproni Sörgyár, a Brau Union, a Jack Daniels, a RedBull, a Coca-Cola, a Wild Magazin, a TV2, a UPC, a Balatonfűzfői Yacht Club. A Fesztiválnak immár kilencedszer biztosít helyet Alsóörs és Paloznak Önkormányzata. A fellépő művészeket a RAMADA szálloda helyezi el.

A 9. Harley-Davidson Fesztivál honlapja  http://www.hog.hu/

Szernai Andrea – Fotó: Steiner Gábor

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.