Az új ügyfeleknek versenyképes díjakkal, a meglévő és kárt nem okozó, személygépkocsival rendelkező lakossági (nem flotta) ügyfeleinek pedig változatlan díjakkal és további igénybe vehető kedvezményekkel kínálja gépjármű-felelősségbiztosítását (Gfb) 2009-ben az Allianz. A Közlekedési Múzeumben, jóegynáhány szép öreg Ford T modell táraságában ismertették a legújabb, most induló biztosítási kampány árait és feltételrendszerét.

 

Az új ügyfeleknek versenyképes díjakkal, a meglévő és kárt nem okozó, személygépkocsival rendelkező lakossági (nem flotta) ügyfeleinek pedig változatlan díjakkal és további igénybe vehető kedvezményekkel kínálja gépjármű-felelősségbiztosítását (Gfb) 2009-ben az Allianz. A Közlekedési Múzeumben, jóegynáhány szép öreg Ford T modell táraságában ismertették a legújabb, most induló biztosítási kampány árait és feltételrendszerét.

Magyarország piacvezető biztosítótársasága kiemelt szerepet szán az idei gfb-kampányában az integrált pénzügyi szolgáltatásoknak, így például több százezer meglévő ügyfelének kedvezményes tankolásra és vásárlásra jogosító Allianz Autós Hitelkártyát kínál előre megajánlott hitelkerettel.

Kisbenedek Péter elnök-vezérigazgató elmondta: az Allianz, mint a gépjármű-felelősségbiztosítási piac legjelentősebb szereplője kettős célt tűzött maga elé a 2009. évi gfb-kampányban. Egyrészről megbízhatóan magas színvonalon továbbra is szolgálnia kell meglévő több mint 1,6 millió ügyfelét, másrészről versenyképes díjat kell kínálnia a biztosítóváltás mellett döntő autósoknak. E kettős cél érdekében úgy döntöttek, hogy azoknak a személygépjárművel rendelkező meglévő lakossági ügyfeleknek, akiknek 2008-ban nem volt bonus-malus besorolást érintő káruk, a gépjármű-felelősségbiztosítást 2009-ben változatlanul, az ideivel azonos díjon nyújtja az Allianz. A biztosítót váltó új ügyfelek számára – kiemelten a 28-40 év közötti, korosztály körében – versenyképes díjakat kínál. Meglévő és új ügyfeleinek a pénzügyi csoport által kínált egyes termékekre kiterjedő kedvezményrendszert is érvényesít.

Hoványi Sándor vezérigazgató-helyettes a 2009. évre vonatkozó díjszabást ismertetve példaként kiemelte: egy 32 éves, Siófokon élő férfi esetében, akinek a szerződése A0-s besorolású, egy Opel Corsa 1,3 személygépkocsi kötelező biztosításának havi díja  2480 Ft* lesz 2009-ben az Allianznál. A bonus-malus besorolásnak megfelelően kiszámított díjból további kedvezmények alkalmazhatók. Amennyiben ennél ritkább díjfizetési gyakoriságot választana, akkor negyedéves gyakoriság esetén 3%, féléves gyakoriság esetén 5%, éves esetén 8% kedvezményben részesülne. Ha pedig az ügyfél – bármely díjfizetési gyakoriság mellett – a kényelmes és biztonságos csoportos beszedési megbízást választja, úgy újabb 5 százalék, és ha mindez az Allianz Banknál vezetett folyószámláról vagy hitelkártyáról történik további 5 százalék, azaz együttesen 10 százalék kedvezmény érhető el. Ezen felül az Allianz további 4 százalékot elérő díjkedvezményt biztosít, ha az ügyfél – a gyorsabb elérhetőség és a kényelmesebb kiszolgálás érdekében – megadja mobiltelefonszámát és e-mail elérhetőségét.**

Kálózdi Tamás értékesítési vezérigazgató-helyettes hozzátette: a gépjármű-felelősségbiztosítást kötő, vagy azzal rendelkező ügyfelek számára az Allianz a pénzügyi csoport által kínált egyes termékekre egyedülálló kedvezményrendszert dolgozott ki. Ennek keretében, ha az autósok legkésőbb 2009.01.01-jei kockázatviselési kezdettel a gépjármű-felelősségbiztosítás mellé teljes körű „Allianz Casco" biztosítást is kötnek, akkor a casco díjából 10% partnerkedvezményt kapnak. Az Allianz Otthonbiztosítás díjából most rendkívüli, 15 százalékos kedvezményt biztosítanak. Az Allianz Bank pedig a kedvezményes tankolásra jogosító Allianz Autós Hitelkártyát (THM: 35,52%)- amellyel literenként 9 forinttal olcsóbban lehet tankolni*** – mostantól hitelkerettel**** kínálja meghatározott feltételeknek megfelelő gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleinek. Emellett a biztosító továbbra is díjmentesen nyújtja az aktív kárrendezési szolgáltatását azoknak, akik személygépkocsira az Allianznál kötöttek határozatlan idejű, lakossági gépjármű-felelősségbiztosítást és teljes körű casco biztosítást.

Ami érdekes, hogy a régi ügyfelek megtartására is ügyelnek. Amennyiben NEM VOLT káreseményük az előző évben, akkor számukra a díj nem változik (emelkedik…). Mint szerkesztőségünk kérdésére elmondták: Nem tervezik a CASCO Önrész Biztosítás bevezetését sem, ami az idei szezon előtt jelent meg az egyik hazai biztosító kínálatában.

Azok az ügyfelek, akik az Allianz gépjármű-felelősségbiztosításukat a http://www.allianzdirect.hu/ honlapon kötik meg 2009. január 1-jén induló kockázatviselési kezdettel, 2008. november 1. – december 31. közötti időszakban-, három Allianz kiegészítő biztosítás közül választhatnak egyet, (a felsoroltak közül kettő korlátozott számban elérhető*****), amelynek díját az Allianz Direct átvállalja. A három kiegészítő biztosítás az Allianz Aktív Plusz, Assistance, illetve kiegészítő életbiztosítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük