2010. május 3-tól egy éven keresztül a német Sixt AG – Németország és Ausztria piacvezető autókölcsönző vállalata – valamint az RWE helyi energiaszolgáltató piacra dobja kölcsönözhető elektromos energiával működő kisautóit.   

 

2010. május 3-tól egy éven keresztül a német Sixt AG – Németország és Ausztria piacvezető autókölcsönző vállalata – valamint az RWE helyi energiaszolgáltató piacra dobja kölcsönözhető elektromos energiával működő kisautóit.   

Egy tavalyi kampány során már együttműködő két vállalkozás, felmérve a piaci igényeket a nagy érdeklődésre való tekintettel Karabag 500 E és Micro-Vett Fiorino E típusú elektromos gépkocsikat helyez forgalomba.

Karabag 500 EKarabag 500 EA 2010. június 30-ig eleinte csak Essenben, később Németország további 4 nagyvárosában is igénybe vehető szolgáltatás célja, hogy felmérje a keresletet, tesztelje az újítás életképességét és alkalmasságát, valamint eleget tegyen a környezettudatos közlekedés megvalósításának.

Carolin Reichert, a RWE területi vezetője elmondta, – az elektromos autók megoldást kínálhatnak környezeti problémáinkra. A tesztelés során érkező pozitív visszajelzések meggyőzőek voltak számunkra, így lehetőséget teremtettünk az autók mindennapi életben történő kipróbálására, mely a Sixt-tel együtt vált megvalósíthatóvá.

Micro-Vett Fiorino EMicro-Vett Fiorino EAz 59-79 euró/nap díjért bérelhető kisautók mellé a Sixt munkatársai használati útmutatóval is szolgálnak a „tankolás" csínját-bínját illetően, a Sat Navs műszer segítségével pedig az RWE töltőállomásait találhatják meg könnyedén a vállalkozó kedvű ügyfelek.

A 4 cent/km elektromos költséggel üzemelő járművek a közlekedés újfajta lehetőségét kínálják ügyfeleinknek- nyilatkozta Nico Gabriel a Sixt AG projectvezetője. „ Az üzemanyag árak növekedése maga után vonja az elektromos autók fejlődése iránti érdeklődést. A piacon történő megjelenésükkel tesztelhetjük az újítás életképességét, ugyanakkor kínálatunk palettáját növelve ügyfeleinknek lehetőséget biztosítunk a tapasztalatszerzésre."

A Sixt Magyarország lépést tartva az új környezettudatos trendekkel, már 2009. második felében – miután a dán Sixt-nél beállításra került a Citroen C1 ev'ie elektromos kisautó – hazai közvélemény-kutatásba kezdett – tájékoztatott Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezető igazgatója.

A szavazáson a http://www.sixt.hu/ oldalra látogatók voksolhatnak a Citroen C1 ev'ie hazai flottába kerüléséről. Dévai Gábor tájékoztatása alapján a szavazók 69,72%-a fogadná szívesen egy elektromos kisautó jelenlétét a flottában környezetre gyakorolt jótékony hatása, illetve az újdonság ereje miatt. Az eddigi eredmények alapján mindössze csak 15,4%-nak van technikai fenntartása az ötlettel kapcsolatban. A megkérdezettek szintén 15,4%-a nem tudott véleményt alkotni a kérdéssel kapcsolatban. A szavazás még jelenleg is folyik.

 

http://www.sixt.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük