2023.szeptember.22. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HP a Cannes-i filmfesztiválon

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/13671"><img class="image thumbnail" src="/files/images/AFFICHE-CANNES-2008_0.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span> <p>Idén negyedik éve, hogy a HP „digitális szórakoztatási és grafikus művészeti partnerként" támogatja a világhírű Cannes-i Filmfesztivált. A kéthetes rendezvény során bemutatott HP-innovációk és -technológiák gyökeresen átformálják a filmkészítési és filmnézési szokásokat. </p><p>

  affiche cannes 2008 0.thumbnail

Idén negyedik éve, hogy a HP „digitális szórakoztatási és grafikus művészeti partnerként" támogatja a világhírű Cannes-i Filmfesztivált. A kéthetes rendezvény során bemutatott HP-innovációk és -technológiák gyökeresen átformálják a filmkészítési és filmnézési szokásokat.

  affiche cannes 2008 0.thumbnail

Idén negyedik éve, hogy a HP „digitális szórakoztatási és grafikus művészeti partnerként" támogatja a világhírű Cannes-i Filmfesztivált. A kéthetes rendezvény során bemutatott HP-innovációk és -technológiák gyökeresen átformálják a filmkészítési és filmnézési szokásokat.

Főszponzorként idén is a HP készíti a hamisítatlan Cannes-i hangulathoz immár szervesen hozzátartozó tematikus bannereket, posztereket és egyéb dekorációs anyagokat. A HP Scitex technológiája szuperszéles formátumú nyomatok előállítására képes: ezzel készítik majd a Fesztiválpalota vörösszőnyeges bejáratát díszítő 850 méteres óriásnyomatokat. Szintén a HP szerkeszti azt a webhelyet, amelynek segítségével a filmszakma képviselői és a filmrajongók lépést tarthatnak a mozgalmas eseményekkel.

semainedelacritiquecannes202008.thumbnailA HP házigazdaként is jelen lesz a fesztivál néhány kihagyhatatlan programján. Ezek egyike a Studio Harcourtban megrendezett „Sztárportrék" kiállítás. A HP a fesztiválra látogató hírességekről portrét készít és retusál HP 5500 munkaállomások segítségével. A fotókat ezután a HP DesignJet Z3100 nagyformátumú fotónyomtatójával nyomtatják ki. Ez a nyomtató egyenletes kiállítási minőségű, akár 200 éven át fakulásálló színes és fekete-fehér fotókkal látja el a képalkotási szakembereket – 1117 mm szélességig.(1) Az 1934-ben, Párizsban alapított Studio Harcourt a képzőművészet szintjére emelte a portréfotózást, és olyan sztárokat tett képeivel halhatatlanná, mint Marlene Dietrich, Salvador Dalí és Jean Cocteau. A fotóstúdió szolgáltatásait ma is számos híresség veszi igénybe, köztük pl. Laeticia Casta, Jean Reno és Carole Bouquet.

A 2008-as Cannes-i Filmfesztivál ideális helyszín a HP legfrissebb technológiáinak bemutatására. Az új megoldások még innovatívabb és lebilincselőbb élménnyé teszik a filmek készítését, szerkesztését és bemutatását a filmesek és a mozirajongók számára. A fesztivál központjaként működő Majestic Hotelben a HP demóterületet rendez be, ahol a fesztivál látogatói személyesen is megtekinthetik és kipróbálhatják a HP legújabb technológiáit, köztük a MediaSmart HDTV-ket és szervereket, valamint a HP Blackbird 002 játékplatformot. Az egyedi dizájnú demóterület egy tesztteremből, egy előcsarnokból és egy bárból áll, így a vendégek a fesztivál ragyogásához és eleganciájához illő környezetben ismerkedhetnek a modern technológiával.

„A HP elkötelezetten támogatja a digitális szórakoztató tartalmak létrehozását, terítését és megtekintését" – jelentette ki Satjiv S. Chahil, a HP Személyi rendszerek divíziójának marketingért felelős csoportszintű alelnöke. „Világunk egyre inkább digitalizálódik. Ez éppúgy jellemző munkahelyünkre, mint háztartásunkra, a nyomtatásra, vagy éppen a szórakoztatásra. Ráadásul minden digitális folyamat mobilizálódik és vezeték nélkülivé válik.

A HP az egyetlen olyan cég a piacon, amely termékeivel és szolgáltatásaival a globális ügyfelek igazán széles körének igényeit képes lefedni." Az idei fesztiválon bemutatandó „Kung Fu Panda" a HP és a DreamWorks Animation régi partnerkapcsolatának gyümölcse. A Shrek alkotóinak legújabb filmjénél HP-munkaállomások és ProLiant szerverek támogatták a technikailag kihívást jelentő, részletgazdag képek és effektusok kidolgozását. A DreamWorks Animation preferált technológiai partnereként a HP évek óta segít a filmstúdió szakembereinek tovább tágítani az animáció határait és olyan vizuálisan lebilincselő történeteket alkotni, amelyeket a világ minden táján lelkes közönség fogad.

A HP és a filmgyártás kapcsolata az 1930-as évekre nyúlik vissza, amikor Walt Disney a cég 200B kódjelű hangoszcillátorát használta „Fantasia" című zenés rajzfilmje elkészítéséhez. A HP gazdag technológiai portfóliójának köszönhetően a cég eszközeit – a klasszikus filmek restaurálásától kezdve a filmstúdiók archív filmkönyvtárainak digitalizálásán át új filmek készítéséig – a filmgyártás teljes kreatív spektrumában felhasználják. A HP egyedi fejlesztésű, speciális hardverekkel látja el a DreamWorks animátorait.

www.hp.com/go/graphicarts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.