Magyarország egyik első bevásárló- és szórakoztató központja, a Pólus Center több mint 1 milliárd forintos felújításnak köszönhetően folyamatosan fejleszti bérlői összetételét, és növeli látogatóinak számát. Az elmúlt egy évben 13 új üzlet nyílt, 12 bérlő a hosszabbítás mellett döntött, többen pedig felújították az üzletüket. A ház kereskedelmi mutatói, a bevásárlóközpont forgalmával egyetemben látványos növekedésnek indultak.

 

Magyarország egyik első bevásárló- és szórakoztató központja, a Pólus Center több mint 1 milliárd forintos felújításnak köszönhetően folyamatosan fejleszti bérlői összetételét, és növeli látogatóinak számát. Az elmúlt egy évben 13 új üzlet nyílt, 12 bérlő a hosszabbítás mellett döntött, többen pedig felújították az üzletüket. A ház kereskedelmi mutatói, a bevásárlóközpont forgalmával egyetemben látványos növekedésnek indultak.

 

Az egyik legelső budapesti bevásárló- és szórakoztató központ, a Pólus Center az elmúlt két évben látványos, több mint 1 milliárd forintos, az egész létesítményt érintő felújításon esett át. Megújult a külső homlokzat, korszerűen átépítették a bejáratokat, a Pólus megkülönböztető jegyévé vált jégpálya és ételudvar új, modern külsőt kapott. A központ modernizálásának részeként a mosdóhelyiségek is teljesen átalakultak, a fő folyosók új, világos padlóburkolatot kaptak, amelyeket a felülről érkező természetes fény tesz még hangulatosabbá. A ház átfogó modernizálása mellett több meglévő kulcsbérlő is felújította, átalakította üzletét.

 

A megújulást a bérlők és a vásárlók egyaránt jól fogadták. Ezt bizonyítja, hogy 2014-ben a bevásárlóközpont éves forgalma 6%-kal magasabb volt az előző évhez képest, 2015 első hónapjai pedig 15%-os emelkedést mutatnak, az előző év megegyező hónapjaihoz viszonyítva.

2014-ben közel 10 millióan látogatták a bevásárlóközpontot, és a vasárnapi zárva tartás életbe lépése mellett is a Pólus a tavalyi év azonos időszakának adatát meghaladó, közel 7%-os látogatószám-növekedést produkált az év eleje óta.

 

 „Egy 21. századi, felgyorsult fogyasztói piacon működő bevásárlóközpont számára elengedhetetlen, hogy lépést tartson az állandóan változó vásárlói igényekkel és vonzó legyen a látogatók számára. A belső kialakítás költséghatékony modernizálása és a műszakilag megfelelő magas színvonal biztosítása mellett szükséges a megfelelő méretű üzlethelyiségek kialakítása és a bérlői mix frissen tartása. A felújítás célja az élményközpontú vásárlás, a kellemes légkör megteremtése volt, amely vonzóvá teszi a központot a látogatók számára. A Pólus ezt az utat járta be az elmúlt két és fél évben, és a folyamatos fejlődésnek köszönhetően várakozáson felül teljesített, amit a tavalyi év azonos időszakához viszonyított 15%-os forgalomnövekedés is igazol – mondta Kákosy Zsolt, a CBRE ingatlanvagyon-kezelési vezetője.

 

Az elmúlt 6 hónapban számos új bérlővel frissült a kínálat: a tavalyi év végén megnyitotta kapuit a Retro Jeans és az Ofotért, az átalakításoknak köszönhetően a Samsung vadonatúj, „high-end" üzlethelyiségbe költözött, a Notebook.hu pedig megnyitotta az ország első Asus márkaboltját. Az üzletház új bérlői között üdvözölte a Salad Box éttermet is, amely elsőként a Pólust választotta Magyarországi piacra lépésének helyszínéül.

A bérlői mix fejlesztése 2015-ben is tovább folytatódik, melynek eredményeként hamarosan üzletet nyit a Triumph és a Samsonite – Trunk & Co., nyár végével pedig az üzletközpont további bővítése révén újabb jelentős kulcsbérlők, így többek között a KIK költözik majd a Pólusba.

 

A beruházást természetesen a meglévő bérlők is örömmel fogadták, melynek eredményeként 12 márka döntött a bérleti időszak meghosszabbítása mellett.

A piacvezető, elektronikai cikkeket forgalmazó üzletlánc, a Media Markt Pólus ügyvezető igazgatója, Szemethy Zoltán elégedetten nyilatkozott: „A Pólusban szinte a megnyitás óta jelen vagyunk, és örömmel tapasztaljuk, hogy a megújulás és a folyamatos fejlesztések hatása pozitívan érzékelhető áruházunkban is, melynek következtében a látogatók száma és a forgalom is látványosan növekszik. Az elmúlt hetekben mi is látványosan átalakítottuk áruházunkat, és május közepétől megújult környezetben, még szélesebb választékkal, és remek akciókkal készülünk a vásárlóinknak."

 

A Pólusban több mint 200 kereskedelmi egység, szolgáltató és étterem, illetve 2500 férőhelyes ingyenes parkoló várja a vásárlókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük