2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

KKV-k előnyben – D-Link Interware együttműködés

9 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/7542"><img class="image thumbnail" src="/files/images/20071121.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> 2007. november 21-én  tájékoztatón ismertette együttműködési megállapodását a KKV szektor vezető hálózati gyártójának, a D-Link Magyarország Kft.-nek és az Interware Internet Szolgáltató ZRt.-nek vezetője,  Élő András ügyvezető igazgató és Sátor Csaba, operatív vezérigazgató-helyettes. <p>

20071121.thumbnail 2007. november 21-én  tájékoztatón ismertette együttműködési megállapodását a KKV szektor vezető hálózati gyártójának, a D-Link Magyarország Kft.-nek és az Interware Internet Szolgáltató ZRt.-nek vezetője,  Élő András ügyvezető igazgató és Sátor Csaba, operatív vezérigazgató-helyettes.

20071121.thumbnail 2007. november 21-én  tájékoztatón ismertette együttműködési megállapodását a KKV szektor vezető hálózati gyártójának, a D-Link Magyarország Kft.-nek és az Interware Internet Szolgáltató ZRt.-nek vezetője,  Élő András ügyvezető igazgató és Sátor Csaba, operatív vezérigazgató-helyettes.

Eszerint;   együtt kínálnak szélessávú ADSL internet hozzáférést, teljes körűen menedzselhető IP-hálózatot, telepítést és hálózat üzemeltetést,  egyszeri díj és beruházási költség nélkül.  A legkisebb, 10 gépes induló csomag havi 21.900 Ft-ba kerül kétéves hűségnyilatkozattal. Igénybejelentést máris fogadnak, a telepítés december 1-jétől indulhat.

A D-Link  az otthoni felhasználóktól a nagyvállalatokig minden szegmens számára fejleszt és gyárt hálózati, szélessávú, digitális elektronikai, hang- és adatkommunikációs megoldásokat.  Tevékenységét számos díjjal ismerték el.  A D-Link korábban elsőként tette elérhetővé az otthoni felhasználók számára a vezeték nélküli technológiát,  2006-ban pedig elsőként mutatta be az új generációs N szabványra, illetve annak tervezetére épülő Wireless N termékeket.  A cég 20 irodával rendelkezik Európában, Magyarországon 2002-ben nyílt meg a vállalat kereskedelmi képviselete, mely 2007. július 1-jétől D-Link (Magyarország) Kft.-ként folytatja működését.

Az Interware  több mint 10 éve piacon lévő, 100 %-os magyar tulajdonban lévő cég,  a legjelentősebb magyarországi Internet szolgáltatók közé tartozik.  Piacvezető pozíciót vívott ki magának a szerverelhelyezés, valamint a domain szolgáltatások terén.  Az 1.000 négyzetméteren üzemelő Szerver Hotelben elhelyezett szerverek száma közel  4000, mellyel a magyarországi internetes tartalom közel 60%-át szolgálja ki. A vállalat kínál ADSL, valamint bérelt vonali szolgáltatásokat többféle technológiai platformon.  Magas műszaki színvonalú infrastruktúrával valósít meg egyedi internetes megoldásokat, a cégcsoport tevékenységi körébe tartozik az Online Média is.  A vállalat nevéhez kapcsolódik az egyik legnagyobb hazai online media portfólió;  az altavizsla.hu, a freeweb.hu és a tar.hu. 

Ügyfelei között a kis- és közepes vállalkozások mellett megtalálhatóak a legjelentősebb magyarországi internet szolgáltatók, nemzetközi távközlési vállalatok, költségvetési szervek. A folyamatos, évről-évre kétszámjegyű növekedéshez hozzájárulnak az egyéni előfizetőknek nyújtott szolgáltatások is.

A cég 2006-ban felkerült a Europe's 500 – Entrepreneurs for Growth szervezet által közzétett, a leggyorsabban növekvő európai cégeket felsorakoztató 500-as listára,  2007-ben pedig a magyar internetszolgáltató cégek közül egyedüliként vehette át a világ egyik legjelesebb tanácsadó cége, a Deloitte által alapított „Technology Fast 50" díjat, amely az 50 legdinamikusabban fejlődő közép-kelet európai technológiai cég közé sorolja az Interware ZRt-t.

A D-Link és az Interware részéről most ismertetett, egyedülállónak minősített  Irodanet 2.0   és  2.1  elnevezésű csomag az induló, ill. a gyorsan növekvő kisvállalkozások,  több számítógépet üzemeltető vállalkozások vagy irodák számára kínál megoldást.

Olyan alapvető internet-elérést és a modern irodákban elengedhetetlen megoldásokat tartalmaz, amelyeket eddig csak külön-külön, több cégtől lehetett elérni.  Ahol nincs saját rendszergazda, ott a korábbi megoldásokban gondot jelentett a szolgáltatások összehangolása.  A hibaelhárítás és az IP-infrastruktúra beszerzése, telepítése meghaladhatta anyagi lehetőségeiket.

Az együttműködés eredményeként a szélessávú, korlátlan internet kapcsolatot az Interware üzleti ADSL szolgáltatásai biztosítják, ezekhez kapcsolódik a D-Link legújabb fejlesztésű, vírusvédelmet, tartalomszűrést, és behatolás-megelőzést kínáló UTM tűzfala, valamint a vállalat méretéhez igazodó, menedzselhető hálózati kapcsoló. Az irodai fájlok tárolása és megosztása a hálózati gyártó háttértárolója segítségével történik. Az igényekhez illesztett konfiguráció, a teljes körű helyszíni telepítés, 24 órás támogatás és a helyszíni hibaelhárítás teszi teljessé a kínálatot. 

A D-Link és az Interware szerződött partnere ingyenesen méri fel a helyszínen az igényeket és a lehetőségeket, majd a leendő partnernek részletes ajánlatot adnak a megfelelő hálózatra, beleértve az érvényes havi díjat is.Az ajánlat elfogadása után rövid idő elteltével birtokba vehető a szolgáltatás.

A meghirdetett csomag egy alap kábelezés és az ADSL végpont kiépítésére alkalmas telefonvonal meglétét feltételezi, de a helyszíni felmérésben az ügyfél a kábelezés elvégzésére is kap ajánlatot. 

Az Interware Zrt.  1 Mb/s-os kisvállalati ADSL előfizetést biztosít, s gondoskodik ennek kiépítéséről a kért telefonszámra.

Az IP-hálózat kiépítésénél a D-Link és az Interware partnere a megrendelésben szereplő eszközöket leszállítja, telepíti és a vevő igényeinek megfelelően be is állítja (ADSL modem, switch, tűzfal, háttértároló).

A gyakorlati lebonyolításkor a kis- és középvállalatok csak az Interware ZRt-vel tartanak kapcsolatot, a szerződést vele köthetik meg, annak ügyfél-telefonszámain érdeklődhetnek a KKV csomagokról és ott igényelhetik az ingyenes hálózatfelmérést.  Az Interware fogja össze a teljes megrendelési-telepítési folyamatot, illetve a szolgáltatás használata során a szükséges hálózatüzemeltetési feladatokat is.  Komplex szolgáltatást biztosítva, az esetleges hibák behatárolását és elhárítását az ügyfél helyett az Interware végzi el, illetve végezteti el együttműködő partnereivel mind az ADSL kapcsolat, mind a IP-hálózat kiépítésével és üzemeltetésével kapcsolatosan. A hibajavítást elsősorban távoli menedzsmenttel végzik, ill. ha szükséges, helyszíni kiszállással. A telefonos segítségnyújtás, illetve havi egy kiszállás ingyenes. 

A fenti megállapodást segíti a D-Link hálózati eszközök lízingje.  Alapja a Siemens Financial Services és a D-Link közötti együttműködési szerződés a KKV szektor fejlesztéseinek előmozdítására.

A D-Link és az informatikai beruházások vezető finanszírozási partnere, a Siemens Financial Services között stratégiai megállapodás született;  a hazai kis- és középvállalkozások  már 200 ezer Ft-os hálózati beruházás esetén is  24-36 havi lízinget igényelhetnek a D-Link valamennyi hivatalos partnerénél.

Nagy értékű eszközökre, laptopokra, irodagépekre eddig is rendelkezésre álltak különböző hitelkonstrukciók, de mivel az alap IP-hálózat, a tűzfal, switch  és vezeték nélküli eszközök összes beruházási értéke csupán néhány százezer Ft.,  s ez nem éri el a lízingcégek alsó küszöbét.A D-Link ezért keresett olyan pénzügyi partnert, mely a gyártó valamennyi üzleti termékére alacsony értékhatártól képes finanszírozást nyújtani,  akár 2-3 éves futamidőre is, a választás Siemens Financial Services-re esett. A pénzügyi szolgáltató a megállapodás aláírását követően azonnal biztosította a lízing igénybevételét, így a vásárlók akár már ma érdeklődhetnek az általuk választott D-Link partnernél, melyek listája megtalálható a http://www.dlink.hu/ címen.

A Siemens Finance Services 200.000 és 7.000.000 millió forint közötti hitelösszegekre ajánl lízingkonstrukciót.

A D-Link partnereknél történő igénybevétel feltétele; 

-a kiválasztott, megvásárolni kívánt termék értéke érje el a nettó 200 000 Ft-ot, vagy

-a beszerezni kívánt IP-hálózati megoldás összértéke érje el a nettó 500 000 Ft-ot.

A lízingbevétellel járó dokumentációt a kereskedő végzi,  a vásárlónak csupán a lízingszerződés kapcsán kell érintkeznie a lízingbe adóval,  a 12-24-36 hónapos futamidők (3 millió forint felett akár ennél nagyobb futamidő is lehetséges) során teljes mértékben elszámolható a lízingdíj.

A lízinget igénybevevőnek teljes lezárt üzleti évet kell igazolnia, (folyamatos működés mellett), adatközlő lapot kell kitöltenie és visszaküldeni.  Az ügyfélnek tehát csak a termékek kiválasztásával és a kereskedő által kért dokumentumok aláírásával, kitöltésével kell foglalkoznia, illetve meg kell kötnie az SFS-sel a lízingszerződést. Ezután megkaphatja a termékeket és veheti használatba azokat.

A lízingről minden részletet, köztük egy lízingdíj kalkulátort is közzétettek az együttműködő partnerek a http://leasing.dlink.hu/ címen, mely szintén az ajánlat átláthatóságát, nyíltságát szolgálja.

Stift László, a Siemens Financial Services hazai vezetője a konstrukcióról szólva elmondta, a Siemens Finacial Services a Nyugat-Európai piacokon szerves fejlődés útján létrehozott „flow business" termékét a magyarországi viszonyokra adaptálta.  A stratégia középpontjában elsősorban az IT és office eszközök állnak. A főként KKV  végfelhasználók számára kifejlesztett gyors és könnyen hozzáférhető finanszírozási megoldások a D-Link viszonteladói hálózatán keresztül közvetlenül elérhetők.

Sátor Csaba,  az Interware ZRt. operatív vezérigazgató-helyettese kifejezte cége elkötelezettségét a komplex, megbízható megoldások nyújtására, tízéves tapasztalatuk megfelelő hátteret nyújt rá.  A D-Link Magyarországgal kialakított stratégia partnerségben olyan moduláris megoldásokat tudnak nyújtani a megbízható, innovatív D-Link eszközökkel, amelyekkel jelenleg egyedül állnak a hazai piacon.Az Interware és a piac helyzetéről szólva a vezető elmondta, az elmúlt fél év során minimálisra csökkent a 802.11g eszközök és maximálisra a 802.11n eszközök iránti igény, egyre többen ismerik fel a benne rejlő előnyöket.  Igény mutatkozik a SOHO switch és VoIP megoldásokra. 

A D-Link értékesítésekről a cégvezető kifejtette;  a termékek terítését növelni kívánják, a meglévő nagyértékesítők mellett jövőre a Cora, a Spar és más láncokkal is számolnak. Megnyitott  webshop-juk  a  d-link.hu-ról érhető el, ahol mintegy 400 termékből lehet választani, maximum 10 napos szállítási határidővel. Euróban számított bevételüket 40%-al kívánják növelni az év végéig, ezt segíti kedvező termék-átlagáruk, amely 2006-ban 42 euró volt, idén pedig 37 euró.  A magyarországi piacot a D-Linknél nagyon fontosnak tartják, különösen, hogy a közép-európai telco ellátásukat is innen menedzselik. Termékpalettájuk kiterjed a vezeték nélküli megoldások terén a szabadtéri lézeres megoldásokra is, ezzel 5 km-es távolságú átvitelt is tudnak menedzselni  1 Gbit/sec átvitellel.

http://www.interware.hu/   

http://www.dlink.hu/  

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.