2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kulturált vita az evolúcióról és az intelligens tervezettségről

2 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44859"><img class="image image-preview" src="/files/images/header_1.preview.jpg" border="0" width="396" height="52" /></a></span></p><p> A Szkeptikusok Társasága és az Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) Egyesület ezúton tájékoztatja az érdeklődőket a két szervezet között elkezdett hivatalos párbeszédről.</p>

 A Szkeptikusok Társasága és az Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) Egyesület ezúton tájékoztatja az érdeklődőket a két szervezet között elkezdett hivatalos párbeszédről.

 A Szkeptikusok Társasága és az Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) Egyesület ezúton tájékoztatja az érdeklődőket a két szervezet között elkezdett hivatalos párbeszédről.

Vágó István egy napilapnak adott interjúban hangot adott az intelligens tervezettség felfogásával kapcsolatos véleményének. Az Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) egyesülete nem értett egyet a médiaszemélyiség egyes kijelentéseivel, és vitára invitálta. Vágó István azonban célravezetőbbnek gondolta, hogy a párbeszédben maga helyett az ÉRTEM-hez hasonlóan szintén egy szervezet, a Szkeptikus Társaság vegyen részt, amelynek ő is tagja. A vita aktív moderátorának szerepét Kiss Ulrich jezsuita atya vállalta el. Az első megvitatandó kérdés:
„Ésszerű válaszlehetőség-e az intelligens tervezettség az élővilág eredetére?"

A dialógus céljára létrehozott weboldalon már olvasható a Szkeptikusok Társaságának első levele, illetve az Értem Egyesület erre adott válasza: http://www.evolucio-vs-tervezettseg.blog.hu/.

Az írásos vita pontos feltételeit a két szervezet szabályzatban rögzítette, amely szintén olvasható az eszmecsere weboldalán.

A továbbiak során a párbeszédben részt vevő felek kéthetente, felváltva jelentetnek meg válaszokat az oldalon. Annak megvitatására is sor fog kerülni, hogy előrelépés, vagy visszalépés a tudomány számára a darwinizmus megkérdőjelezése; illetve, hogy szabadjon-e megemlíteni a hazai iskolákban az élővilág intelligens tervezettségének lehetőségét.

http://www.evolucio-vs-tervezettseg.blog.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük