Különleges pályázatot írt ki a Hörmann Hungária Kft. a Visart és a Modart Művészeti Iskolákkal közösen, 2015. február 9-től az intézmények hallgatói számára. A közel egymillió forint összdíjazású pályázat célja a kreatív, fiatal tehetségek megtalálása, támogatása és bemutatása a szakmai sajtó és a nagyközönség felé.

 

Különleges pályázatot írt ki a Hörmann Hungária Kft. a Visart és a Modart Művészeti Iskolákkal közösen, 2015. február 9-től az intézmények hallgatói számára. A közel egymillió forint összdíjazású pályázat célja a kreatív, fiatal tehetségek megtalálása, támogatása és bemutatása a szakmai sajtó és a nagyközönség felé.

 

A pályázat részeként a Hörmann ZK típusú beltéri ajtó-típust kell megfestenie a pályázó hallgatóknak, az ember és környezet, az innováció, Magyarország és a non-figuratív ábrázolás témaköreiben. Az elkészült műveket neves szakmai zsűri bírálja el, amelynek eredményét a Construma szakkiállításon mutatja be a cég a nagyközönségnek. A Hörmann Hungária Kft. a megfestett ajtók értékesítésére jótékonysági árverést szervez az év folyamán.

 

Egy beltéri ajtónak sokszor nem tulajdonítunk túl nagy jelentőséget, pedig ezek a termékek azon kívül, hogy formájukkal, kialakításukkal biztonságot sugallva védik otthonainknak, fontos dizájn elemként is szolgálhatnak.

 

Ezen kíván változtatni a Hörmann Hungária Kft., aki a tehetségek gondozását, felkutatását és támogatását tűzte ki céljául a 2015-ös évre, amelynek részeként ötletpályázatot hirdetett meg a Visart és Modart Művészeti Iskolákkal közösen.  A pályázatban a cég egyik legnépszerűbb termékére – a ZK beltéri ajtóra – kell a hallgatóknak meghatározott témakörben, művészeti alkotást készíteniük. Az elkészült pályaműveket Kovács Csaba építész vezetésével a művészeti iskolák, és a Hörmann képviselői bírálják el.

 

„A Hörmann Hungária Kft. számára kiemelten fontos a tehetségek gondozása. Folyamatosan arra törekszünk, hogy olyan kezdeményezések és projektek részesei lehessünk, amelyek segítik a felnövekvő generációkat, és a legrászorultabbak erős támaszai. A művészeti iskolákkal közösen elindított ötletpályázat egy új, izgalmas vállalkozás a Hörmann Hungária Kft. életében. Mi úgy gondoljuk, hogy termékeink azon kívül, hogy biztonságot, funkcionalitást visznek az emberek életébe, széppé, moderné is tehetik otthonaikat. Éppen ezért nem csak az ajtókban, hanem garázskapukban is számtalan színvariációval állunk a piac rendelkezésére" – mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője.

 

„Nagyon megörültünk a Hörmann Hungária Kft. kezdeményezésének. Egyrészt kíváncsian várjuk, hogy a diákok hányféle szempontból fogják megközelíteni a témákat, másrészt egy szépen megfestett ajtó különleges hangulatot adhat a lakásnak. Nagyon tiszteletreméltónak találjuk a Hörmann kezdeményezését, hogy bemutatkozási lehetőséget ad fiatal tehetséges diákoknak, és munkájukat elismerik a pályázatban meghatározott összeggel. Mindenkit arra tudok bíztatni, hogy a Construmán látogasson el a Hörmann standra és nézze meg az ajtókat, a Facebook oldalon pedig szavazzon arra az ajtóra, amelyik leginkább elnyeri a tetszését!" – egészítette ki Tömpe Lia a Visart Művészeti Akadémia és a Modart Művészeti és Divatiskola főigazgatója

 

A művészeti pályázat eredményhirdetését a Construma szakkiállításra – 2015. április 15-19. között – időzíti a Hörmann, ahol az első három helyezett mellett, egy közönségdíjast is jutalmaznak, akire a cég Facebook oldalán szavazhatnak az érdeklődők.

A pályázat első helyezettje 300 ezer, második 250 ezer, harmadik 200 ezer, míg a különdíjas 150 ezer forintos pénzjutalomban részesül.

 

A Hörmann céget a múlt század harmincas éveiben August Hörmann alapította, aki – a személygépkocsik előretörését felismerve – fantáziát látott a garázskapuk gyártásában.

Az egyszerűen kezelhető garázsbejárati megoldás az ötvenes években alapozta meg a vállalat sikerét.

 

www.hormann.hu

http://www.visart.hu

http://www.modart.hu

 

Lantai József

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük