A Qatar Airways a legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként indít járatot Budapestre: az ötcsillagos légitársaság 2011. január 17-től heti négy járatot üzemeltet hazánk fővárosa és Katar fővárosa, Doha között.

 

A Qatar Airways a legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként indít járatot Budapestre: az ötcsillagos légitársaság 2011. január 17-től heti négy járatot üzemeltet hazánk fővárosa és Katar fővárosa, Doha között.

 

 A járatnyitás turisztikai szempontból is fontos esemény, hiszen az új légi járattal az Öböl menti országok mellett számos ázsiai ország, beleértve Indiát, illetve Ausztrália utazói is könnyebben elérhetik a magyar fővárost, köszönhetően a Qatar Airways által kínált csatlakozási lehetőségeknek. Mint ismeretes, a Magyar Turizmus Zrt. „Új vizeken" c. 2011. évi marketingtervében kiemelt területként szerepel az ún. feltörekvő piacokon – köztük az Arab-öböl térségében – való megjelenés, aktív turisztikai marketingtevékenység végzésével. Az MT Zrt. vezetése továbbá fontos feladatának tekinti a légi közlekedési szektor szereplőivel való hatékony szakmai összefogást. Ennek jegyében, a Qatar Airways járatnyitásához kapcsolódóan, a Légi Marketing Alap felhasználásával, a térségből – Ausztrália, Omán, Dubaj és Katar – érkező újságírói csoport ismerkedik Budapest turisztikai kínálatával 2011. január 17-21. között az MT Zrt. és a légitársaság együttműködésében. Előkészítés alatt van továbbá ugyanebből a térségből négy szakmai tanulmányút is, amelynek keretében mintegy 40 fő utazási irodai szakember és vállalati döntéshozó látogat hazánkba a Qatar Airways járatával.

A mai napon érkező hét fős újságírócsoport tagjai olyan médiumokat képviselnek, mint az ausztrál The Age Newspaper és Luxury Travel Magazine, a katari Qatar Tribune Newspaper és a Qatar Airways Escort, az ománi Crème de la Crème magazine vagy a dubaji Gulf News Newspaper.

Az újságírók január 17-i érkezésük után elsőként a Parlamentben egy exkluzív körbevezetésen vesznek részt, amelynek keretében Horváth László kormánymegbízott, az Interparlamentáris Unió magyar csoportján belül a Magyar-Arab-öböl országok baráti tagozatának elnöke köszönti őket. A következő napon Budapest szépségeit ismerik meg, majd a Qatar Airways sajtótájékoztatóján vesznek részt. Délután egy különleges, szecessziós túra során felkeresik többek között a Gresham Palotát, a Postatakarékpénztárat, a Magyar Állami Földtani Intézetet és a Magyar Szecesszió Házát is. A Szépművészeti Múzeumban, a Qatar Airways által szervezett esti gálarendezvényen találkoznak az újságírók a légitársaság vezérigazgatójával Akbar Al Bakerrel és a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójával Horváth Gergellyel is.

A tanulmányút következő napjai során a résztvevőknek lehetőségük lesz pihenésre a Széchenyi fürdőben és Budapest történelmi és romantikus oldalát is megismerhetik. Ellátogatnak a Várnegyedbe, ahol nosztalgia konflison közlekedhetnek. Ha már nosztalgia, akkor a Millenniumi Földalatti Vasúton való utazás sem maradhat ki a programból, 19-én este pedig a kultúra jegyében a Diótörő c. balettelőadást tekintik meg az Operaházban.

Másnap a Művészetek Palotájába és a Ludwig Múzeumba látogatnak, és egy exkluzív orgonakoncertet hallgathatnak meg. Magyarország Michelin-csillagos éttermében, a Costesben interjút készíthetnek a séffel, majd a Nagyvásárcsarnok forgatagában merülhetnek el. Délután „dizájn túra" következik, amelynek keretében végigjárják az Andrássy út és a Fashion Street világhírű dizájnereinek butikjait, és a magyar tervezők showroomjába is betérnek.

Este helikopterre szállnak, hogy a levegőből is megcsodálhassák a magyar fővárost. A tanulmányút utolsó napján, január 21-én elutazásuk előtt még ellátogatnak a Lázár Lovasparkba, ahol Lázár Zoltán hatszoros fogathajtó világbajnok fogadja az újságírókat.

A Qatar Airways járatnyitásával összhangban az MT Zrt. további, Arab térségbe irányuló marketingakciókat szervez, amelyek során számít az Arab térségből hazánkba irányuló beutazó turizmusban érdekelt szolgáltatók együttműködésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük