Büszkék vagyunk, hogy a Kultkikötőt a Balaton „legforgalmasabb" színházi-kulturális csomópontjának tartják. 2014 nyara minden eddiginél több színház, koncert és gyerekprogram jegyében telik majd – mondta Nagy Viktor ügyvezető igazgató a program kezdetén. És a Kultkikötő dübörög megállíthatatlanul, a héten is színes programkavalkádot kínálva. 

Büszkék vagyunk, hogy a Kultkikötőt a Balaton „legforgalmasabb" színházi-kulturális csomópontjának tartják. 2014 nyara minden eddiginél több színház, koncert és gyerekprogram jegyében telik majd – mondta Nagy Viktor ügyvezető igazgató a program kezdetén. És a Kultkikötő dübörög megállíthatatlanul, a héten is színes programkavalkádot kínálva. 

2014. július 25. (péntek) 20.30 / esőnap: július 27. (vasárnap) 20.30

CSÁRDÁS! – Szerelem a Kárpátok alatt – táncszínházi előadás

Honvéd Táncszínház és Zenekara

A táncszínházi produkció korhoz nem köthető történetet dolgoz fel. Akár a mai embernek mindennapos eseménye is lehetne, hiszen egy szerelmi háromszög konfliktusaira épül.

A történet autentikus magyar, illetve nemzetiségi – cigány, lengyel, szlovák, román – táncok gyűrűjébe ékelve építkezik és válik teljessé a két felvonásból álló műsor végére.

Úgy is mondhatjuk: Szerelem a Kárpátok alatt. Miközben a cselekmény izgalmas, érdekfeszítő és magával ragadó eseményeit élvezzük, gyönyörködhetünk a sokszínű magyarországi, erdélyi, felvidéki táncok színes virtuóz előadásmódjában.

Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán

 

2014. július 24. (csütörtök) 20.30

De ki viszi haza a biciklit? – monodráma

Újvidéki Színház (Újvidék, Szerbia)

Az ember szinte úgy érzi, csak nekem, csak most, csak itt. Ez a varázsa a standup szerűre írt monodrámáknak. Egy órányi önfeledt szórakozás. Vagy mégsem?

A helyszín egy vajdasági falusi buszmegálló. Az ott élő emberek hétköznapjai, problémái, örömei és kínlódásai, vajdasági magyar (?!) nyelven. Kórkép gyógymódok nélkül. Bár a biciklit nyilván máshol is ellopják. És valószínűleg a többivel is hasonló a helyzet: a Géza iszik, a Béla frizsider mágnest gyűjt – a Karcsi meg párttagsági könyvecskét, a gyereknek

bakancs kell, ráadásul drága, a faluba' meg má se tehén se tej…

Rendezte és előadja: Krizsán Szilvia

Az előadás után közönségtalálkozó az alkotóval.

 

2014. július 26. (szombat) 20.30 / esőnap: július 27. (vasárnap) 20.30

Páratlan páros – bohózat

Kecskeméti Katona József Színház

Mary izgatottan várja haza wimbledoni otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett.

Nem messze tőle, úgy négy és fél percnyi autózásra, Barbara izgatottan várja haza richmondi otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja

a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett… Ezzel pedig megkezdődik a kalamajka. A férj, John ugyanis egy és ugyanaz a személy, és régóta éli kettős életét, noteszában gondosan jegyezve, mikor kinél is kell lennie: F.N.B., mint Fél Nap Barbarával, V.M., mint vasárnap Maryvel, és V.M.Á., mint… nos, utóbbi csak arra emlékezteti, hogy vigye a macskát állatorvoshoz. Ez az E.SZ.P. (Elég Szoros Program) most összedőlni látszik; John ugyanis egy idős hölgy segítségére sietve balesetet szenved, és a kórházban nem a megfelelő lakcímét adja meg. A feleségek által értesített rendőrség lelkes nyomozásba kezd, John pedig ámokfutó

módjára ingázik a két asszony között. Az összekuszálódott szálakat hazugságokkal próbálja kikeverni, és ebben barátja, Stanley is a segítségére van; bár utóbbi inkább csak próbál segíteni, még több bonyodalmat okozva. A lelepleződéstől való félelem képtelenebbnél képtelenebb történetek kitalálására sarkallja Johnt, a darab végén pedig kiderül, hogy vajon M.A.T. (Megőrzi A Titkát), vagy SZ.É.V. (Szétesik És Vall)?

Szereplők: Cseke Péter, Danyi Judit, Magyar Éva, Szerednyey Béla, Kiss Jenő, Pál Attila, Kiss Zoltán, Domján Sándor.

Rendező: Cseke Péter

 

Kultkikötő

Balatonföldvári Szabadtéri Színpad

 

www.facebook.com/kultkikoto

www.kultkikoto.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük