A Gyulai Várszínház Kamaratermében szinte biztosra vehető, hogy teltház lesz a hónap végén. Baráti Kristóf világhírű hegedűművész koncertjével, Dr. K. V. Suresh Ji indiai tanító előadásával, majd két legendás színész a Bodrogi -Voith zenés találkozás c. műsorral várják a vendégeket.  

A Gyulai Várszínház Kamaratermében szinte biztosra vehető, hogy teltház lesz a hónap végén. Baráti Kristóf világhírű hegedűművész koncertjével, Dr. K. V. Suresh Ji indiai tanító előadásával, majd két legendás színész a Bodrogi -Voith zenés találkozás c. műsorral várják a vendégeket.  

Február 18-án egy világhírű magyar hegedűművész komolyzenei koncertjét hallgathatják meg egy kitűnő zongorista kíséretében. Baráti Kristóf Kossuth-díjas és Liszt Ferenc- díjas hegedűművész az egyik legjobb a hangszerén. A 36 éves művész zenészcsaládból származik, 12 éves koráig Venezuelában élt, nyolc évesen adta első zenekari kíséretes koncertjét. Itthon és külföldön végezte zenei tanulmányait. Nagyon sokat koncertezik Magyarországon és a világ nagy koncerttermeiben. A közelmúlt washingtoni koncertjét „szokatlanul" lelkendezve méltatta a kritika, ahol ilyen jelzőkkel írták le játékát: játéka izgalmas, rendkívül nagy teljesítményt nyújt, intenzív, revelatív, mesteri, fenséges. A koncert végén a közönség felállva ünnepelte a muzsikust.

Gyulára is virtuóz darabokkal készül az 1703-ban készült Stradivari hegedűn játszó muzsikus Paganini, Csajkovszkij, Sarasate, Ernst műveit eljátszva. Zongorán a fiatal tehetség, Farkas Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész kíséri, aki szintén rendszeresen koncertezik a világ zenei fővárosaiban. 2009-ben elnyerte a „Legjobb Liszt felvétel" címet az Evening with Liszt című lemezével, és több nemzetközi zongoraverseny díjazottja volt.

A két nagyszerű muzsikus koncertje kihagyhatatlan minden zenekedvelő számára.

 

Február 23-án este, A boldogság hullámai címmel egy indiai spirituális tanító tart előadást arról, hogy élhetjük boldogságban életünket. Dr. K.V. Suresh Ji nemzetközi hírű mester évek óta él hazánkban. Budapesten és Európa számos városában tart rendszeresen nyilvános tanításokat, amelyek során a hallgatóság meditációs technikákat tanulhat meg, életvezetési útmutatókat kap, személyiségfejlesztő gyakorlatokat sajátíthat el.

Suresh Ji nem kötődik valláshoz, de tanítása során az ötezer éves indiai kultúrát felhasználva adja át tudását a hallgatóságnak. Amit átad, az nagyon fontos lehet mindenki számára: út a stresszmentes, örömteli élethez. Aki meghallgatja az előadást, feltöltődve folytathatja saját útját az életben.

 

Február 26-án este Bodrogi-Voith, Voith-Bodrogi.

A két színészlegenda egy színpadon!

Bodrogi Gyula a Nemzet Színésze talán a legnépszerűbb idős férfi színész ma Magyarországon. A 80 éves művész még mindig aktív, több szerepet is játszik a Nemzeti Színházban. Második felesége Voith Ági volt, akivel sok darabban játszottak együtt, sok alkalommal halhattuk őket együtt. A legendás Bodrogi-Voith házaspár! A mai napig így emlegetik őket, holott 32 éve nem élnek együtt, igaz el sem váltak! Nem rég készítettek egy közös zenés estet Bodrogi-Voith, Voith-Bodrogi címmel, amelyet decemberben mutattak be a Nemzeti Színház Bajor Gizi Szobájában. Ez az est most Gyulán is látható február 26-án este a Kamarateremben. Bodrogi Gyula így konferálja be estjüket.

„Kedves Néző!

Most az egyszer

Ne érezze magát otthon,

Érezze magát színházban:

Premierplanban

Az együtt töltött évek,

Színdarabjaiból, dalaiból,

És kis színházi titkaiból

Játszunk Önöknek, Önökkel."

 

Február 18. 19:00

„Világhírű hegedűművész koncertje Gyulán"

Baráti Kristóf – hegedű (Kossuth-díjas, Liszt Ferenc-díjas), Farkas Gábor – zongora

Belépőjegy: 1800 Ft, diákjegy: 900 Ft

 

Február 23. 19:00

A boldogság hullámai – Dr. K. V. Suresh Ji indiai tanító előadása

Belépődíj: Tetszés szerint

 

Február 26. 19:00

Bodrogi -Voith – Voith-Bodrogi – zenés találkozás

 „Két legendás színész, mindannyiunk kedvencei"

Dalok, részletek színdarabokból, színházi titkok, történetek az együtt töltött évekből.

Belépőjegy: 2000 Ft, diákjegy: 1000 Ft

 

Gyulai Várszínház Kamaraterem

Gyula, Kossuth u. 11.

 

http://gyulaivarszinhaz.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük