Néhány nap erejéig vintage esküvői szalon nyílik Budapesten. Három hazai márka, HALASZEVA, KNIFF és NORA SARMAN vintage – azaz a régi idők inspirálta – menyasszonyi ruhái itt mutatkoznak be először.

 

Néhány nap erejéig vintage esküvői szalon nyílik Budapesten. Három hazai márka, HALASZEVA, KNIFF és NORA SARMAN vintage – azaz a régi idők inspirálta – menyasszonyi ruhái itt mutatkoznak be először.

 

LE AZ ABRONCSOKKAL! 2013. február 7. és 10. között fogadja a látogatókat az a pop-up szalon, ahol vintage inspirálta, modern menyasszonyi ruhák debütálnak. Minden olyan menyasszonyt várnak a szalonba, aki nem abroncsos ruhában szeretne férjhez menni.

A HALASZEVA, KNIFF és NORA SARMAN márkák tervezői kifejezetten erre az alkalomra készülnek olyan új darabokkal, amelyek tervezésekor az 1920-astól az 1970-es évekig tartó időszak inspirálta őket.

 

A szalonban menyasszonyi ruhákat lehet próbálni vintage brossokkal, régi korokat idéző fátylakkal, kézzel készült hajdíszekkel, csipkekesztyűkkel együtt; valamint csokrokat és dekorációs ötleteket is mutatnak a szervezők. A pop-up szalonba várnak minden olyan menyasszonyt, aki nem abroncsos ruhában szeretne férjhez menni; de a menyasszonyokon kívül a vintage-rajongókat is szívesen látják. Az esemény házigazdája a MIMI / EVENTS WITH LOVE, a vintage esküvők specialistája.

 

A megnyitó időpontja: február 7., csütörtök, 18.00 óra.

Nyitva tartás: február 8-10. péntektől vasárnapig, 11.00 és 17.00 óra között

HALASZEVA Szalon, Budapest, Október 6. utca 15., félemelet

A szalon ingyenesen látogatható.

 

A vintage a 2013-as esküvői szezon egyik trendje Magyarországon; Amerikában, Angliában már évek óta rajonganak érte. A vintage esküvői stílus azt jelenti, hogy néhány értékes ruhadarabot, tárgyat, ötletet, formát újra felhasználnak a régi időkből. Míg a szalmabála-romantika inkább a rusztikus stílus sajátja, addig egy vintage esküvő megvalósulhat például a '20-as évek kabaréiból inspirálódva, az '50-es évek Jackie Kennedy-s hangulatában, a hollywoodi glamour-t vagy a '70-es évek hippi világát idézve, de a sort még hosszan lehet folytatni. Egy vintage esküvőn tehát biztosan lesz „valami régi és valami új".

Környezettudatosan gondolkodsz, ha vintage esküvőt választasz: a múltbeli, gyönyörű tárgyak újrahasznosításával máris tettél valamit a környezet megóvásáért.

A sztárok is rajonganak a vintage hangulatért: ilyen esküvője volt például Kate Moss-nak; a '20-as évek stílusában készült Lilly Allen fátyla; Kate Middleton Alexander McQueen-ruhája pedig a Grace Kelly-korszakot idézte.

 

https://www.facebook.com/events/564208143609126/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük