Vércukor- és koleszterinszint mérés, orvosi és dietetikai tanácsadás. Többek között ezeken a vizsgálatokon vehettek részt azok, akik a nyári hétvégék során kilátogattak a Tesco országos egészségügyi szűrőprogramjának állomásaira. Közel ezren éltek az ingyenes szűrés lehetőségével, melyekre az egészségkultúra javítása érdekében nagyon nagy szükség van.

Vércukor- és koleszterinszint mérés, orvosi és dietetikai tanácsadás. Többek között ezeken a vizsgálatokon vehettek részt azok, akik a nyári hétvégék során kilátogattak a Tesco országos egészségügyi szűrőprogramjának állomásaira. Közel ezren éltek az ingyenes szűrés lehetőségével, melyekre az egészségkultúra javítása érdekében nagyon nagy szükség van.

Az áruházlánc "Az egészség nem játék!" címmel, júniusban indította útjára eseménysorozatát, mely a nyár folyamán 15 áruházba látogatott el. Az áruházak parkolójában felállított szűrőponton az érdeklődők a szokásos méréseken túl felvilágosítást kaptak egészségi állapotukról, valamint szakértői segítséget vehettek igénybe egy személyre szabott, optimális táplálkozási program kialakításához. A vizsgálatok közül legtöbben a koleszterin és vércukor szintjükre voltak kíváncsiak, de sokan vették igénybe az ingyenes dietetikai valamint az általános orvosi tanácsadást is.

"A mozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesen élhessünk. Éppen ezért kiemelten fontosnak tartom, hogy tegyünk vásárlóink egészségéért. Áruházainkban folyamatosan bővítjük azon élelmiszerek kínálatát, melyek segítik a tudatos, egészséges életvitel kialakítását és fenntartását. Célunk, hogy kínálatunk segítse a változatos étrend összeállítását, sőt a speciális táplálkozási előírásokat követő vásárlóink igényeinek is megfeleljünk. Országos és helyi sport rendezvények támogatásával gondoskodunk arról, hogy minél többen megismerjék a mozgásban gazdag életvitel előnyeit. Bízom benne, hogy szűrőprogramunkkal sokaknak nyújtottunk hasznos tanácsokat, s segítségünkkel még egy lépéssel közelebb kerültek az egészséges élethez" – mondta Nigel Jones, a Tesco-Globál Áruházak Zrt. vezérigazgatója.

Dr. Wéber Márton, a Swiss Medical Services Kft orvosa a 15 állomásból álló eseménysorozat tapasztalatait így foglalta össze: "A hozzánk forduló pácienseknél a leggyakoribb betegség a magas vérnyomás volt, mely köztudottan népbetegség Magyarországon. A magas koleszterin szint, az elhízás és a cukorbetegség együtt a szív- és érrendszeri megbetegedések és halálozások leggyakoribb okát jelentik. A Tesco által szervezett szűrővizsgálatokra nagyon nagy szükség van, hiszen óriási szerepük van az egészségkultúra javításában. Munkatársaimmal mindig nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra. Rendszeres, éves szintű szemészeti, fogászati, nőgyógyászati/urológiai illetve labor kontrollt javasoltunk a résztvevőknek, hiszen ezekkel a vizsgálatokkal megelőzhetők a komolyabb betegségek, illetve időben felismerhetők annak tünetei."

A vizsgálatok, mind a 15 helyszínen, a Swiss Medical Services Kft. szakértőinek segítségével zajlottak. A Tesco országos szűrőprogramjához támogatóként csatlakozott a Floriol étolaj forgalmazója, a Bunge Zrt., illetve a Nestlé Hungária Kft. is.

A szűrőprogram vizsgálatai voltak:
Szakorvosi vizsgálatok: vérnyomásmérés, test összetétel elemzés (testzsír mérés, BMI számítás, viszcerális zsírszint mérés, nyugalmi anyagcsere meghatározás, vázizom mérés), CV kiszámítás (szív- és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorának mérése), tanácsadás.
Labor vizsgálatok: vércukor szintmérés (újjbegy szúrás), koleszterint szintmérés (újjbegy szúrás).
Dietetikai tanácsadás: 5-10 perces egyéni tanácsadás: derék és csípő hányados szűrés, BMI számítás, testzsír százalékmérés és egyénre szabott életmód tanácsadás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük