2022.július.05. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kilencedszer indulhatnak Örömautózásra a daganatos betegséggel harcoló gyerekek

4 perc olvasás

orom.jpgÁprilis 7-én, szombaton 11 órától autóktól, mókától, kacagástól, gyermekzsivajtól lesz hangos a Hungaroring, ahol közel 400 daganatos beteg gyerek ülhet majd be néhány körre egy, egy versenyautóba és élvezheti a gyógyító autózást.

 

Az Örömautózásra immár a kilencedik alkalommal kerül sor és az idei rendezvényen a hagyományoknak megfelelően az autósport szinte minden szakága képviselteti majd magát. A gyermekeket 150 versenyző és versenyautó várja majd, köztük 30 terepjáró, amelyekkel a gyermekek az off road pályán szerezhetnek terepes élményéket.

 

Az Örömautózás egyetlen célja, hogy a garantált maximális biztonság mellett vidámságot, örömet okozzon a súlyos, daganatos betegséggel küzdő gyerekeknek, akik sok esetben kórházakból és más bentlakásos intézményekből érkeznek, természetesen szülői és orvosi kísérettel.

 

Az eddigi rendezvények nyomán egészen biztosan állítható, hogy az élményterápia, a lélek gyógyítása, jelen esetben az autózás, a felszabadult kikapcsolódás és a sok program egyértelműen segíti a gyermekek rehabilitációját. A rendezvényt a kezdetektől fogva lelkesen fogadták az érintett gyerekek mellett a szülők és orvosok is.

„Mind a Tűzoltó utcai Gyermekklinika, mind az ott működő, a beteg gyerekek gyógyítását és rehabilitációját két évtizede aktívan támogató Tumor Leukémiás Gyermekekért Alapítvány már 2008-ban is nagy örömmel fogadta, amikor a szervezők megkeresték az ötlettel. A rendezvényt a gyerekek annyira élvezték, hogy alig lehetett őket lehívni a pályáról és persze óriási volt az érdeklődés.” – meséli a gyermekklinika onkológiai osztályát vezető Dr. Garami Miklós. „Úgy gondolom, a gyerekek gyógyulásában, rehabilitációjában az Örömautózás által nyújtott „élményterápia” nagyon fontos szerepet játszik, hiszen képes feloldani a hosszú betegeskedés következtében kialakult fásultságukat” – mondta Dr. Garami Miklós.

A résztvevő gyerekek a kezdeményezést támogató, segítő szándékú vállalatoknak, csapatoknak, magánszemélynek köszönhetően sok meglepetésre, színes programra és ajándékokra is számíthatnak. 

 

Nincs nagyobb öröm annál, mint látni a gyerekek arcán a boldogságot, ezért csatlakozunk immár évek óta mindig a programhoz, ezért bocsátjuk a pályát a szervezők rendelkezésére – nyilatkozta Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese, aki még hozzátette, természetesen a Formula–1-es versenypálya sportszakmai csapata is társadalmi munkában vesz részt az eseményen. „A Hungaroring számára nagyon fontos a társadalmi szerepvállalás, s ez egy olyan jó ügy, amelyet mindenképp támogatnunk kell. Az Örömautózás remek alkalom arra, hogy a beteg gyerekek egy kicsit kiszakadjanak a hosszú, fájdalmas hétköznapokból, bízunk benne, hogy ez a program segíti a gyógyulásukat.”

 

A szervezőket az Örömautózás létrehozására egy daganatos beteg rallye-rajongó fiú, Kléri Ádám sportszeretete inspirálta. A kisfiút vitték el autózni, majd ebből nőtt ki 2008-ra az immár jóval szélesebb körű Örömautózás. Az elmúlt években hagyományossá vált rendezvényen évről évre több száz daganatos betegséggel küzdő gyermek ülhetett versenyautóba, élhette át a sebesség varázsát, és felejthette el legalább egy időre a betegséget, a kórházi napokat. Az Örömautózás életre hívói: Kiss Ágnes, Laboncz Katalin, Szilassy Arnold navigátorok, valamint Stróbl Balázs, rallye-versenyző.

Az elmúlt 10 év alatt az ország szinte minden pontjáról és az országhatárokon túlról is érkeztek gyerekek a rendezvényre. Az április 7-én, szombaton 11 órakor kezdődő 9. Örömautózáson várhatóan 390 gyerek ülhet majd be az autókba és vehet részt a kiegészítő programokon.

 

Az Örömautózáson résztvevő versenyzők és autók listája:

https://www.facebook.com/oromautozasteam/posts/1385755708195434

 

Az idei Örömautózás fő támogatói az önkéntesen résztvevő versenyzők és segítők mellett a Hungaroring Sport Zrt., a Groupama Tanpálya és az Emaki webáruház. További támogató a Cat Phones Magyarország, az esbr Kft., Lajosházi Csaba egyéni vállalkozó, a Tekt Kft., az SBS Kft., a CVR Hungary, az Amans Bt., a BioFungi és a Tűzoltás.hu.

 

  1. április 7. 11:00 – 15:00

Örömautózás

Hungaroring

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.