2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kovács Attila-díj 2011 — Újságírók az információs társadalomért

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51526"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Kovacs_Attila2_0.thumbnail.jpg" border="0" alt="Kovács Attila" title="Kovács Attila" width="65" height="100" /></a><span style="width: 63px" class="caption"><strong>Kovács Attila</strong></span></span></p><p>Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (ÍVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) közösen hirdeti meg az <em>Az </em><em>é</em><em>v informatikai </em><em>ú</em><em>js</em><em>á</em><em>g</em><em>í</em><em>r</em><em>ó</em><em>ja </em>díjat, amelyet a közelmúltban elhunyt kiváló újságíróról, Kovács Attiláról neveztek el.

kovács attilaKovács Attila

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (ÍVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) közösen hirdeti meg az Az év informatikai újságírója díjat, amelyet a közelmúltban elhunyt kiváló újságíróról, Kovács Attiláról neveztek el.

kovács attilaKovács Attila

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (ÍVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) közösen hirdeti meg az Az év informatikai újságírója díjat, amelyet a közelmúltban elhunyt kiváló újságíróról, Kovács Attiláról neveztek el.

A három szakmai szervezet a Kovács Attila-díjjal olyan újságírót kíván elismerni, aki 2010-ben és 2011-ben készült munkáival sokat tett az infokommunikáció népszerűsítéséért, átfogó képet adott az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, adottságairól, felhívta a figyelmet az új lehetőségekkel járó, új típusú veszélyekre, illetve beszámolt a modern infokommunikáció mindennapi életre gyakorolt hatásairól. A díjra jelöltek között szerepelhetnek a nyomtatott, az online és az elektronikus (TV, rádió) média képviselői, így akár bloggerek is.

A kiírók 2011. szeptember 30-ig várják a jelöléseket a díjra: http://njszt.hu/  

A szakmai szervezetek mellett várják az olvasók, az újságíró kollégák, köztük a korábbi

díjazottak jelöléseit is.

A legjobb IT-újságírókat 2005. óta díjazzák, ettől az évtől a díj a 2010 novemberében elhunyt Kovács Attila nevét viseli.

Kovács Attila a 80-as évek elején kezdte újságírói pályafutását a Számítástechnika című havilapnál, ahonnan a mai IDG elődjét jelentő Computerworld Informatika Kft.-hez igazolt, ahol a hírlevél műfaj magyarországi meghonosítását kapta feladatul. Alapító tagja a Prím Kft.-nek, szerkesztette és kiadta a nyílt rendszerekkel foglalkozó OpenX hírlevelet és a telekommunikációról szóló TávLapot. Ezt követően a Monitor hetilap főmunkatársa lett, 1996. óta pedig a Prím Online hírportál vezető szerkesztője, újságírója volt.

A díj odaítéléséről hét főből álló bíráló bizottság dönt, amely a kiírók képviselőiből, valamint kommunikációs szakemberekből áll:

Bőgel György, professzor – CEU Business School (a bizottság elnöke)

Lenhardt Anita, ügyvezető partner – LWp Kommunikáció

Mester Sándor – Infotér Egyesület, elnökségi tag

Miltényi Gábor, főmunkatárs – NJSZT

Papp Péter, alelnök – ÍVSZ

Dr. Rétfalvi Györgyi, főiskolai tanár – BKF, Kommunikációtudományi Intézet

Sáli Róbert MBA, informatikus

A díj átadására a 2011. november 24-én megrendezendő V. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián kerül sor.

Az év informatikai újságírója díj korábbi elismertjei:

2005: Dojcsák Dániel – SG Informatikai és Tudományos Hírmagazin

2006: Hirschler Richard – HVG Háló, Kovács Olivér – Klubrádió, Simon S. András –

Figyelő

2007:  Fülöp Hajnalka – Népszabadság, Sági Gyöngyi – Világgazdaság, Sziebig

Andrea – IT-Business, Dezső András – hvg.hu

2008: Mailász Judit – IT Business, Gerényi Gábor – Index, Vértes János Andor –

Prim Média

2009: Bodnár Ádám – hwsw.hu, Mester Sándor életműdíjas informatikai újságíró

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.