Kiskunhalason, a Belvárosban egy nyugodt park közepén áll a Csipke Hotel. A három szintes épület 1984-ben készült el, melynek 26 két illetve három ágyas szobájában 60 vendég helyezhetõ el kényelmesen.  A közelben lévő kiskunhalasi Gyógyfürdõ és Strand jódos alkalikus vize indította el a város gyógy-idegenforgalmát, amelyből a hotel is részesedik, megfelelő színvonalú szállást kínálva a vendégeknek.

 

Kiskunhalason, a Belvárosban egy nyugodt park közepén áll a Csipke Hotel. A három szintes épület 1984-ben készült el, melynek 26 két illetve három ágyas szobájában 60 vendég helyezhetõ el kényelmesen.  A közelben lévő kiskunhalasi Gyógyfürdõ és Strand jódos alkalikus vize indította el a város gyógy-idegenforgalmát, amelyből a hotel is részesedik, megfelelő színvonalú szállást kínálva a vendégeknek.

Ennek kapcsán beszélgettünk  Pap Ildikóval,a recepció vezetőjével. Ildikó a Róbert Károly Főiskola végzett közgazdásza.6 éve dolgozik a Hotelben, az igazgató jobb keze, a vendégek kedvence. Ő is  kiskunhalasi lakos -akárcsak Kiss László a Hotel tulajdonos-igazgatója – és büszkén beszél városáról.

Kiskunhalas a csipke, a gyógyfürdő, a szőlő és bor városa.A tiszta, rendezett város Budapesttől 130 km.Baja, Kecskemét. Szeged, Kalocsa, Kiskunfélegyháza mindössze 50 km. Így mindenhonnan jól megközelíthető, hiszen arrafelé az üzletemberek nemcsak Budapest, bűvöletében élnek.

A vadászokat,a természetkedvelőket a gazdag vadállomány is ide vonzza. A nádassal szegélyezett Sóstó horgászásra,csónakázásra,sportolásra alkalmas.   A 32,000 lakosú kisváros legfőbb idegenforgalmi vonzereje a termálfürdő és a Csipkeház. A a szálloda a nevét innen kapta, ahova  sokan érkeznek gyógyüdülésre. Mint gyógyszállóhoz illik, a szálloda teljesen akadálymentesített, és természetesen  lift is segít a mozgássérülteknek.

A halasi Csipkeház jelenlegi formáját 1998-ban  nyerte el.A halasi csipke az 1904-es világkiállításon indult el máig tartó világhódító útjára, Sant.Luisban nyert előszőr díjat. Az

1937-es Párizsi Világkiállítás ,majd 1958-ban a Brüsszeli kiállítás hozott  újabb sikereket a város ugyes asszonyainak.

   A halasi csipkét a lehető legfinomabb cérnával,verejtékes munkával varrják.Ezt a munkát hívják csipkeverésnek. Tekintettel benne lévő munkára és tudásra – és nem a nyersanyag értékére –  értéke sokkal több, ha egy grammra számítjuk, mintha hasonló tömegű arany lenne. A csipkében harmonikusan ötvöződik a népi diszitőkincs,a reneszánsz,a barokk,s az úrihímzés motivum gazdagsága.

A Csipkeház együttmüködik a Csipke Hotellel. Az együttműködés eredménye  több kongresszus,koncert,szimpózium.Jó hírű melegkonyhás éttermi szolgáltatásokkal,zenés,táncos rendezvényekkel.

    –Beszéljünk most csak a Csipkehotelről,amiről személyesen is tanúsíthatom,hogy európai színvonalu,tiszta,kényelmes.

    -Szállodánk Kiskunhalas belvárosában,egy csendes parkban fekszik.1894-ben épült.6o vendéget tudunk fogadni a két-három ágyas szobáinkban.A telefonnal,rádióval,televizióval felszerelt szobákhoz fürdőszoba,erkély tartozik.A házban étterem,drinkbár,nyáron  sörkert,éttermi terasz üzemel..Az igazgató, Kiss László után mi is mondjuk:Nálunk a vendég a legfontosabb! Igyekszünk mindent megtenni,hogy jól érezze magát az első naptól az utolsóig.

-Igen vannak kedves,figyelmes ,vendégmarasztaló gesztusaik is.Például a három nyelven jó éjszakát kívánó kis kártya cukorral,a három nyelvü Új Szövetség,az eszpresszó kávéhoz kínált csokiszelet…. Milyen programokat kínálnak a Hotel vendégei számára?

 -A szomszédos termálfürdőnek köszönhetően sok beteg,mozgássérült érkezik hozzánk.Lift is segíti közlekedésüket hotelen belül.Kedvelt a tenisz,a kerékpározás,a teke,az  úszás, lovaglás. Szervezünk kirándulásokat is. Népszerüek a tanyasi, a pusztai kirándulások. A csipkevarrás technikáját is elsajátithatják igény esetén – segítségünkkel – az érdeklődők.

-Milyen szolgáltatásokat nyújt a szálloda?

-Megtalálható nálunk mindez, amit egy első vonalbeli szállodától elvárnak a vendégek:  Van természetesen :telefax, telefon, internet, pénzváltás, tolmácsolás, idegenvezetés, szolárium,

szauna, autó-és kerékpár kölcsönzés,őrzött parkoló…No meg az étterem. A fürdőszolgáltatásokkal a városi gyógyfürdővel dolgozunk együtt, természetesen belépőt is lehet nalunk ide kapni. Vannak olyan akciós csomagjaink, amelyekben ez benne foglaltatik.

-Mit ajánl,ha egy hétvégét Önöknél szeretnénk tölteni?

  • – Jelenlegi kedvezményes ajánlatunk az akciós hétvége, amit 2008 novemberére és decemberére hirdettünk meg. 2 éjszakát félpanzióval,strandbelépővel.

Egyágyas szobában l7,800 Ft. kétágyas szobában  28,800 Ft.3ágyas szobában  39,600Ft  adunk. Az idegeforgalmi adó, vagy ahogy a németek nevezik a kurtaxa  18-70 év közötti utasoknak további 300 Ft/személy/éjszaka.

A szálloda elérhetősége: +36 77 421 455, fax:+36 77 421 recepcio@csipkehotel.hu

http://www.csipkehotel.hu/

Dr.Szalontai Éva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük