2014. május 25-től indult el a Dumaszínház Tedd le! Most című kampánya. Saját facebook oldalán június 5-ig, naponta teszi közzé a dohányzásról leszokni kívánó humoristáinak üzenetét.

 

2014. május 25-től indult el a Dumaszínház Tedd le! Most című kampánya. Saját facebook oldalán június 5-ig, naponta teszi közzé a dohányzásról leszokni kívánó humoristáinak üzenetét.

 

A kompót bisztróban tartott sajtótájékoztató keretein belül a stand-uposok elmondták, le akarnak szokni káros szenvedélyükről. A humoristáknak nem egyedül kell megbirkózniuk a feladattal. Egy 30 éve működő módszer segít nekik abban, hogy közösen letegyék a cigorettát.

 

Az Allen Carr módszer segítségével emberek milliói szoktak le a dohányzásról az elmúlt harminc évben. Többek között Sir Anthony Hopkins, Oprah Winfrey, Demi Moore, Asthon Kutcher, Glanluca Vlalli és Stefano Gabanna is a végleges leszokók között van. A módszer egy egy napos szeminárium keretein belül bemutatja a nikotinfüggőség kémiai oldalát, a pszichológia függőséget is számba véve. Megszüntetik a mentális függőséget, feltárva az okokat, melyek a dohányosokat lelki fogságban tartják.

 

„A fiamnak sikerült a feleségemet 2 évre leszoktatni.. A terhessége alatt. – viccelődött Badár Sándor, aki egyébként a legkomolyabban gondolja a fontosságát annak, hogy a családja egészségesen éljen, hiszen ő maga nem dohányzik.

 

„Többet dohányoztam életemben, mint amennyit nem. Két évig nem cigiztem, majd kezdtem szép lassan visszaszokni. Először csak akkor gyújtottam rá, mikor alkoholt fogyasztottam, de egy idő után azt vettem észre, hogy egyre többet iszom, csak hogy rágyújthassak. Aztán idegességemben gyújtottam rá – észrevettem, hogy egyre többet idegeskedem… Az lett a vége, hogy újra dohányossá váltam, de ennek most szeretnék végleg véget vetni" – mondta el Janklovics Péter.

 

Csenki Attila elmondta, hogy nagyon szeret dohányozni sőt, sportolás után esik legjobban neki a cigaretta. Hétéves kislánya viszont kifejezetten utálja, ha az apukájának füstszaga van. „A kislányom előtt egyáltalán nem gyújtok rá, és ha megérzi rajtam a szagot, nem tudom megmagyarázni neki, hogy miért csinálom"- idézte fel Csenki. 

 

„Hét-nyolc évesen egy barátommal gyújtottunk rá. Anyám megtudta és azt mondta, ha még egyszer meglátja az égő végét dugja a számba. Ennek, és az apám részéről beígért verésnek megvolt a visszatartó ereje." Emlékezett vissza Aranyosi Péter a sajtótájékoztató moderátora, aki maga nem dohányzik.

                               

 

Zelei Violetta Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük