2023.december.11. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Korszerű felújítás a 86-os úton, az ország egyik legleterheltebb főútjának egy szakaszán

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/46864"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_335.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>Ünnepélyesen átadták az autósoknak a 86-os főút Zalalövő és Rédics közötti felújított szakaszát. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elkészült 25+2 kilométeres útszakasz augusztus 16-ai, szerdai átadási ceremóniáján részt vett Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

image1 335.thumbnailÜnnepélyesen átadták az autósoknak a 86-os főút Zalalövő és Rédics közötti felújított szakaszát. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elkészült 25+2 kilométeres útszakasz augusztus 16-ai, szerdai átadási ceremóniáján részt vett Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

image1 335.thumbnailÜnnepélyesen átadták az autósoknak a 86-os főút Zalalövő és Rédics közötti felújított szakaszát. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában elkészült 25+2 kilométeres útszakasz augusztus 16-ai, szerdai átadási ceremóniáján részt vett Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

„Nemcsak arról van szó, hogy újraaszfaltozunk egy utat, vagy megerősítjük a burkolatát, hanem javítjuk a környékbeli településen élők életminőségét, még ha csak egy járdaszigettel, padkarendezéssel, vagy a buszövezetek kialakításával is" – mondta Völner Pál az átadási ceremónián.

 

A 86-os Magyarország egyik legleterheltebb útja, így a felújításnak köszönhetően Zala megye mellett országosan is jelentősen javulnak a közúti közlekedés feltételei. A Zalalövő és Rédics közötti 25 km-es, valamint Zalalövő és a megyehatár közötti 2 km-es szakasz korszerűsítése eredményeképpen egyúttal megkönnyebbülhetnek az út mentén, illetve közelében élők is, hiszen az utat a jelentős tranzitforgalom az elmúlt években lényegében teljesen tönkretette.

 

Emiatt megerősítették a felújított útszakasz burkolatának teherbírását 11,5 tonnás tengelysúly terhelésre. Emellett a munkálatok részeként felújítottak hét hidat, kialakítottak három új csomópontot és forgalomcsillapító szigeteket, valamint egy új autóbusz-fordulót is építettek.

 

A kivitelezési munkákat a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes COLAS Konzorcium végezte, amelynek vezetője a Colas Út Zrt., tagja pedig a Colas Alterra Zrt. A kivitelezés szerződéses összege nettó 3 457 922 456 Ft volt.

 

A projekt az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósult meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.