A változékony időjárás ellenére is rengetegen látogattak most hétvégén a belvárosba, a Királyi Vásárba.

A változékony időjárás ellenére is rengetegen látogattak most hétvégén a belvárosba, a Királyi Vásárba.

A kétnapos ingyenes, kulturális programokkal tarkított vásár idei első eseményét nemcsak a budapestiek, hanem a vidékről és külföldről érkező turisták is felkeresték, hiszen a Király utcában felsorakozott számos kézműves és gasztro-pavilon, valamint a termelői piac pultjai között sétálva valóban kellemes hétvégi kikapcsolódást kínáltak a szervezők.

Díszvendégként mutatkozott be Brazília, valamint Visegrád város is, akiknek köszönhetően a legkülönbözőbb kézműves mesterségekkel, népi hagyományokkal, lovagi játékokkal ismerkedhettek kicsik és nagyok egyaránt.

 

A Király utca és tágabb értelemben a VI. és VII kerület felpezsdítéséért, kulturális és turisztikai vérkeringésbe történő bekapcsolásáért küzdő Királyutca Designutca Klaszter vezetője, Landwehr Klára kiemelte, hogy céljaik megvalósításának, a Király utca népszerűsítésének egyik kiváló eszköze ez a vásár, melyet idén összesen 7 alkalommal kívánnak megrendezni, minden hónap második hétvégéjén.

Az idei első esemény sikere is a folytatás szükségességét erősítette meg, melyet a helyi vállalkozások, turisztikai szakmai szervezetek, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett a helyi önkormányzatok is támogatnak.

 

 

A Királyi Vásár további tervezett időpontjai 2012-ben:

Május 12 – 13.

Június  9-10.

Július 14-15.

Augusztus 11-12.

Szeptember 8-9.

Október 6-7.

 

www.kiralyivasar.hu
www.facebook.com/kiralyivasar

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük