A Mellow Mood Group tulajdonos-ügyvezetőit, Sameer Hamdant és Zuhair Awadot beválasztották az 50 legbefolyásosabb személy közé a magyar turizmusban

 

A Mellow Mood Group tulajdonos-ügyvezetőit, Sameer Hamdant és Zuhair Awadot beválasztották az 50 legbefolyásosabb személy közé a magyar turizmusban

 

2014. február 1.-jén a XXII. Turisztikai Évadnyitó Fogadás és Díjátadó Gála keretén belül mutatták be először a Turizmus Kft. legújabb kiadványát, amelyben egy szakmai testület első alkalommal gyűjtötte össze a hazai turizmus legmeghatározóbb alakjait, bemutatva munkásságukat. A kötet szerkesztésekor a turisztikai cégek méretén vagy árbevételén kívül az ország idegenforgalmára, külföldi és belföldi megítélésére tett hatásokat is értékelték.

 

Több, mint 20 évvel ezelőtt még diákként érkezett Magyarországra, a mára az egyik legdinamikusabban fejlődő szállodavállalat két tulajdonos-ügyvezetője, Sameer Hamdan és Zuhair Awad. Munkájuk gyümölcse beérni látszik, tevékenységükért bekerültek a magyar turizmus legbefolyásosabb személyiségei közé.

 

A lista szerkesztői számos szempontot vettek figyelembe:

  • 14 működő szálloda a hosteltől az 5-csillagos kategóriáig (13 Budapesten, egy Bécsben)
  • számos ingatlanfejlesztési projekt a fővárosban (szállodák, éttermek, üzlethelyiségek,

  irodaházak)

  • éves szinten több, mint 431 ezer vendégéjszaka
  • közel 500 alkalmazott
  • számos hazai és nemzetközi elismerés a szállodák részére (TripAdvisor, Hotelbeds,

  TrustYou, Expedia, International Hotel Awards, Best of Budapest, Turizmus Trend

  „Iránytű", stb.)

  • 2010-ben „Az év turisztikai befektetői" díj elnyerése
  • 2012-ben Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés
  • jelentős lobbi tevékenység a Magyar Turizmus Zrt. Öböl-menti tevékenységének

  támogatásáért, valamint az V. kerület turizmusbarát fejlesztéséért

  • társadalmi szerepvállalás

 

A szállodacsoport növekedése tovább folytatódik, 2014-ben tovább erősítik nemzetközi jelenlétüket és hazai szállodáik köre is bővül. Sikerük kulcsát az erős vezetés mellett a munkatársaikban és a fiatalos dinamizmusban látják.

 

„A cégcsoport kínálatába tartozó szállodák száma folyamatosan gyarapszik, jelenleg 14 szálloda és ifjúsági szálláshely várja a vendégeket. Kifejezetten a hátizsákos turistáknak, diákkollégiumok épületeiben kialakított szezonális hosteleink a nyár folyamán, illetve a téli ünnepek alatt tartanak nyitva.

2007 márciusában megnyílt a cégcsoport első négycsillagos szállodája, az Atrium Fashion Hotel.

2008 nyarán nyitotta meg kapuit két új szállodánk, a háromcsillagos superior kategóriájú Promenade City Hotel és a négycsillagos superior Buda Castle Fashion Hotel. Két új szállodánk kiemelkedő színvonalát jelzi, hogy 2008-ban az "Év szállodaszobája" elismeréssel díjazták őket, valamint elnyerték a rangos Best Of Budapest kitüntetést is. 2008-ban sor került egyes létesítményeink felújítására, illetve újrabútorozására is.

A nyitások sorát követte az Expo Congress Hotel, 2009 júliusában.

A 2010-es évben két újabb Fasion Hotelünk nyílt meg Budapest belvárosában, a négycsillagos superior Alta Moda Fashion Hotel, valamint a négycsillagos Cosmo Fashion Hotel.

2011-es évben nyitotta meg kapuit a 4 csillagos La Prima Fashion Hotel Budapest

A 2012-es év különleges volt a Mellow Mood Group életében. A júniusban nyílt 4 csillagos Estilo Fashion Hotel és a cégcsoport első 5 csillagos szállodája, a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace, év végén a 4 csillagos Mirage Fashion Hotel és ősszel első külföldi szállodája Bécs központjában, a La Prima Fashion Hotel Vienna."

„Egy cég sikere attól függ, hogy munkatársai mennyire tudnak csapattá, családdá kovácsolódni."  (Zuhair Awad & Sameer Hamdan)

 

http://www.mellowmoodhotels.com/

 

Lantai József