Az igazán különleges kávéélményekért a Nespresso távoli vidékeket kutat fel, és úgy alkotja meg Limited Edition Grand Cru kávéit, hogy izgalmas aroma- és ízvilágukkal újra meg újra örömteli meglepetést szerezzen Club-tagjainak és a kávérajongóknak.

 

Az igazán különleges kávéélményekért a Nespresso távoli vidékeket kutat fel, és úgy alkotja meg Limited Edition Grand Cru kávéit, hogy izgalmas aroma- és ízvilágukkal újra meg újra örömteli meglepetést szerezzen Club-tagjainak és a kávérajongóknak.

 

A legújabb Limited Edition Grand Cru kávékeverék, a Monsoon Malabar varázslatos felfedező útra invitálja a kávé szerelmeseit. Aki belekóstol e különleges kávé csodálatos aromájába és utánozhatatlan ízeibe, azonnal egy legendás történet szereplőjévé válik, s néhány pillanatra egy másik korban és egy másik kontinensen találja magát. Új Limited Edition kávéjában a Nespresso innovatív módon egyesítette kávészakértőinek modern ismereteit egy réges-régi kávéfeldolgozási módszerrel, s Malabár varázslatos partvidékén formálta meg a legkiválóbb minőségű kávészemek nyújtotta egyedülálló élményt.

 

A történet, ami e Grand Cru megszületését inspirálta, több mint három évszázaddal ezelőtt kezdődött, amikor a Dél-Indiában megtermelt kávét a Brit Kelet-Indiai Társaság fából épült vitorlásai szállították Európába. A hajók a hathónapos út során megkerülték az afrikai kontinens déli peremét, a Jóreménység fokát; eközben a magas páratartalom és a trópusi tengereken fújó szelek hatására a kávészemek megduzzadtak és érettebb ízt kaptak, így az európai kikötőkbe már egy sajátságosan átalakult szállítmány érkezett meg. Ez adta a kávé utánozhatatlan aromáját és egyedi, lágy textúráját. 1869-ben azonban megnyílt a Szuezi-csatorna, és az Európába tartó hajózási útvonalak sokkal rövidebbek lettek – a hosszú érlelési idő lerövidítésével pedig eltűnt az indiai kávék jellegzetes zamata is.

 

A kávéipar azonban megtalálta a módját, hogyan állítható elő az indiai kávé legendás aromája: az utánozhatatlan ízvilág megalkotására kialakították a "monszun-eljárás" nevű módszert. Az indiai Malabár partjainál, a tenger közvetlen közelében két-három hónapon át jól szellőztetett raktárakban tárolják a kávészemeket, hogy a trópusi szelek alaposan átjárják őket, amikor az északnyugati monszun végigsöpör a nyugati partvidéken. A Nespresso nagyra tartja a Monsoon Malabar által képviselt hagyományt és kultúrát, és értő kézzel, gondos szakértelemmel alkotta meg új, különleges kávékeverékét.

 

8-as besorolásával a Monsoon Malabar igen intenzív ízvilágú kávé, így ‘telt' karaktere és egyedi íze biztosan sikert arat majd az erőteljes kávék rajongói között. Textúrája hihetetlenül selymes, karaktere mégis erőteljes és kényeztető. A Nespresso azt ajánlja, hogy Ristretto (25 ml) vagy Espresso (40 ml) formában fogyasszuk, mert lágy textúrája és finom aromái így érvényesülnek a legjobban.

 

A Monsoon Malabar tejjel elkészítve is tökéletes, mivel a tej feltárja e keverék gabonás aromáit, miközben a kávé megőrzi intenzív karakterét. Cappuccinóként elkészítve a Monsoon Malabar Grand Cru kiegyensúlyozott, gazdag ízvilágában finom gabonás és kekszes ízjegyek bontakoznak ki, amelyekhez gyengéd fás és mogyorós aromák társulnak. A lágy és sima tejhabbal a Monsoon Malabar testessége krémes, telt Latte Macchiatót alkot, amelyet pörkölt gabonás és kekszes ízek fűszereznek.

 

Az új Limited Edition Grand Cru kávé csomagolását úgy alkották meg, hogy érzékletesen tükrözze a kávé indiai származását. A dizájn hátteréül bordó, illetve arany árnyalatú narancsszínű textil szolgál, mivel ezek a tónusok a legnépszerűbbek Dél-Indiában.

 

Kóstolja meg az Monsoon Malabar Gran Cru kávéból készült recepteket!

 

Indiai napgyugta

Elkészítés Egyszerű – Elkészítési idő: 5 perc – Kategória: Koktél – Adag: 1

Hozzávalók:

 • 1 Monsoon Malabar Grand Cru kávé
 • 1cl Vanília szirup
 • 10 cl alkoholmentes kesernyés űditő (tonic)
 • 3 jégkocka
 • 1 physalis (földicseresznye)

Eszközök:

 • 1 Shaker
 • 1 koktélos pohár

Elkészítés:

Öntsön 1 cl Vanília szirupot a pohárba, majd adja hozzá a 10 cl alkolholmentes üdítőt. Öntse a Monsoon Malabar Grand Cru espresso-t (40ml) és a 3 jégkockát a shakerbe, majd rázza össze. Öntse a kávét a pohárba, díszítse földicseresznyével, és fogyassza szívószállal!

Élvezze ezt a különleges koktélt akár egyedül is vagy kápráztassa el vendégeit keserédes, üdítő ízével.

 

Merengés a fedélzeten

Elkészítés Egyszerű – Elkészítési idő: 5 perc – Kategória: Koktél – Adag: 1

Hozzávalók:

 • 1 Monsoon Malabar Grand Cru kávé
 • Friss mentalevél
 • 1,5 cl mojito-menta vagy cukorszirup
 • 3 jégkocka és törtjég

Eszközök:

 • 1 Shaker
 • 1 Glass Collection pohárszett

Elkészítés:

Helyezze a mentát egy pohárba, adja hozzá a 1,5 cl mojito-menta vagy cukorszirupot! Tegye hozzá a törtjeget vagy a jégkockát, majd öntse hozzá a Monsoon Malabar Grand Cru espresso-t (40ml) és a 3 jégkockát a shakerbe, majd rázza össze. Öntse a kávét a pohárba, és díszítse mentalevéllel!

Édes, parfümös koktél, mely a Monsoon Malabar őrlemény és a menta tökéletes házasságából született.

 

Tripla karamell költemény

Elkészítés Egyszerű – Elkészítési idő: 5 perc – Kategória: Különlegesség – Adag: 1

Hozzávalók:

 • 2 Monsoon Malabar Grand Cru kávé
 • 1,5 cl sós karamell szirup
 • 10 cl tej
 • kristálycukor

Eszközök:

 • 1 Glass Collection pohárszett
 • 1 Aeroccino tejhabosító
 • 1 konyharuha

Elkészítés:

Öntse a 1,5 cl sós karamell vagy karamell szirupot a pohárba, és főzzön rá egy Monsoon Malabar Grand Cru (40ml) kapszulát! Habosítson fel 10 cl tejet az Aeroccino tejhabosítóban, majd öntse pohárba. Adja hozzá a második Monsoon Malabar Grand Cru (40ml) kávét óvatosan. Szórja meg a tejhab tetejét kristálycukorral, majd szakácsfáklya segítségével karamellizálja! Lepje meg magát ezzel a finom karamellás desszerttel!

 

A honlapon hamarosan több ínyenc recept is megjelenik a Limited Edition Monsoon Malabar kávé elkészítéséhez.

 

www.nestle-nespresso.com

www.nespresso.com/monsoon-malabar/recipes

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük