Álmatlan éjszakái vannak a jelzáloghitele miatt? Beleborzong, ha eszébe jut a banki kényszerértékesítés fogalma? Majd a levélszemetelők segítenek! Legalábbis ezzel hitegetik áldozataikat a spammerek, akik csupán némi pénzt és adatokat kérnek az átverésért cserébe. 

Álmatlan éjszakái vannak a jelzáloghitele miatt? Beleborzong, ha eszébe jut a banki kényszerértékesítés fogalma? Majd a levélszemetelők segítenek! Legalábbis ezzel hitegetik áldozataikat a spammerek, akik csupán némi pénzt és adatokat kérnek az átverésért cserébe. 


 
Az ingatlanpiac valószínűleg már elérte a mélypontját, és nőni kezdett a lakásvásárlási kedv,  ugyanakkor a Symantec levélszemétről szóló legújabb beszámolója http://www.symantec.com/business/theme.jsp?themeid=state_of_spam   szerint a spammerek még mindig a jelzálogszakma ismert kifejezéseit használják legtöbbször csalásra.
 
A spammerek abszolút kihasználták az elmúlt néhány hónap szomorú állapotait, hogy a lehetséges vevőket rámenős címekkel és hamis levelekkel csábítsák el. Az év eleje óta rendszeresen bevetik a lefoglalás, ingatlanárverés, kamatláb, jelzálog szavakat, illetve ezek elgépelt változatait.
 
E kifejezések elemzéséből két dolog tűnik ki. A levélszemetelők egyrészt a marketing-szövegeket rendre kiegészítik az aktuális események szakszavaival – jelenleg a gazdasági válság, recesszió kifejezéssel. Egyre gyakrabban használják ezeket az mind technikásabb levélszemetekben. A cél változatlan: pénz és személyes információk megszerzése. Másrészt elmozdulás látszik a levélszemét bizonyos fajtáinál, például a gyors pénzkeresettel kapcsolatosaknál. Itt a gyors meggazdagodás ígéretének sémáját az elárverezésre kerülő lakások témába építették be. Sok levélszemét ígéri, hogy  segít elkerülni az árverést. A húsz leggyakoribb, záloggal kapcsolatos tárgysorban olyan is akad, amelyik a szex felől közelíti meg a témát: a  nagy szerszám a siker záloga.
 
 
A 20 leggyakoribb záloggal kapcsolatos tárgysor:
 
1.    re: mortgage payment (jelzálog fizetés)
2.    Mortgage loan information (Jelzálogkölcsön-információ)
3.    A big instrument is a mortgage success (A nagy szerszám a siker záloga)
4.    Search foreclosure listings by zipcode for fee…nationwide! (Díj ellenében irányítószám szerint kereshető országos ingatlanárverési listák)
5.    Record foreclosure filings: homes given away! (rekordmennyiségű árverési beadvány: lakások ajándékba!)
6.    In fear of foreclosure (Az ingatlanárveréstől félve)
7.    Hey mom, this can pay your mortgage (Figyelj, anyu, ezzel kifizetheted a jelzálogodat)
8.    Don't go into foreclosure (Ne menjen bele az árverésbe!)
9.    Facing foreclosure? (Ingatlanárveréssel kell szembenéznie?)
10. Had a hardship and facing foreclosure? (Nehézségei vannak és ingatlanárveréssel néz szembe?)
11. Don't let your lender foreclose (Ne hagyja, hogy a kölcsönadók elárvereztessék!)
12. home-mortgage-mess: your 30 seconds bailout (lakás- és jelzálogzűrök: segítség 30 másodperc alatt)
13. Don't let them foreclose (Ne hagyja, hogy elárverezzék!)
14. Fight foreclosure (Küzdjön az árverezés ellen!)
15. Save your house from foreclosure today (Mentse meg otthonát az elárverezéstől!)
16. ; search foreclosure listings by zipcode for free…nationwide! (Díj ellenében irányítószám szerint kereshető országos ingatlanárverési listák)
17. Lower your mortgage. popular ontv. (Csökkentsd a jelzálogkölcsönt. Ez megy a tévében.)
18. Get a free book from robert allen…the foreclosure guru. (Ingyenes könyv Robert Allentől, az árverési gurutól)
19. Find out if a reverse mortgage is right for you (Derítse ki, hogy visszafordítható-e a jelzáloga!)
20. Mortgage modification may be available to you – avoid foreclosure! (Lehet, hogy módosítható a jelzálog. Kerülje el az árverést!)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük