2024.június.14. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Látogatói rekord és több ezer rózsaszínű futó a 8. Villányi Rozé Fesztiválon

2 perc olvasás

rozev.jpgLátogató rekorddal zárult a hétvégén a „legrózsaszínűbb” rozé-ünnep, a 8. Villányi Rozé Fesztivál, amely idén a határon átívelő kulturális és gasztronómiai együttműködéseket helyezte a fesztiválprogram fókuszába. A szervezők az idén is a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat kínáltak a bor városába érkező közel 15 ezer vendégnek.

 

A Gasztro-udvarban többszázan vettek részt a horvát-magyar kulináris kalandozásokon, ételkóstolókon, ahogy nagy érdeklődés kísérte az első Határmenti Stifolder- és Kulenversenyt is. A horvát-magyar együttműködés keretében Ana-Marija Petin, Orahovica polgármester-asszonya és Takáts Gyula, Villány város polgármestere közösen nyitották meg a villányi és a horvát borvidék történetét bemutató szabadtéri ismeretterjesztő kiállítást, amelyet horvát néptáncbemutató követett.

 

Péntek estére, a Péterffy Bori & Love Band koncertjére csordultig telt a Rendezvénytér, többezer látogató táncolt az ismert dalokra, majd Dél-Dunántúl egyik legnépszerűbb bulizenekara, a Harold Zenekar hajnalig tartó utcabálja zárta a napot.

Szombaton a családi programok, a koncertek és a közel 30 kitelepülő borászat rozé-különlegességei mellett a RozéMaratoné volt a főszerep. Közel háromezren mérették meg magukat az ország legrózsaszínűbb buli-futóversenyén, ahol Villány város jegyzője, Dr. Pencz-Nikolics Katalin vezette zsűri a legkreatívabb rózsaszínű öltözékben futókat értékes díjakkal jutalmazta. Gyermek kategóriában a villánykövesdi Besznay Anna és a szlovákiai Dunaszerdahelyről érkező Molnár Liana, egyéni felnőtt kategóriában a budapesti Berecz Anita kapták az első díjakat, csoportos kategóriában pedig a pincészetek futói taroltak: díjazott lett a Blum Pincészet „Fröccs-csibék” csapata és különdíjat kaptak a „Sauska Apacsok” is. A zsűri és a közönség egyaránt óriási ovációval fogadta a FutaPécs SE versenyzőit, Dajkó-Rácsik Nikolt és Hegedűs Csabát, akik Pécsről futva érkeztek a városba, hogy csatlakozzanak a RozéMaratonhoz.

 

A villányi Rendezvénytér ugyan néhány napra elcsendesedik, de a szervezők és a borászatok már készülnek a „Ha péntek, akkor Villány”- sorozat augusztusi koncertjeire (augusztus 3-án a Road, 17-én pedig az Intim Torna Illegál lép fel) és az ősz legnagyobb szüreti fesztiváljára, a 31. Villányi Vörösbor Fesztiválra.

 

www.villanyiborfesztival.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.