A kötvényjegyzés eredménye zöld utat ad a hazai távközlési szolgáltató indulásra kész fejlesztéseinek és piaci akvizícióinak

 

A kötvényjegyzés eredménye zöld utat ad a hazai távközlési szolgáltató indulásra kész fejlesztéseinek és piaci akvizícióinak

 

Jelentős sikerrel zárult a dinamikusan fejlődő hazai szolgáltató, a Business Telecom Zrt. (BTel) 2011-2012-es kötvényprogramjának második üteme. Az október 6-13 között lezajlott jegyzés során összesen 785 millió forint feletti értékben jegyeztek hazai egyéni és intézményi befektetők a társaság most kibocsátott kötvényeiből, ami a jelenlegi piaci környezetet figyelembe véve a befektetők megnövekedett bizalmát jelzi. A tranzakció vezető szervezője az Equilor Befektetési Zrt. volt. A frissen bevont forrást a BTel saját távközlési hálózatának további fejlesztésére, illetve már rövid távon megtérülő piaci akvizíciókra kívánja fordítani.

 

Október 13-án lezárult a Business Telecom Zrt. 2011-2012 évi kötvényprogramja második szakaszában kibocsátott nyilvános BTEL 2014/A és az ezzel párhuzamosan kibocsátott 2013/A jelű kötvényeinek jegyzési időszaka, melynek során összesen 785,858,724 forint értékben történt jegyzés. Egyéni jegyzés 285,858,724 forint, intézményi jegyzés 500,000,000 forint értékben történt. A kötvények a keletkeztetést követően bevezetésre kerülnek a Budapesti Értéktőzsdére, biztosítva azok másodlagos piacát. A kötvénytulajdonosok a BTel középtávon tervezett nyilvános tőzsdei részvénykibocsátásakor 10 százalék kedvezménnyel jegyezhetnek majd a társaság részvényeiből.

 

„A mostani kibocsátás eredménye számunkra egyértelmű siker, és komoly bizalmat jelent mind a magán, mind az intézményi befektetők részéről" – mutat rá Takács Krisztián, a Business Telecom Zrt. vezérigazgatója. „Piaci sikerünket tovább erősíti az a tény, hogy teljesítményünk és jövőbeli kilátásaink megítélése rendkívül pozitív a hazai befektetői körökben."

 

Az organikus növekedéssel árbevételét évről évre megduplázó BTel rövid, illetve hosszú távú tervei között kiemelt szerepet kap a saját, független mikrohullámú távközlési hálózat bővítése; az országos gerinchálózat várhatóan 2015-re épül ki. A dinamikus bővítés révén a társaság folyamatosan újabb és újabb településeket, térségeket kapcsol be a saját hálózatán biztosított szolgáltatásba, mely tovább növeli piaci függetlenségét, hozzájárulva jelenlegi üzleti, piaci rugalmasságának fenntartásához. Szolgáltatási portfólióját tekintve a BTel számára fontos lépés volt az idén júniusban elindított műholdas televíziós szolgáltatás, illetve az egy éve a Vodafone-nal partnerségben kínált szélessávú mobilinternet-szolgáltatás. Üzleti stratégiájának kiemelt eleme a minél teljesebb távközlési kínálat kialakítása, mely a jövőben tovább folytatódik a mobilkommunikációs paletta bővítésével.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük