www.scania.huwww.scania.hu Évekig tartó kutatómunkájának eredményeként a Scania kifejlesztette saját, különböző felhasználási területre ajánlott olajokból álló termékcsaládját, amelyek már elérhetők a vállalat minden ügyfele számára.

www.scania.huwww.scania.hu Évekig tartó kutatómunkájának eredményeként a Scania kifejlesztette saját, különböző felhasználási területre ajánlott olajokból álló termékcsaládját, amelyek már elérhetők a vállalat minden ügyfele számára.

 

   Az olaj a gépjárművek egyik legfontosabb „alkotórésze", ezért a Scania 12 évvel ezelőtt egy különleges olajtesztelési programot indított el kutatólaboratóriumában. Ennek során 50 különböző motorolaj és 30 sebességváltó-, illetve differenciálmű-olaj tesztelését végezték el nemcsak laboratóriumi, hanem valós üzemi körülmények között is, a sarkkörtől az Egyenlítőig mindenféle időjárásban és éghajlaton.

Ezek eredményeképp a Scania olyan saját márkanevű olajcsaláddal lépett a piacra, amelyek hosszútávú üzemeltetés esetén is megtartják kenési képességüket és nem rakódnak le a főegységekben, károsítva azokat. A normál szabvány szerinti E2, E4, E6 és E7 kategóriájú olajok között legmagasabb minőségűnek számító, E7-es Scania olaj normál üzemi körülmények közötti használatra ajánlott, míg az LDF és LDF2 ennél magasabb minőséget képvisel, mivel különlegesen hosszú távon használt járművekbe szánták kifejlesztői.

Az LDF-olajokat a normál üzemeltetésnél sokkal keményebb körülmények között, hosszú csereperiódussal tesztelték, mielőtt leeresztették és megvizsgálták volna a motor és más fődarabok alkatrészeit, a lerakódást és kopást ellenőrizve. A vizsgálatok bizonyították, hogy az LDF-olajok az extrém üzemeltetési körülményeket és a szélsőséges klímaviszonyokat is elviselik, mivel használatukkor nem keletkezik lerakódás és a kopás minimális.

A Scania a motor mellett a differenciálműre és a sebességváltóra is nagy figyelmet fordít, ezért az ezen alkotórészekbe szánt olajok is a legmagasabb követelményeknek felelnek meg. A tesztek során a Scania olajok itt is kimagaslóan jó ellenállóképességet mutattak az elfáradással szemben, lerakódások nem keletkeztek, így az olajok egyértelműen növelik a hajtáslánc élettartamát és fokozzák az üzemelés gazdaságosságát.

A 2008-ban gyártott és az ezután átadandó Scania járművek motorját már gyárilag a legjobb minőségű, Scania LDF2 olajjal töltik fel. Emellett szeptembertől a hazai Scania márkaszervizek is Scania olajat töltenek a motorokba, mivel ez érezhető előnyökkel szolgál a jármű üzemeltetésében is.

A márkaszervizekben használt sebességváltó- és differenciálmű-olajok 208 literes hordó és 1000 literes IBC konténer kiszerelésben is megvásárolhatók, míg a motorolajok 5 literes utántöltő kanna, 208 literes hordó és 1000 literes IBC konténer kiszerelésben kaphatók.

A Scania motorolajok:
  – Scania E7, Engine 15W-40
  – Scania LDF, Engine 15W-40
  – Scania LDF2, Engine 10W-40

A Scania sebességváltó-olajok:
  – Scania STO 1:0, Gearbox 80W-90
  – Scania STO 1:0 High Performance, Gearbox 75W-90

A Scania differenciálmű-olajok:
  – Scania STO 1:0, Axle 85W-140
  – Scania STO 1:0, Axle 80W-140
  – Scania STO 1:0 High Performance, Axle 75W-140

http://www.scania.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük