A Zsindelyes Pálinkafőzde innovatív ötletei úgy tűnik, hogy kifogyhatatlanok, hisz december elején mutatták be azon pálinka különlegességeket, amelyek a legújabb fejlesztésük eredményei.

 

 

A Zsindelyes Pálinkafőzde innovatív ötletei úgy tűnik, hogy kifogyhatatlanok, hisz december elején mutatták be azon pálinka különlegességeket, amelyek a legújabb fejlesztésük eredményei.

 

 
A neves pálinkafőzde szakemberei olyan pálinka alapú likőröket fejlesztettek ki, amelyeknek az alapja a magyar hagyományoknak megfelelő közkedvelt pálinkák, mint például a cseresznye, körte, vagy éppen a törköly.

Ezeket a hagyományos ízeket az egzotikus fűszerek teszik igazán különlegessé, és hogy a likőrös élmény meglegyen a fogyasztó részére, így akácmézzel tették még lágyabbá az italokat. Ezek az italok egyszerre ötvözik egy palackban a hagyományokat és az újkori, pálinka reneszánszából adódó fejlesztési törekvéseket. Ebből a fejlesztésből jött létre a Zsindelyes Mazsolás Mézes Törköly, mely a mazsola miatt intenzív, fűszeres zamatot alkot a klasszikus törköly ízzel és mindezt egy cseppnyi akácméz teszi még élvezhetőbbé.

Igazán az ínyencek számára ajánlja a Zsindelyes a Vaníliás Mézes Körtét, mely likőrben a körte zamatok között először picit megbúvó vanília ízek egy rövid idő elteltével fokozatosan kibontakoznak és selymesen kényeztetik kóstolója érzékszerveit. Természetesen az újdonságok között találjuk a cseresznyéből készült extravagáns italt, mellyel az elmúlt években kissé elhanyagolt hazai gyümölcsünk, a feketére érett ropogós cseresznye dicsőségét szeretnék újra feltámasztani, hiszen egy rendkívül gazdag csokoládés és marcipános karakterű pálinka mézzel lett édesítve és pluszként megfűszerezték egy kevés mandulával, hogy még inkább kiemelkedjen a kellemesen kesernyés magkarakter, ez a Zsindelyes Mandulás Mézes Cseresznye.

Ezeket a likőröket ételek aparitívjeként is ajánlja a pálinkafőzde íme néhány ajánlat:

Vaníliás Mézes Körte
Rosséra sütött borjú szűz carpaccio, körtehabbal és ruccolával
Mandulás Mézes Cseresznye
Vaslapon grillezett fekete tőkehal mandulás burgonya pürével és zöldfűszeres vajjal
Mazsolás Mézes Törköly
Török méztorta mazsolás vanília öntettel

Természetes, hogy a Zsindelyes Pálinkafőzde is a hagyományos pálinkakészítés mellett teszi le a voksát, de szeretné, hogy ezzel a nemes magyar rövid itallal egyre többen barátkoznának. A pálinkával történő ismerkedésnek pedig remek lehetőséget kínálnak ezek az igazán különlegesen fűszerezett pálinkák, így hódítva meg a fogyasztókat, hogy az ünnepekkor, már a nemes hungaricummal, a tiszta pálinkával koccintsunk. 

http://www.zsindelyes.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük