2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ma nyílik a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál a Hunyadi udvarban

2 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/43990"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/a%20(2)42.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span> <p>Merész íztársítások és modern űrszerkezetek debütálnak a csütörtökön megnyíló Pálinkafesztiválon, egyedi édességek és házi pálinkafőző-berendezések a Budai Várban. </p><p>

  a%20(2)42.thumbnail

Merész íztársítások és modern űrszerkezetek debütálnak a csütörtökön megnyíló Pálinkafesztiválon, egyedi édességek és házi pálinkafőző-berendezések a Budai Várban.

  a%20(2)42.thumbnail

Merész íztársítások és modern űrszerkezetek debütálnak a csütörtökön megnyíló Pálinkafesztiválon, egyedi édességek és házi pálinkafőző-berendezések a Budai Várban.

Csütörtökön nyitja meg kapuit a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál a Hunyadi udvarban. Idén a megszokott kulináris élvezetek mellett különleges ízorgiában is részünk lehet az egyedi csokoládék és finom pálinkák összekóstolásával, továbbá olyan új berendezéseket is megismerhetünk, amelyek lehetővé teszik az otthoni pálinkafőzést.

Aszalt eper, málna, sárgabarack, különféle magvak és színes ehető virágok, prémiumkategóriás, 100 százalék kakaóvajból készült fehér- és tejcsokoládéval. Már ennek hallatán összefut az ember szájában a nyál, ám, ha magas minőségű magyar pálinkával együtt kóstoljuk össze őket, eddig ismeretlen gasztronómiai élményben részesülhetünk. Ezt az egyedi és kényes egyensúlyt követelő ízkombinációt most bárki kipróbálhatja a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon.

Aki maga főzi pálinkáját, pontosan tudja, mi kerül a főzőüstbe, hogy a mennyiségre, vagy a minőségre helyezi a hangsúlyt, a saját ízlésének megfelelő pálinkát főz-e, illetve, azt is eldöntheti, hogy maga felügyeli-e a főzés egész folyamatát. Így végül azt ihatja, amit maga főzött.  S mindez most már törvényileg is engedélyezett, hiszen már legálisan is készíthetünk otthon pálinkát. Az ehhez szükséges, elsőre bonyolultnak tűnő berendezésekkel pedig most bárki megismerkedhet a Budai Vár Hunyadi udvarában.

2010. október 7. és 10. között közel húsz pálinkaház nemes nedűit ízlelhetjük meg, köztük a Panyolai Szilvórium, a Márton és Lányai vagy a Rézangyal pálinkáit. Továbbá a legnagyobb kolbászmesterek hungarikumai és a Gianni által ajánlott minőségi olasz grappákon kívül megkóstolhatjuk az egyedi csokoládé és pálinka kombinációkat, valamint találkozhatunk az otthoni pálinkafőzést megkönnyítő legmodernebb készülékekkel is.

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.