A Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017 tavaszán egy különösen értékes együttműködés eredményeként, három napon keresztül gazdag és színes programsorozatot kínál a koreai kultúra iránt érdeklődők számára. A 2017. április 7-8-9-én megrendezett esemény színhelye a Bálna Budapest lesz.

 

A Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017 tavaszán egy különösen értékes együttműködés eredményeként, három napon keresztül gazdag és színes programsorozatot kínál a koreai kultúra iránt érdeklődők számára. A 2017. április 7-8-9-én megrendezett esemény színhelye a Bálna Budapest lesz.

 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál fontos feladatának tartja, hogy nyisson a különböző kultúrák felé. A Koreai Kulturális Központtal zajló együttműködés során a fő cél egy olyan kultúrkör megismertetése a közönséggel, amely különbözőségei egzotikumnak hatnak, de rokon tartalmak – hangok, ízek, illatok – is felfedezhetők közöttük. Dél-Korea gazdag hagyományaiból és művészetéből kapnak a látogatók egy kis ízelítőt, ha kilátogatnak a rendezvényekre, melyeknek legtöbbje ingyenes, vagy regisztrációhoz kötött.

 

A programok központi helyszínének számító Bálna Budapestben (Budapest, Fővám tér 11-12, 1093) április 7-én ünnepélyes kiállításmegnyitóval veszi kezdetét a koreai eseménysorozat. A tárlat a makgeolli nevű tradicionális koreai rizsbort, annak elkészítését, hagyományait és tárolását mutatja be. A kiállítás Koreában nagy sikernek örvendett; három napon keresztül látogatható április 9-ig.

 

Az egész hétvégén át tartó rendezvény legkiemelkedőbb programja az április 8-i Koreai Kulturális Nap lesz, amikor minden korosztály a koreai kultúra részesévé válhat. Az érdeklődők 6 étterem és 3 koreai élelmiszerüzlet választékán keresztül megkóstolhatják a koreai konyha Magyarországon is egyre népszerűbb ízeit. A színpadi programon belül a hagyományos zene és tánc bemutatásában a Mugunghwa, a Manwol és a Mindeulle együttesek működnek közre, míg a fiatalok zenei és divatkultúráját, a K-Popot a többi között a már jól ismert Home Made Asia és a Koreában 2016-ban megrendezett nemzetközi K-Pop táncverseny közönségdíjat nyert 4Divas csoportok koreográfiái képviselik.

 

A kiállítók között ismét üdvözölhetjük a Hallyu Hair K-Pop szépségszalont, a koreai kézműves foglalkozások és játékok, valamint a művészi kalligráfia magyar mestereit, akik segítségével a látogatók elsajátíthatják az alapokat, és ez alkalommal is lesz lehetőség egyedi koreai témájú pecsétek vásárlására. A gazdag programot tovább színesítik a felbukkanó piaci táncosok és zenészek, akik a koreai Pocheon városából érkeznek és 2016-ban már meghódították a debreceniek szívét a Virágkarneválon. A nap folyamán fellép a KoN néven ismert koreai cigányhegedűs is, aki fiatal kora ellenére már bejárta Dél-Korea, Japán és Kína színpadait, és szintén 2016-ban, az októberi koreai kulturális fesztiválon már elrabolta a magyar rajongók szívét is.

Az egész napos programot Tommy Vig és jazz zenekara zárja.

 

A Korea-napot változatos, önálló koncertprogram is övezi.

 

2017. április 7-8-9.

Koreai Kulturális Fesztivál 2017

Koreai Kulturális Napok, Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017

Bálna Budapest

 

www.koreaikultura.hu

www.btf.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük