Lezárult az egyik legsikeresebb magyar startup cég tehetséggondozó pályázata.

 

Lezárult az egyik legsikeresebb magyar startup cég tehetséggondozó pályázata.

 

Az egyik legelismertebb hazai startup vállalat magyar fiatalok matematikai és számítástechnikai oktatását elősegítő programokra írt ki tendert, amelynek célja Magyarország szellemi tőkéjének építése, a jövő munkaerőpiacának erősítése, illetve a tehetségek felkarolása volt. Ennek megfelelően díjazták a beérkező pályamunkákat.

 

Megszületett a döntés, kik nyernek anyagi támogatást a LogMeIn tehetséggondozó pályázatán. A felhívásra érkezett, tehetséggondozási, oktatási és továbbképzési elemeket egyaránt tartalmazó tenderek elbírálása során a vállalat munkatársai nem tettek különbséget a már évek óta sikeresen zajló, illetve újonnan induló programok között.

 

„Nem volt egyszerű dolgunk a döntés során, mert a beérkező pályázatok legtöbbje tökéletesen ki volt dolgozva, komplexek és változatosak voltak.  Tehetséggondozó programok, táborok, szakkörök, versenyek, rövid és hosszú távú tervek egyaránt érkeztek.  A kisgyereknek szánt fejlesztő foglalkozásoktól kezdve a doktori címig gyakorlatilag minden szintet magukba foglaltak a benyújtott prezentációk"- mondta Kovács Lívia, HR Manager.

 

Végül:

– a Matematikai Mulatságok Tábora,

– a Meixner Alapítvány,

– a Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány,

– az Erdős Pál Matematikai Tehetséggondozó Iskola és

– a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ

között oszlik meg a közel 5 millió forintos pályázati pénz.

 

Ez az öt tender felelt meg leginkább a vállalat elképzeléseinek.

 

A szoftverfejlesztő cég munkatársai remélik, hogy az idei győztesek sikerén felbuzdulva, jövőre még több pályázatot kapnak, amelyek támogatásával hozzájárulhatnak a hazai matematikai és számítástechnikai oktatás színvonalának növeléséhez.

 

http://www.logmein.hu/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük