A Zsolnay Örökségkezelő NKft. február végi koncert programjait ajánlanám Olvasóink figyelmébe. A teljesség igénye nélkül Beethoven-művek, Tom Waits dalok, és még sorolhatnám, de inkább tekintsék meg, mit láthatnak Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben és Kodály Központban. Jó szórakozást!

 

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. február végi koncert programjait ajánlanám Olvasóink figyelmébe. A teljesség igénye nélkül Beethoven-művek, Tom Waits dalok, és még sorolhatnám, de inkább tekintsék meg, mit láthatnak Pécsett a Zsolnay Kulturális Negyedben és Kodály Központban. Jó szórakozást!

 

2015. február 24. 19.00

Balázs János és Lajkó Félix: improvizációk Beethoven-művekre         

Kodály Központ

Lehetséges, hogy objektíven és mérhetően, valóban egyszerre szülessenek gondolatok, érzések és képek két emberben, akik valamilyen módon szorosan kapcsolódnak egymáshoz? Lajkó Félix és Balázs János páratlan virtuóza saját hangszerének, így együtt pedig a zene határait feszegetik. Ettől oly izgalmas és kiszámíthatatlan a közös zenélésük. A közös zenélés közben olyan harmóniákból szőtt saját aurát hoznak létre, mely teljesen szíven találja a közönséget.

 

2015. február 26. 20.00

Braindogs – Tom Waits dalok élőben

Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem

A Braindogs nevét Tom Waits 1985-ben megjelent albuma, a Rain Dogs nyomán választotta. A zenekar egyszeri tisztelgésként indult 2004-ben, amikor Tom Waits 55. születésnapján lépett fel az A38-on. A koncertnek olyan elsöprő sikere volt, hogy azóta évente többször is megismétlik. A csapatban a brit Ian Siegal, az osztrák Ripoff Raskolnikov, valamint Kiss Tibor (Quimby) gitározik és énekel, Varga Lívius (Quimby) ütőhangszereken játszik és énekel, Nagy Szabolcs zongorázik, Frenk (hiperkarma) dobol, énekel, zongorázik és gitározik, Varga Laca (Hiparkarma) pedig basszusgitározik. Ian Siegal angol blues énekes-gitáros – aki 3 egymást követő évben elnyerte a British Blues Awards legjobb férfi énekese díját – karakterével és különleges hangjával hűen adja vissza Waits szerzeményeinek sajátos hangulatát.

 

2015. február 27. 21.00

III. Ikon tour: Mátyás Attila Band – Action – Ganxsta Zolee és a Kartel

Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem

Ganxsta Zolee-t, Matyit és Szaszát, vagyis a Sex Action három ikonikus alakját nem kell bemutatni a közönségnek: az idén 25 éves banda dobosa, gitárosa és énekese most a saját zenekaraikkal, vagyis a Kartellel, a F. O. Systemmel és az Actionnal nyakába veszi az országot. A III. Ikon Tour január 31-én Veszprémben indul, és ősszel Budapesten ér véget. Mátyás Attila (Matyi) a Sex Action előtti F.O. Systemes időket idézve a MAB-bal, míg a másik két főhős az Actionnel és a Kartellel lép színpadra. Persze az is biztos, hogy ha ők így együtt vannak, akkor el fog csattani egy-két szám a kultikus alapzenekartól is.

 

2015. február 28. 20.00

5 éves a Flip Flop & The Flyers – Mystery Gang

Zsolnay Kulturális Negyed – E78 – Koncertterem

A Mystery Gang előzenekaraként a Flip Flop & The Flyers nagyszabású koncert-showt ad jubileumuk alkalmából. Egy kis időre megjelenik az őszenekari (Teddies) felállás. A zenekar mellett a színpadon táncosok is segítenek felidézni az 50-es évek rock and roll őrületét. Igazi show, pörgős ritmusokkal és szoknyákkal.

A Mystery Gangnek zenei stílusuk kialakításakor az ősforrások, mint Carl Perkins, Johnny Cash vagy Buddy Holly adták az alapihletet számukra, ahogyan Elvisnek, Hendrixnek és akár a Beatlesnek is. Nemzetközi és hazai sikereik után jelent meg első magyar nyelvű kiadványuk Megőrülök Érted címmel. Színesen és hitelesen hozzák zenei ars poetikájuk manírjait, a rockabilly és a rock and roll mellé bejött a garage és a modern nagyváros, a metropolisz lüktetését hozó jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 2000 koncertet adtak. A jelentősebb világvárosok színpadain a szakmai kritikusok elismerésétől és a közönség ovációjával kísért sikerrel szerepeltek többek között Londonban, New Yorkban, Milánóban és Párizsban is. Az európai szakmai kör a rockabilly egyik legjelentősebb helytartójaként tekint a Mystery Gang-re.

www.zsokkft.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük