2023.március.28. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közlekedés a BKV-val a Múzeumok Éjszakáján

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51347"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/nv.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span>A fővárosi Múzeumok Éjszakáját idén 2011. június 24-én, pénteken rendezik meg. Már hagyomány, hogy a sikeres rendezvényből a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV is kiveszi a részét. Idén egy hagyománybontó kiállítással, nosztalgiavillamossal, valamint, szokásunkhoz híven, múzeumbusz különjáratokkal várják a kultúrára éhes, szórakozni vágyó utasaikat.

nv.thumbnailA fővárosi Múzeumok Éjszakáját idén 2011. június 24-én, pénteken rendezik meg. Már hagyomány, hogy a sikeres rendezvényből a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV is kiveszi a részét. Idén egy hagyománybontó kiállítással, nosztalgiavillamossal, valamint, szokásunkhoz híven, múzeumbusz különjáratokkal várják a kultúrára éhes, szórakozni vágyó utasaikat.

nv.thumbnailA fővárosi Múzeumok Éjszakáját idén 2011. június 24-én, pénteken rendezik meg. Már hagyomány, hogy a sikeres rendezvényből a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV is kiveszi a részét. Idén egy hagyománybontó kiállítással, nosztalgiavillamossal, valamint, szokásunkhoz híven, múzeumbusz különjáratokkal várják a kultúrára éhes, szórakozni vágyó utasaikat.

 

A fővárosi Múzeumok Éjszakáján – amelyre a június 24-éről, péntekről szombatra virradó éjjelen kerül sor – nemcsak a szokásos múzeumbuszokkal, de különlegességekkel is várja a BKV a múzeumról múzeumra járó utasokat: egyfelől egy hagyománybontó, speciális kiállítással, amelynek részleteit azonban csak később árulják el. Amire azonban már most készülhetnek a közlekedésbarátok, hogy társaság két nosztalgiavillamost is kiállít a Deák Ferenc téren. A nosztalgiavillamosok a Ferencvárosi kocsiszínből indulnak 16.45-kor, és a Mester utca – Haller utca — Nagyvárad tér – Orczy tér -Blaha Lujza tér – nagykörút – Széll Kálmán tér -Szent János kórház – Széll Kálmán tér – Szent Gellért tér – Szabadság híd – kiskörút útvonalon 18.00 óra előtt nem sokkal érkeznek a Deák Ferenc térre. Innen várhatóan éjfélkor indulnak vissza a kiskörút – Szent Gellért tér – Széll Kálmán tér – Margit híd – Jászai Mari tér – pesti Duna-part – Haller utca – Mester utca útvonalon, s előreláthatóan éjjel 1.00 óra előtt néhány perccel érkeznek a Ferencvárosi kocsiszínbe. A járműveken 400 forintért lehet utazni; felszállni az odaúton csak Ferencváros vasútállomás megállóhelyen lehet, majd a Szent János kórház és a Deák Ferenc tér között minden érintett megállóban. A visszafelé tartó járatokon az utasok a Ferencváros vasútállomás megállóig utazhatnak, a villamosok pedig azokon a megállóhelyeken állnak meg, ahol a leszállási szándékot a járművezetőnek vagy az utaskísérőnek jelzik.

 

A Múzeumok Éjszakájára szóló belépőjegyeket a résztvevő múzeumok mellett a BKV jegypénztáraiban is meg lehet vásárolni június 16-án pénztárnyitástól. Kijelölt pénztáraink június 24-én  23.00-ig vannak nyitva, amelyről tájékoztatás a BKV honlapján található. A felnőtt jegy ára 1400, míg a gyermekjegyé 600 forint. Fontos tudni, hogy a rendezvényen történő részvételre feljogosító karszalag birtokában mind a Múzeumbuszok, mind a BKV összes nappali és éjszakai járata szombaton 16.00 órától vasárnap hajnali 5.00 óráig díjmentesen igénybe vehetők.

 

Szokásukhoz híven a múzeumok közötti közlekedést megkönnyítendő különjárati Múzeumbuszokat indítanak az esemény napján, mindegyikük 18.00 és 2.30 között közlekedik. Az 1-es számú, Észak-Pesti Múzeumbusz körjárat a Nyugati pályaudvartól indul, és oda is ér vissza. A 2-es számú, Budai Múzeumbusz körjárat induló és érkező végállomása a Deák Ferenc tér. A 3-as számú, Dél-Pesti Múzeumbusz népligeti indulású és érkezésű. A 4-es számú, Ludwig Múzeumbusz körjárat a Ludwig Múzeumtól indul, s oda érkezik, míg az 5-ös számú, Óbudai Múzeumbusz körjárat Nyugati pályaudvari indulású és érkezésű.

 

A fent leírtakon felül, a szórakozni és kulturálódni vágyók közlekedését könnyítendő a 16A autóbuszok meghosszabbított üzemidővel, a Dísz tér irányában 2.40-ig, a Széll Kálmán tér felé pedig 2.35-ig közlekednek. A 34-es buszok 18.00 órától üzemzárásig a Szentendrei út – Záhony utca – Sujtás utca – Keled út – Szentendrei út útvonalat nem használják, helyette a Szentendrei úton egyenesen közlekednek tovább. Így nem érintik a Záhony utca és a Sújtás utca megállóikat, helyettük a 134-es buszok Záhony utcai megállóját használják.

 

Mozgásukban korlátozott utasaok szállítására két kisbusz áll rendelkezésre június 24-én, 18.00 órától másnap hajnali 2.30-ig. Aki igénybe venné valamelyiküket, kérjik, rendeljék meg aszolgáltatást a Fődiszpécseri Szolgálat telefonszámán: 06/1-317-51-66. A járművek csak a 2-es, Budai és az 5-ös, Óbudai Múzeumbusz körjárat útvonalán vehetőek igénybe, a többi körjárat útvonalán az ott közlekedő járműveinkkel biztosítják az akadálymentes közlekedés lehetőségét.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.