2024.február.27. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

LG OLED tévékből épített kanyon kápráztatta el a CES résztve-vőit

2 perc olvasás

lg_oled_kanyon_2.jpgAz LG Electronics (LG) ezen a múlt egy különleges, kereskedelmi kijelzőkből álló installációval kápráztatta el a CES 2018 látogatóit. A mintegy 28 méter hosszú LG OLED kanyon 246 darab hajlított, konkáv és konvex LG Open Frame OLED kijelzőből állt, és a természet csodáinak egyedülálló élményét kínálta a kiállítás több tízezer látogatójának.

 

Az LG OLED technológiájában felhasznált pixelek önálló fénykibocsátásra képesek, így alkalmazásukkal tökéletesen pontosan szabályozható a kép fényereje és minősége. Mivel az OLED esetében nincs szükség külön háttérvilágításra, a kijelzők hihetetlenül könnyűek, vékonyak és hajlékonyak. Ennek az egyedülálló technológiának köszönhetően az LG üzleti felhasználásra szánt Open Frame OLED kijelzői korlátlan egyéni igényekre szabhatóságot kínálnak, így ez a megoldás egyszerre testesíti meg a funkcionális digitális kijelzőt és a művészi szintű dizájnt.

 

Az LG OLED installációja 90 homorú és 156 domború Open Frame kijelzővel köszöntötte a látogatókat a Las Vegas Convention Center főbejárata mellett. A látogatók átsétálhattak a mintegy 28 méter hosszúságban kanyargó installáción, melyben összesen kétmilliárd OLED pixel kelti életre a képeket. Az elképesztő videoélmény, amely a természet olyan csodáit eleveníti meg, mint az erdő, a gleccser, a vízesés vagy a hóvihar, a Dolby Atmos audiorendszerével válik teljessé, amely szintén megtalálható volt az LG 2018-as, lakossági piacra szánt OLED tévéiben.

 

Az LG OLED technológiája új csúcskategóriát teremtett a kijelzők között, mellyel elképesztő képminőség tárul a nézők szeme elé, hiszen – az LCD és LED tévéktől eltérően – a fekete tökéletesen fekete, a színek pedig fantasztikusan élénkek, még széles betekintési szögek esetén is. Az OLED technológia egyedülálló tulajdonsága, hogy képes a pixeleket egyenként be- és kikapcsolni, így végtelen kontrasztarány mellett úgy kelnek életre a színek, mint soha ezelőtt.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.