2023.május.28. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Leállítja a magyarországi hitelezést a Banco Primus

1 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56143"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/index_26.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>Információink szerint a Banco Primus Fióktelep Magyarország arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy felfüggeszti a hitelezést.

Információink szerint a Banco Primus Fióktelep Magyarország arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy felfüggeszti a hitelezést.

Információink szerint a Banco Primus Fióktelep Magyarország arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy felfüggeszti a hitelezést.

A Banco Primus Fióktelep Magyarország a folyamatosan elmélyülő gazdasági válság, és az európai bankok piacán tapasztalható pénzügyi és likviditási nehézségek miatt úgy döntött, hogy felülvizsgálja üzleti terveit és működését. E folyamat részeként a december 10-e után benyújtott hitelkérelmek elbírálását a felülvizsgálat lezárásáig, de legalább 2012. január 20-ig felfüggeszti.

A Banco Primus fióktelepét 2007. december elején 62,5 millió forint jegyzett tőkével jegyezték be, tavalyi vesztesége 401 millió, a 2009-es pedig 842 millió forint volt. A társaság alapításkori célja az volt, hogy középtávon a magyarországi autófinanszírozás ötödik legjelentősebb szereplőjévé váljon.

Az anyabank 2005-ben kezdte meg tevékenységét Portugáliában. A hitelintézet 37 százalékban a francia Crédit Foncier tulajdonában van, 63 százalékban portugál magánbefektetők a tulajdonosok.

www.gazdasag.hu

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.