2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Túljegyezték a Sixt kötvényeket

2 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/44857"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image4_83.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="51" /></a></span> <p><em>Több mint 250 millió EUR értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre a Sixt.</em> <em>A kötvény futamideje hat év, lejárata 2016. október 25., kamata évi 4,125 százalák.</em></p><p>

 

Több mint 250 millió EUR értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre a Sixt. A kötvény futamideje hat év, lejárata 2016. október 25., kamata évi 4,125 százalák.

 

Több mint 250 millió EUR értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre a Sixt. A kötvény futamideje hat év, lejárata 2016. október 25., kamata évi 4,125 százalák.

Németország legnagyobb autókölcsönző- és tartós bérleti szolgáltatásokat nyújtó cége által kibocsájtott kötvény iránt számottevő érdeklődés mutatkozott, nem csak az intézményi befektetők, hanem a lakossági piacon aktív német és külföldi bankok részéről is. Mindennek köszönhetően a kötvényt jelentősen túljegyezték, a kibocsátás összegét 250 millió euróra emelve, az árfolyamot pedig, a megcélzott ársáv alsó határán rögzítve. A könyvvezetői feladatokat a BayernLB, a UniCredit Bank AG és a WestLB AG látták el.

Dr. Julian zu Putlitz, a Sixt AG pénzügyi vezérigazgató-helyettese szerint a kötvénykibocsátás lehetővé teszi, hogy a Sixt AG kihasználja a jelenlegi kedvező tőkepiaci viszonyokat, és biztosítsa a Sixt Csoport középtávú refinanszírozását. Ezen túlmenően, a kötvény hatéves futamidejével javítja pénzügyi kötelezettségeink lejárati profilját is. „A kifejezetten pozitív befektetői reakciók ismét megmutatták, hogy a tőkepiacok nagyra értékelik a Sixt stabil pénzügyi helyzetét és kedvező mutatóit."- tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük