Miután a Germanwings és az Austrian Airlines – a Lufthansa két leányvállalata – tavaly decemberben elkezdte együttműködését, a két légitársaság most még szorosabbra fűzi kapcsolatát egymással: codeshare-járatok üzemeltetésébe kezdenek.

 

Miután a Germanwings és az Austrian Airlines – a Lufthansa két leányvállalata – tavaly decemberben elkezdte együttműködését, a két légitársaság most még szorosabbra fűzi kapcsolatát egymással: codeshare-járatok üzemeltetésébe kezdenek.

 

A jövőben ennek megfelelően a Germanwings valamennyi Németország és Ausztria között közlekedő repülőgépe az Austrian Airlines OS-járatszámát is viseli majd. A két légitársaság között létrejött codesharing megállapodás azon stratégia részét képezi, miszerint a két márka kínálatát még közelebb hozzák egymáshoz annak érdekében, hogy mindkét légitársaság utasai számára további repülési lehetőségeket nyújtsanak.  

 

A jövőben a Germanwings és az Austrian Airlines az eddigi napi három járat helyett már napi öt járatot kínál utasainak a Bécs-Köln/Bonn útvonalon, Bécsből Stuttgartba pedig napi hét alkalommal közlekednek a codeshare-járatok. Újdonságként jelentkezik a Germanwings OS-járatszám alatt közlekedő közvetlen járata a Salzburg-Köln/Bonn és a Klagenfurt-Köln/Bonn útvonalon. Az Austrian Airlines utasai a jövőben könnyedén foglalhatnak repülőjegyet a Germanwings járataira az osztrák légitársaság www.austrian.com címen elérhető oldalán. Az Austrian Germanwings-szel utazó utasai az Austrian fedélzeti szolgáltatásában részesülnek, azaz díjmentesen szállíthatnak poggyászt, továbbá külön térítés nélkül kapnak ételt és italt a fedélzeten. A Lufthansa mindkét leányvállalata kiváló terméket, pontosságot, megbízhatóságot és optimális ár-érték arányt kínál utasainak.

 

„Az Austrian Airlines-szal kötött szorosabb együttműködés eredményeként a Germanwings még vonzóbbá válik az utasok számára. A bécsi repülőtéren elérhető átszállási lehetőségeknek köszönhetően utasaink jóval gazdagabb utazási kínálatból választhatnak." – nyilatkozta Thomas Winkelmann, a Germanwings menedzsment szóvivője Kölnben. Az Austrian Airlines Bécsből világszerte 130 célállomást tesz elérhetővé utasai számára.  A Bécsből érkező utazók is igen vonzó úticélokat választhatnak, amelyeket a Germanwings köln/bonni, stuttgarti vagy hannoveri repülőterein történő átszállással érhetnek el.

„Az együttműködésből mindkét légitársaság utasai profitálnak. Utasaink számára például Bécsből így több összeköttetést kínálunk Kölnbe és Stuttgartba, ráadásul egy új járat is indul OS-járatszám alatt Hannoverbe." – emelte ki a kooperáció előnyeit Karsten Benz, az Austrian Airlines kereskedelmi igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük