2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Következő generációs video utómunka rendszerek az Avid-tól

6 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/12201"><img class="image thumbnail" src="/files/images/newscutterDX.thumbnail.jpg" border="0" alt="Newscutter Nitris DX" title="Newscutter Nitris DX" width="100" height="71" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Newscutter Nitris DX</strong></span></span>Az Avid Technology Inc. (Nasdaq: AVID) bemutatta profi digitális videó vágó rendszereinek új családját. A család minden tagja nagyobb sebességet, megbízhatóságot, gyorsaságot és jobb ár/teljesítmény arányt kínál, így biztosítva a kivételes HD vágás élményét a szakembereknek.</p><p> 

 

newscutter nitris dxNewscutter Nitris DXAz Avid Technology Inc. (Nasdaq: AVID) bemutatta profi digitális videó vágó rendszereinek új családját. A család minden tagja nagyobb sebességet, megbízhatóságot, gyorsaságot és jobb ár/teljesítmény arányt kínál, így biztosítva a kivételes HD vágás élményét a szakembereknek.

 

 

newscutter nitris dxNewscutter Nitris DXAz Avid Technology Inc. (Nasdaq: AVID) bemutatta profi digitális videó vágó rendszereinek új családját. A család minden tagja nagyobb sebességet, megbízhatóságot, gyorsaságot és jobb ár/teljesítmény arányt kínál, így biztosítva a kivételes HD vágás élményét a szakembereknek.

 

 Az új termék kínálat, amely tartalmazza az Avid Media Composer (v3.0), NewsCutter (v7.0), és Symphony (v3.0) szoftverek és hardver konfigurációk új generációját, illetve a Mojo DX-et és Nitris DX-et, maximalizálja a valósidejű teljesítményt, hogy a videó feldolgozás és effektek számoltatása minél gyorsabban történjen meg az utómunka folyamat során. Az eredmény rendkívül gyors és a vágó elképzeléseire várakozás nélkül reagáló HD vágási élmény, ami nagyobb kreatív szabadságot és rugalmasságot biztosít a végfelhasználók számára.

Az új Avid vágó rendszerek teljesítmény növekedése a különleges felépítésnek köszönhető, ami szorosan összekapcsolja az Avid szoftvert és hardvert a CPU-val, videókártyával, PCI Expressz kapcsolatával nagy sávszélességű, nagy teljesítményű effekt motort hozva létre. Az új dizájnnak köszönhetően felgyorsul a munka a nagyfelbontású anyagok vágásakor, mivel a szoftver gyorsabban reagál a kiadott utasításokra.

„Minden projekt megkezdésekor biztosnak kell lennünk abban, hogy eszközeink olyan gyorsan segítenek minket a munkában amilyen sebességgel a gondolataink cikáznak, hogy elvégezhessük a feladatot a költségvetésen és a határidőn belül" – mondta Dave Ballard a LAB 601 Inc. munkatársa és az új Media Composer Nitris DX egyik beta tesztere. „A kreatív munka félbeszakadhat egy ponton, ahol a technológia meggátolja, hogy valami újat teremtsünk. Ezért minden vágó kívánságlistájának élén a sebesség és a teljesítmény áll. A Media Composer Nitrix DX gyorsabb volt bármelyik más Media Composer-nél amin valaha dolgoztam és megingathatatlanul megbízható és rugalmas volt a mindennapi munkafolyamatainkban."

Az Avid következő generációs vágó rendszerei:

Az Avid új termékei olyan új képességeket kínálnak, melyek a HD anyagok vágását hivatottak megkönnyíteni az alábbi újdonságok segítségével:

 • A főbb SD és HD formátumok valós idejű feldolgozása, így nincs szükség renderelésre az Avid DNxHD kodekjével, felgyorsul a vágás folyamata.
 • Valós idejű trükkökhöz optimalizált effekt architektúra, ami szorosan összekapcsolja a több magos CPU-t, GPU-t és PCI Express hardvert nagy teljesítményű rendszerré, így növelve a HD vágás sebességét.
 • Tovább feljesztett kodek és fájl alapú formátum támogatás:

–          "Thin raster" formátumok natív támogatás, ide értve a DVCPRO HD és XDCAM HD formátimokat, egyszerre akár több nagyfelbontású sáv valós idejű visszajátszásával.

–          Natív AVC-I vágás 50 és 100 megabiten, ugyanazzal a munkafolyamattal, mint a P2/DVCPRO HD

–          Sony XDCAM-EX támogatása (ehhez szükséges a Sony Clip Browser szoftvare – jelenleg csak Windowson érhető el)

–          JVC 23.976p és 25p HDV kodekek támogatása

 • Mac OS X Leopard és Windows Vista 32 illetve 64 bites változatának támogatása
 • SubCapTM feliratozó EBU-N19 formátumok importálás és exporálásával.
 • MetaFuzeTM, eszköz a film szkennelésből vagy a számítógépes animációból származó egy képet tartalmazó fájlok egyesítéséhez (mint a DPX vagy a TIF) Windows platformon. A MetaFuze-zal a felhasználó képes Avid DNxHD 36 fájlokat csinálni a DPX vagy TIF fájlokból és használni őket az offline vágás eszközeként a DI munkafolyamat során – a végső összeállítás ilyenkor az Avid DS munkaállomáson történhet.
 • Valós idejű több ablakos időkód beégető eszköz, aminek segítségével a többféle időkód egyidejű beégetése egyszerűsíti a megtekintés műveletét.
 • Blu-Ray támogatás a SonicTM által készített Avid DVD szoftverrel, amellyel egyszerűbb a nagy felbontású DVD lemezek készítése.
 • A kész szekvenciák kivitele az Avid FilmScribe-on keresztül XML formátum használatával. Így a munka során keletkezett összes metaadat kivihető egy XML fájl segítségével.

„Vevőink a minőséget, teljesítményt és értéket tartják a legfontosabbnak bármilyen termékben vagy megoldásban. Örömmel állíthatjuk, hogy új ajánlataink hatékony választ jelentenek ezekre az elvárásokra" – mondta Kirk Arnold az Avid igazgatóhelyettese és a vállalat professzionális videó üzletágának ügyvezetője.

Az új nagyfelbontású rendszerek megjelenése 2008 második negyedévében várható és kivételes ár/teljesítmény arányuk lesz és rugalmas hardver konfigurációkkal megfelelnek a professzionális produkciók szükségleteinek. Ezen kívül az új Media Composer és az új Sympony fut Mac OS X alapú rendszereken illetve Windows XP-n és Vista-n is. A NewsCutter konfigurációk csak Windows alapon lesznek elérhetőek. Minden Media Composer és NewsCutter rendszer ugyanazzal a szoftver csomaggal rendelkezik hardver konfigurációtól függően extra szolgáltatásokkal. A konfigurációk a következők:

 • Media Composer software – Független vagy mobil film és videó vágók számára akik hordozható offline megoldást keresnek fájl alapú vágás támogatással.

    Ára: 1 890 euró + Áfa.

 • Media Composer Mojo DX – Ideális kisebb film stúdiók, produkciós cégek számára vagy bárkinek aki helyszíni munkát szeretne végezni. Digitális SD és HD I/O. Ára: 7 700 euró + Áfa.
 • Media Composer Nitris DX – Azok számára, akik a teljes utómunka folyamat elvégzésére törekszenek – analóg és digiátlis kimenetek és bemenetek, Avid DnxHD enkódolás és dekódolás. Ára: 11.500 euró + Áfa. Lehetséges 8 magos MacPro vagy HP xw8600 munkaállomással is megvásárolni. Ára: 16 900 euró + Áfa.
 • Symphony Nitris DX – Mind Mac OS X mind Windows platformon, azok számára, akik munkájához szükséges az elsődleges és másodlagos színkorrekció is és az univerzális, minden formátumra kiterjedő feldolgozás. Ára: 27 400 euró + Áfa, amely tartalmazza a 8 magos MacPro vagy HP xw8600 munkaállomást is.
 • NewsCutter softwarehírvágásra optimalizált szoftver helyszíni vagy hálózatos, fájl alapú környezetben történő felhasználásra. Ára: 3 800 euró + Áfa.
 • NewsCutter softwareIdeális megoldás a teljes körű hírvágásra, multi formátumú környezetben, akár SD akár HD rendszerekben. Ára: 15 300 euró + Áfa, amely tartalmazza a 8 magos HP xw8600 munkaállomást is.

NewsCutter Nitris DXazon hírszerkesztőségek számára, akik minden lényeges opciót használni szeretnének, analóg és digitális SD és HD be- és kimenetekkel, DNxHD  enkódolással és dekódolással. Ára: 19 100 euró + Áfa, amely tartalmazza a 8 magos HP xw8600 munkaállomást is.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.