2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Királyt választottak a mozgólépcsők!

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5458"><img class="image thumbnail" src="/files/images/BP_RACE_ZK_6335.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p><em>Budapest, szeptember 22., szombat, éjfél</em>. :A szórakozóhelyek ilyenkor már tömve vannak, egy kivételével, ahol nem csak a hely maga, de a pár méterre arrébb található metró megálló is zsúfolásig megtelt. </p><p> 

 bp race zk 6335.thumbnail

Budapest, szeptember 22., szombat, éjfél. :A szórakozóhelyek ilyenkor már tömve vannak, egy kivételével, ahol nem csak a hely maga, de a pár méterre arrébb található metró megálló is zsúfolásig megtelt.

 

 bp race zk 6335.thumbnail

Budapest, szeptember 22., szombat, éjfél. :A szórakozóhelyek ilyenkor már tömve vannak, egy kivételével, ahol nem csak a hely maga, de a pár méterre arrébb található metró megálló is zsúfolásig megtelt.

 

A Gödör Klubba ezúttal több százan próbáltak beférni, ami fizikai képtelenség, így 100-an benne, 200-en pedig kint álltak csak azért, hogy az épületen elhelyezett óriáskivetítőn nyomon követhessék az első nemzetközi föld alatti downhill-mountainbike versenyt, ahova olyan nagy nevek csatlakoztak, mint Nathan Rennie, George Atherton, Sam  Blenkinsop vagy Chris Kovarik. Persze a többiek sem érdemlik meg, hogy kihagyjuk őket, de képtelenség lenne felsorolni azt a 36 nagyágyút, aki vállalkozott arra, hogy a Deák téri mozgólépcsőkön, csúszós alagúton és metrókocsikon közel 50km/h órás sebességgel végigszáguldjanak.

Ilyen pálya ugyanis még nem volt! Az utolsó metrókocsi elhaladta után Európa legtechnikásabb versenypályáját sikerült összeállítani. A fiúknak nem kis összpontosításra volt szüksége ahhoz, hogy a kemény föld és sziklák után most csúszós padlón, éles mozgólépcsőkön, lukasztó gépek között teljesítsék azt a 350 méteres pályát, melyet külön erre a célra épített ki a Red Bull a BKV területén.

A kieséses rendszerű verseny gyakorlatilag papírforma szerint zajlott le. A résztvevőknek mindössze egyszer volt alkalmuk megtekinteni a pályát és egyszer mehettek rajta végig kerékpárral. A kvalifikációs futamon – sorrendben – Filip Polc (SVK), Gee Atherton (UK), Dan Atherton (UK), és Sam Blenkinsop (NZL) bizonyultak a legjobbaknak. A nevek a díjakon pedig már csak a sorrendjükben módosultak egy kicsit.

A Red Bull Metroride első versenyének 4 helyezettje:

1. Gee Atherton             (UK)

2. Sam Blenkinson             (NZL)

3. Filip Polc                  (SVK)

4. Dan Ahterton             (UK)

A pálya egy része a metrókocsikban zajlott, ahol Filip Polc egy kiadósat esett még az edzés során, így egy darabig félő volt, hogy egyáltalán rajthoz tud-e állni. Aztán minden erejét összeszedte és visszaült a nyerges paripára és olyannyira megmutatta, hogy ki az úr a házban, hogy végül 3.-ént ért célba. Az esés után talán még nagyobb örömmel fogadta a díjesőt. Az első helyezett tárgyi nyeremények mellett 3000Eur-t, a 2. 1500EUR-t, a harmadik 1000EUR-t, a negyedik pedig 500EUR-t vihet haza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.