A Budapesti Nyári Fesztivál a Városmajori Szabadtéri Színpad nyitásaként immár hagyományosan egy pesti színházat mutat be a közönségnek. Zárnak a kőszínházak, nyitnak a szabadtéri színházak, 2011.  június 9-én a Pesti Magyar Színház vendégjátékával nyitják a szezont a Városmajorban.

 

A Budapesti Nyári Fesztivál a Városmajori Szabadtéri Színpad nyitásaként immár hagyományosan egy pesti színházat mutat be a közönségnek. Zárnak a kőszínházak, nyitnak a szabadtéri színházak, 2011.  június 9-én a Pesti Magyar Színház vendégjátékával nyitják a szezont a Városmajorban.

 

A Pest Budára költözik! sorozat kiemelt vendége idén (a József Attila Színház és a Centrál Színház után) a Pesti Magyar Színház, mely négy különböző műfajú előadással érkezik a Városmajorba. Buda egyetlen szabadtéri színháza egész nyáron át változatos és színes kínálattal várja a közönséget, kicsiket és felnőtteket egyaránt. A válogatásból a budai nézők meggyőző képet kaphatnak az Őze Áron igazgató és Guelmino Sándor művészeti vezető koncepciója szerint megújuló társulat változatos repertoárjáról.

 

Jegercsik Csaba és Auksz ÉvaJegercsik Csaba és Auksz ÉvaJúnius 9-én a La Mancha lovagja című musicalt láthatják, amely Cervantes Don Quijote című világhírű regényének hasonlóan sikeres zenés változata. Az előadást utoljára játssza a társulat, így a nyitóelőadás egyben darabtemetés is lesz! Aki még nem látta az előadást, annak azért kell feltétlenül megnéznie, mert ez az utolsó lehetőség; aki pedig rajongója, annak azért, mert új helyszínen búcsúztathatja.

 

Mitch Leigh – Joe Darion: La Mancha lovagja

DALE WASSERMANN zenés drámája a Pesti Magyar Színház előadásában.

2011. június 9. csütörtök 20.00 Városmajori Szabadtéri Színpad.

Utolsó előadás!

 

Valljuk be őszintén: mi is kinevetjük a Búsképű Lovagot, szánakozunk rajta – mégis szí­vünkbe zárjuk. Nem tudunk rá haragudni, bármit csinál, mert ő meri vállalni helyettünk is szí­vünk mélyén megbúvó álmainkat, vállalni a gyanútlan, naiv és tiszta harcot a Rosszal, ő az, aki a gúnykacajon át is harcol elképzelt igazáért, a Szépségért és az Erényért. Cervantes regényében megörökítette az örök álmodozót, a szélmalmokkal harcolót. A történet musical változatában a szerzők az írót, Cervantest is megelevenítik: ő kíséri végig La Mancha lovagját kalandjain úgy, hogy saját maga "bújik be" Don Quijote bőrébe. Egy személyben ketten járják végig az álmok, a hősi erények, a szerelem és megaláztatás útját a halálig. De Don Quijote nem halhat meg, az ember álmok és célok nélkül nem élhet, s mint ahogy a kis cseléd, Aldonza szívében megfogannak a Búsképű lovag álmai, mi is úgy rejtjük szívünk mélyén az örök Don Quijotét.

 

Az eredeti produkciót színpadra alkalmazta: Albert Marre, fordította: Blum Tamás.

Don Quijote (Cervantes)                   Jegercsik Csaba

Sancho                                                           Szücs Sándor

Aldonza                                             Szücs Kinga

Dr. Carrasco (a herceg)                      Gula Péter

Fogadós (kormányzó)                                    Sipos Imre

Az atya                                              Pavletits Béla

Házvezetőnő                                      Soltész Bözse

Unokahúg                                          Losonczi Kata

Borbély                                              Tahi József

Pedro                                                 Végh Péter

Gitáros                                                           Juhász Levente a.n.

Fogadósné                                         Domáreckájá Júlia a.n.

Az inkvizíció századosa                     Gémes Antos

Közreműködnek: Hűbér Tünde, Sipos Csaba és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei.

Díszlet: Vayer Tamás, jelmez: Tordai Hajnal.

Koreográfus: Fincza Erika, mozgás: Gyöngyösi Tamás.
Zenei vezető: Fekete Mari
Rendezőasszisztens: Lévai Ágnes

Rendező: IGLÓDI ISTÁN

Jegyvásárlás kezelési költség nélkül online: szabadter.jegy.hu – vagy személyesen a Szabad Tér Jegyirodában (Nagymező utca 68.)

Pótolja be színházi mulasztásait a Városmajori Szabadtéri Színpad kínálatából!

www.szabadter.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük