A FŐGÁZ a Magyar Cetelem Bankkal közösen indítja új, lakossági ügyfeleknek szóló szolgáltatását. A Korszerű Otthon Hitel pénzügyi konstrukció célja, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a tudatos energiafelhasználáshoz, illetve energia-megtakarítási törekvéseik megvalósításához.

 

A FŐGÁZ a Magyar Cetelem Bankkal közösen indítja új, lakossági ügyfeleknek szóló szolgáltatását. A Korszerű Otthon Hitel pénzügyi konstrukció célja, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a tudatos energiafelhasználáshoz, illetve energia-megtakarítási törekvéseik megvalósításához.

A fogyasztási hitelezés területén hazánkban piacvezető Magyar Cetelem Bank partnerségében kialakított szolgáltatáscsomag célja, hogy további segítséget nyújtson a fővárosi gázfogyasztóknak a tudatos energiafelhasználáshoz, illetve az energiahatékonyság növeléséhez.

Az utóbbi évek földgáz-fogyasztási adatainak elemzése rámutatott, hogy a budapesti háztartási fogyasztók körében az elmúlt két évben 7-8 százalékos földgáz-fogyasztáscsökkentés volt tapasztalható. Az energia gazdaságos felhasználása mindannyiunk közös érdeke, ezért a FŐGÁZ a jövőben is támogatni kívánja a háztartási fogyasztók tudatos és takarékos energiafelhasználását.

Mindezt elsőként egy egyszerű és minimális ráfordítással megvalósítható megoldás felajánlásával, a megfelelő és folyamatos készülék karbantartás elvégeztetésére irányuló szolgáltatás bevezetésével tette. Ezzel a biztonság növelésén túl mintegy 5-6 százalékos megtakarítás érhető el, azonban sokszor a karbantartás már nem elegendő.

A Fővárosi Gázművek Zrt. a Magyar Cetelem Bank Zrt. partnerségében ezért egy olyan új szolgáltatáscsomagot kínál fogyasztói részére, amellyel akár további 20-40 százalékos megtakarítás érhető el.

A Korszerű Otthon Hitel szolgáltatás igénybevétele megkönnyíti a fogyasztók otthoni fűtési rendszerének vagy nyílászáróinak korszerűsítését, ezzel segítve energia megtakarításukat.

Fontos kiemelni, hogy ez a hitel „klasszikus befektetésnek" tekinthető, hiszen a beruházás – a fűtési rendszer felújítása – eredményeképpen kiszámítható és biztos fogyasztáscsökkenés következik be, ami a további energiafelhasználás során garantálja a beruházás (hitel) megtérülését. Nem elhanyagolható tény továbbá, hogy a korszerű fűtési rendszer az adott ingatlan forgalmi értékét is jelentősen növeli.

A Korszerű Otthon Hitel kezes- és ingatlanfedezet nélkül felvehető rögzített törlesztőrészletű forint alapú hitel, így nincs árfolyam- és kamatkockázata, és a partnerek által nyújtott ingyenes korszerűsítési szaktanácsadás, valamint további kedvezmények kapcsolódhatnak hozzá. A Korszerű Otthon Hitelt 2009. augusztus 31. előtt igénybe vevő fogyasztóinak a FŐGÁZ egyszeri 25.000 Ft-ot jóváír a 2009. december havi gázszámlájukból. Ez a jóváírás több mint egy fővárosi lakossági ügyfél átlagos éves fogyasztásának 10 százaléka, amely már komoly előnyként értékelhető.

A Magyar Cetelem Bank és a FŐGÁZ közös szolgáltatása tehát a Fővárosi Gázművek Zrt. lakossági ügyfeleinek immár egy újabb lehetőséget kínál az ésszerű és takarékos energiafelhasználás megvalósítására. A készülék karbantartási szolgáltatással évi 5-6 százalék gázfogyasztás takarítható meg, ahol pedig ez kevés, vagy a készülékek állapota miatt nem kielégítő a karbantartás által nyújtott megoldás, ott a Korszerű Otthon Hitel kínál további segítséget, megtakarítási lehetőséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük