2023.december.08. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Sí-kresz és síóvoda

6 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/5460"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Academy.thumbnail.jpg" border="0" alt="Magyar Síakadémia" title="Magyar Síakadémia" width="75" height="100" /></a></span> </strong>Tovább folytatódik a sikeres együttműködés a Car-Tour Utazási Iroda, az UNIQA Biztosító és a Magyar Síakadémia között. A síszezon kezdetére számos újdonsággal várják a hósport barátait.</p><p>

 

magyar síakadémia Tovább folytatódik a sikeres együttműködés a Car-Tour Utazási Iroda, az UNIQA Biztosító és a Magyar Síakadémia között. A síszezon kezdetére számos újdonsággal várják a hósport barátait.

 

magyar síakadémia Tovább folytatódik a sikeres együttműködés a Car-Tour Utazási Iroda, az UNIQA Biztosító és a Magyar Síakadémia között. A síszezon kezdetére számos újdonsággal várják a hósport barátait.

benefi zsolt, a car-tour international utazási iroda értékesítési igazgatója A tavalyi csekély hómennyiség ellenére a magyar síelők túlnyomó többsége friss havon síelhetett – emlékezett vissza Benefi Zsolt, a Car-Tour International Utazási Iroda értékesítési igazgatója. Okulva a tapasztalatokból, az idén igyekeztek a magasabban fekvő pályaszállásokon minél több helyet foglalni. A tavaly átadott 4 csillagos Monarchia Park – az egyedi tervezésű és minőségi kivitelezésű, sportosan elegáns üdülőfalu – Lachtalban, közvetlenül a pálya és a liftek mellett, 1650 m-es tengerszint feletti magasságban fekszik. A teljesen új Pinguin Hotel a karintiai Koralpe síterület szívében épült. A négy egységből álló épületegyüttes modern, egymással összeköttetésben áll, de egymástól mégis leválasztható. Az idei legnagyobb újdonság azonban a nassfeldi Hotel Sonnleitn, melyet Robert Rogner, Ausztria leghíresebb tervezője tervezett. Nevéhez fűződik többek között a Hotel Rogner Bad Blumau, a hévízi Rogner Lotus Therme, a Hotel Rogner Europapark. A szálloda Karintia legkedveltebb síparadicsomában, Nassfeld szívében, közvetlenül a sípályáknál található. A Car-Tour International a piacon egyedüliként sícsekkeket is forgalmaz, melynek előnye, hogy itthon forintban olcsóbban megvásárolhatók és amennyiben nem használjuk fel, a visszaváltásukra is lehetőség van. Az iroda rendszeresen szervez a karácsonyi időszakra autóbuszos körutazásokat Ausztriába és Szlovéniába, mely a magányos embereknek is lehetővé teszi, hogy társaságban, jó hangulatban töltsék a szeretet ünnepét. Gondolnak a fiatalokra is. Az utazási iroda 1995-ben kidolgozta a diákcsoportok olcsó táboroztatásának rendszerét, melyet 2002-ben kibővítettek az ingyenes diák síbérlet konstrukcióval. Az utóbbi újításnak köszönhetően számos iskolás csoport számára elérhetővé vált a sísport. Közel 10 éve folyamatosan bővül azon területek köre is, ahol magyar nyelvű síoktatás áll az utazóközönség rendelkezésére. Ez még nem minden. Már több éve Ausztriában, Arnoldsteinen és Mariazellben magyar nyelvű síóvoda várja a 3-6 éves gyermekeket, akiket szakképzett óvónő tanít játékos formában síelni.

gulyás istván Az UNIQA Biztosító már harmadik éve működik sikeresen együtt az utazási irodával – mondta el Gulyás István. A tavalyi évhez hasonlóan idén is létrehoztak a sízők és az egyéb téli sportok kedvelőinek védelmére egy különleges biztosítást, a Super-G-t. Ez a magas szintű biztosítás teljes körű segítség betegség, baleset és mentés esetén; továbbá biztonsági fedezetet nyújt a sportfelszerelésre is. A biztosítás megkötése minden síelő és téli sportoló számára rendkívül ajánlott! A szolgáltatás rendkívül kényelmes és egyszerű. Akár otthonról is megköthető a http://www.uniqa.hu/ oldalról. Az Ausztria felé tartóknak, az M1 autópályán óriásplakát hívja fel a figyelmét egy telefonszámra. Ha ezt felhívják, mire a kiutazó a határra ér, már át is veheti a kötvényét és még egy kávéval is megkínálják. Egy helikopteres mentés költsége egymillió forint körül mozog. Ehhez képest a napi 4-500.- forint igazán semmiség. A pályán történő balesetek felelősségi vizsgálatának szempontjából kiemelkedően fontos a Szuper-G+asszisztencia jogsegélyszolgálata. Annak a sízőnek, aki tanúja, elszenvedője, okozója volt egy balesetnek, kötelessége annak körülményeit ismertetni a hegyimentőkkel. Az itt felmerülő nyelvi nehézségek enyhítésére és a pontos tárgyilagos ügyintézéshez nyújt segítséget a biztosító. Szintén sok gonddal jár, amikor a síző nem elszenvedője, hanem okozója egy sérülésnek. Ezekben az esetekben, ha bebizonyosodik a károkozó felelőssége, a károsult joggal kérheti orvosi költségeinek megtérítését. A Szuper-G+ privát felelősségbiztosítása, módozattól függően 1 illetve 3 MFt értékben átvállalja a kezelés költségeit a kárt okozótól. Az a szerencsétlenül járt síelő, aki nem tudja hazavinni családját, mert sérülése nem teszi lehetővé számára a vezetést, saját autójával mehet haza, melynek sofőrjét szintén a biztosító költségén irányítják az arra jogosulthoz.

pálos szabolcsPálos SzabolcsA szövetség harmadik tagja a Síakadémia, mely 1999-ben alakult; alapító tagjai gyakorló, hivatásszerű síoktatók, volt versenyzők, gyakorló edzők. Elnöke, Pálos Szabolcs szerint a Síakadémia célja, hogy népszerűsítse a sí sportot hazánkban és javítsa a kaotikus magyar síoktató képzés helyzetét. Fontos feladatának tekinti az új magyar tehetségek felfedezését és felkarolását, továbbá táborokat, amatőr versenyeket és különböző érdekes programokat szerveznek. A Síakadémia számos kiadvánnyal segíti a síelőket. Legfontosabb ezek közül a Sí-Kresz nevű szórólap, melynek célja, hogy a síelők saját és társaik biztonsága érdekében megismerjék a sípályák írott és íratlan szabályait. Idén a hármas szövetség tagjai közé lépett az ISE, az Iskolai Síoktatók Egyesülete is. Az egyesület immáron több mint 10 éve foglalkozik a testnevelő tanárok rendszeres továbbképzésének szervezésével, módszertani tudásuk fejlesztésével. Újdonság, hogy a síelő gyerekek számára kötelező a bukósisak viselése. Ezt az UNIQA ingyen adja a csoportokat vezető tanároknak. A Testnevelési Egyetemmel közösen könyv is készül: a sízés kezdeteinek áttekintésétől egészen a táborszervezésig ad tanácsokat.

A Car-Tour Utazási Iroda és a Síakadémia idén is számtalan közös rendezvényt szervez, ezek első állomásai besízőtáborok Kaprunban, ingyenes Nordica teszttel (október 20 – 24, október 31 – november 4.) és a Hó-show kiállítás (november 8 -11). A szezonnyitó ski-openingre Lachtalban kerül sor, sok bulival, meglepetéssel és versennyel. December 8-9. között rendezik a Car-Tour – UNIQA Kupa profi síversenyt és a Mikulás Kupa amatőr síversenyt. Mintegy 270 millió forintos beruházással Kékestető is megújult. Jövőre ott lesz az iskolák közötti síverseny, január 25-én, amire minden iskola felhívást fog kapni. A 14. HÓ-RUKK amatőr sí- és snowboardversenyt Tauplitzban tartják, 2008. január 26 – február 2. között. Itt további érdekesség, hogy a szálloda szakácsai, pincérei magyarok, igazán könnyű lesz velük szót érteni.

http://www.profi-siakademia.hu/

http://www.cartouronline.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.