2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kultúrfürdő 2012 augusztus 25. – szeptember 15. Idén is szárazföldi kultúrhal invázió Víziváros utcáin

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64061"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_497.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="95" /></a></span>A Kultúrfürdő egy nyári-kora őszi <strong>háromhetes</strong><strong> </strong><strong>programsorozat</strong>, a <a href="http://www.halasto.com/">Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület</a> szervezésében, a budapesti Víziváros és Felhévíz különleges, eddig művészeti célra sosem használt tereiben, helyszínein.</p> <p> 

image1 497.thumbnailA Kultúrfürdő egy nyári-kora őszi háromhetes programsorozat, a Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében, a budapesti Víziváros és Felhévíz különleges, eddig művészeti célra sosem használt tereiben, helyszínein.

 

image1 497.thumbnailA Kultúrfürdő egy nyári-kora őszi háromhetes programsorozat, a Halastó Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében, a budapesti Víziváros és Felhévíz különleges, eddig művészeti célra sosem használt tereiben, helyszínein.

 

A kultúraéhes szervezők önkéntes munkájának köszönhetően ötödik éve kerül megrendezésre a Kultúrfürdő, mely kilépett korábbi medréből, és évről évre újabb izgalmas helyszíneket vesz birtokba, mint például a Király fürdő napozókertje és belső törökkori terei, az Öntödei Múzeum kiállítótere, a nemrég felújított Veli Bej fürdő, budai bérházak udvarai és magánlakásai stb.

 

Az idén várható koncertek, kiállítások, színházi estek és gyermekprogramok a legkülönbözőbb műfajú művészeti ágak képviselőinek közreműködésével idén is  különlegesek lesznek.  A programok és az egyedi helyszínek összhatása olyan élményhez juttatják a hallgatókat (és tapasztalataink szerint az előadókat is), ami miatt nézők százai térnek vissza rendszeresen a Kultúrfürdő különleges hangulat-hullámaiba megmártózni.

 

Részletek: www.kulturfurdo.hu, facebook.com/kulturfurdo, twitter.com/#!kulturfurdo

Mindez például az Öntödei Múzeum-ban, ahol annak idején Ganz Ábrahám vasúti kerekeket gyártó munkásai és gépei csattogtak és kattogtak. Helyükön ma műemlékek, múzeumi tárgyak állnak, és a füst és a munkaszag helyett a Kultúrfürdő dallamai, szavai, az előadók és a közönség lekesedése töltik meg a levegőt.

 Aztán az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjében is, ahol igazából Szokollu Musztafa pasa kezdte az egészet. És ha már ő építtetett egy fürdőt – és az Irgalmasok pedig helyrehozták, ráadásul nem is akárhogy – mi megtöltjük zenével, színházzal, élménnyel!

 Valamint a Bem mozi elnevezésű kávézó-félszoba-konyha-moziterem-szalon komplexumban, amit nagyon szeretünk, mert családias hangulat és az otthonosság árad a falakból.

 A Frankel Leó úti Zsinagógában is, ami 1888. 08. 8. napja óta felszentelt imahely, és az azóta eltelt időben köré emelkedett egy ötemeletes bérház, benne rabbi-lakással, iskolával, pékséggel. Amúgy az épület maga neogótikus és klingertéglás. Szép.

 A Szabó Ervin Könyvtár Török utcai lerakatában, melynek hangulata már önmagában elbűvölő, hát még ha  kultúrfürdős programok töltik meg a teret…

 Egy Frankel Leó úti kertes magánlakásból is áradni fognak a kultúrhullámok. A hely korábban Fekete Sas fogadó néven várta a vendégeket, jelenlegi lakói évek óta látogatják a Kultúrfürdő programjait, most otthonukban várják a művészeket és nézőket.

 A programból: Gyabronka József, Závada Pál, Göttinger Pál, Kemenes András, Jankovics Péter, Fábián Gábor, Hay Anna, Sáry László workshop, Discantus, Mezítlábas Zenészek, Four Bones, Santa Diver, Bernáth "Atom" Tamás, Kemenes András, Ágoston Béla, Csíkszerda, Soharóza, Forgó, Byzantium Jazz Project, Bujdosó Trió, és még sok meglepetésvendég, valamint kiállítások vizuál eksönök, SPLASHmobok, gerillaszerenád, imprókoncert és kultúrsokadalom…

Várható SZÍNHÁZ, többek közt:

A lélek halhatatlanságaGyabronka József egyszemélyes színháza:

Török Sándor, József Attila, Csokonai Vitéz Mihály, Weöres Sándor, Michael Ende, J. W. Goethe, R. D. Laing és Babits Mihály műveiből hangzanak el részletek.

Závada Pál és a Szakértők:

Az úgy volt, hogy a Szakértők már vagy tíz éve együtt muzsikáltak a kaposvári Csiky Gergely Színház és a budapesti Nemzeti Színház minden féle előadásaiban, míg nem kiderült: Závada Pál nézi, mi több hallgatja ezeket az előadásokat, s bizony egyszer csak ott állt a cselló, a cimbalom, a szaxofon, a Fender-zongora, a harmónika, a hegedű, a hupák és a tibeti hangtálak között, s tiszta szívéből énekelt, nótázott. Az író és a muzsikusok egymástól tanulva szöveget, dallamot észrevétlenül egy szinpadon találták magukat, s csak játszottak, játszottak, miközben talán mindnyájan azon is eltűnődtek: hol laknak az istenek? Talán most közelebb juthatunk az igazsághoz, bár ígérni biztosat nem lehet!

KONCERTEK, például

Santa Diver jazz együttes:
Zenéjük sok szempontból végletes: az egyik pillanatban gyönyőrű dallamok sorozatát építi egymásra, majd effektek tömegével szabadít fel letaglózó erejű energiát. Mindez egy kalandos és egy szerelmes álom keverékéhez hasonlítható, ahol bár a történések előre kiszámíthatatlanok, végezetül feltöltődve és visszavágyva térünk magunkhoz. Az együttes három tagja sok zenekart erősített jelenlétével mielőtt e közös pontra ért, ahol mindenki megnyugodhat: valami új született, kifogyhatatlannak tűnő kreativitással és energiával.

EGYÉB PROGRAM, például
Hangfürdő:

Megérkezés, énfókusz, testlazítás, léleklazítás. Hang-szőnyeg. Relaxáció és kórus-improvizáció. Csend. Ön-magamra csodálkozás. Fényakkord. Belső utazás, hol körvonalaid elmosódnak, hang és lélek találkozik.Nyújtózz el, hunyd be a szemed és figyelj befelé: lélek nem marad szárazon.

 Gyermekmedence:

A Kultúrfürdő hagyományaihoz híven idén is izgalmas, különleges programokkal várjuk a gyerekeket! Zeneovi, kreatív tér, mozgás és vidámság a kultúrebihalaknak!

 ÉS MÉG SOK MEGLEPETÉS!

www.kulturfurdo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.