2023.június.08. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közönségdíjas lett a Csodaszarvasról szóló falfestmény

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/96792"><img class="image image-preview" src="/files/images/csoda-.preview.jpg" border="0" width="470" height="303" /></a></span>A Színes Város Budapest Fesztivál projektje 210 négyzetméteren látható a belvárosi Régiposta utcában. A festmény tervező-alkotója BreakOne, alias Mesterházy Károly 30 nap alatt festette meg a tűzfalat. (lásd: <a href="http://euroastra.hu/node/96372">http://euroastra.hu/node/96372</a>) <p> 

csoda .previewA Színes Város Budapest Fesztivál projektje 210 négyzetméteren látható a belvárosi Régiposta utcában. A festmény tervező-alkotója BreakOne, alias Mesterházy Károly 30 nap alatt festette meg a tűzfalat. (lásd: http://euroastra.hu/node/96372)

 

csoda .previewA Színes Város Budapest Fesztivál projektje 210 négyzetméteren látható a belvárosi Régiposta utcában. A festmény tervező-alkotója BreakOne, alias Mesterházy Károly 30 nap alatt festette meg a tűzfalat. (lásd: http://euroastra.hu/node/96372)

 

A tizenhárom különböző köztérszínesítő projektre négy napon keresztül lehetett szavazni az Indexen. A 10 ezernél is több szavazat alapján a második legnépszerűbb alkotásnak a Kazinczy utcában található szürke marha (Fat Heat&TransOne) bizonyult.

(lásd: http://euroastra.hu/node/95637)

 

A közönségdíj egy utazás Moszkvába teljes ellátással a Balassi Intézet moszkvai Magyar Kulturális Intézetével partnerségben, valamint egy helyi művésszel közös köztéri alkotás létrehozása az orosz fővárosban 2016 tavaszán.

 

A fesztivál keretében Budapesten a nyáron összesen 13 falszínesítő projekt jött létre, az első tűzfal júniusban készült el. A falfestések tervezőit zártkörű, meghívásos pályázat keretében, szakmai zsűri választotta ki, a szakmai zsűri tagjai voltak:

Sugár János egyetemi tanár (MKE); Pálfi György László egyetemi docens (MOME); Sidó Szabolcs vezérigazgató (Budapesti Városigazgatóság ZRT.); Dévényi Tamás elnök (Központi Műemléki Tervtanács) 

 

A közönségdíjas és egyben a fesztivál záró projektjének tervező alkotója, Mesterházy Károly (alias BreakOne) a MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett tervező grafika szakon. A művész Akácfa utcában található fecskés munkája a tavalyi fesztiválon közönségdíjban részesült.

,,Azért választottam a csodaszarvas tematikát idén, mert formavilágában, és a kompozíció szempontjából is jól felépíthető témának tartom, nem utolsósorban az üzenete, vagyis a magyar mondavilág köré épülő legendák is érdemesek arra, hogy a külföldről idelátogatókkal megismertessük őket."- mondta el Mesterházy Károly.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-zqOOOnNOEE&feature=youtu.be

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.