2022.december.03. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Köszönöm hogy voltál! — Egy haldokló kislány szüleinek megrendítő tanúságtétele

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63940"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/thais_vezer.thumbnail.jpg" border="0" width="78" height="100" /></a></span>A Chemin Neuf Közösség videófilmje egy francia házaspárt mutat be, akik hónapokon keresztül ápolták gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kislányukat, és közben megtanulták tőle az igazi szeretetet.

thais vezer.thumbnailA Chemin Neuf Közösség videófilmje egy francia házaspárt mutat be, akik hónapokon keresztül ápolták gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kislányukat, és közben megtanulták tőle az igazi szeretetet.

thais vezer.thumbnailA Chemin Neuf Közösség videófilmje egy francia házaspárt mutat be, akik hónapokon keresztül ápolták gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kislányukat, és közben megtanulták tőle az igazi szeretetet.

Ez a film egy francia házaspár, Anne-Dauphine Jullliand és férje, Loïc csodálatos és megrázó tanúságtétele. Kislányuk, Thaïs életét mesélik el és szavaikból kiviláglik, mennyi mindent kaptak tőle azáltal, hogy elkezdték hallgatni kislányuk szívét és lelkét. A film teljes terjedelmében elérhető ingyenesen a cikk végén lévő linkről, magyar hangalámondással is!

2005-ben, Párizsban, Anne-Dauphine és Loïc élete szinte idillien boldog. Közel négy éves fiuk, Gaspard és két éves lányuk, Thaïs után július közepére várják harmadik gyermeküket. Örömüket lelik munkájukban és őszintén szeretik egymást. Azonban ahogy a tengerparton Thaïs kicsi lábainak nyomait nézték a vizes homokban, észrevették, hogy járása furcsa: nagylábujja kifelé fordul.  Vizsgálatok hosszú sora után az orvosok felfedezik, hogy a kislánynak egy nagyon ritka genetikai rendellenessége van, metakromatikus leukodisztrófia. Thaïs gyógyulására semmi remény: néhány éve vagy csupán néhány hónapja van hátra! Éppen a kétéves születésnapját ünneplik.

Az annyira várt boldogság darabokra hullva elrepül, nehéz szép jövőbeli terveket szőni. A Thaïs betegsége miatt viharossá vált hétköznapokban ekkor megjelenik egy gyenge fénysugár a megpróbáltatás sötétségében: Thaïs mindvégig, miközben állapota folyamatosan romlik, titokzatos módon elkezdi átalakítani a szíveket, különösen is a szüleiét. Az élet tanítójává válik. Bár napról napra veszíti el a képességeit – a beszéd, a látás, a hallás, a mozgás képességét – titokzatos módon olyan békét sugároz, amely mindenkit átalakít, aki közeledik hozzá. A betegség tönkreteszi testét, de nem lesz úrrá a szívén: Thaïs, azáltal, hogy elfogadta az életét, megtanít bennünket a szív útjára, a nagybetűs Szeretet útjára – írják összefoglalójukban a film készítői.

A Net for God TV honlapján tekintheti meg a filmet, az angol nyelvű honlapon Thank you Thaïs címen, magyar hangbemondással is.

Magyar Kurír

(tzs)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.